Copy
NIEUWSBRIEF   |    oktober 2020
View this email in your browser
Auroville International Nederland
nieuwsbrief                    oktober 2020
 
 • Voorwoord
 • 29/31 oktober: Ever Slow Green in Rotterdam
 • Update reisadvies India
 • Zonne-energie voor de boerderijen van Auroville 
 • Auroville City Conversations # 3
 • De Stad en het Handvest
 • Nieuw verschenen
 • Auroville in de jaren 80
 • Gesprekken over de dood - met Aurovilianen
 • Landaankoop
 • A4A update
 • Maandelijkse donateur van A4A
 • Mededelingen
 • Wilt u ons werk steunen?
  Sponsorverzoeken
  Savitri
 • Oproep door Doudou Diène
 • Hotspot voor de Italiaanse keuken?
 • Udavi School
 • 'Ik woon in een hut'
 • News & Notes
 • Auroville Green Practices Workshops
 • Auroville Today
 • In gesprek met bewustzijnsdeskundige Jan Storms

Voorwoord

Gisteravond, 14 oktober 2020, is de 2e fase ingegaan die noodzaakte tot meer beperkingen en veiligheidsmaatregelen vanwege een sterk stijgend aantal besmettingen met het COVID-19 virus. Niet alleen de Randstad, maar bijna heel Nederland zit in de rode zone. 
We kunnen er voorlopig niet meer vanuit gaan dat we dit jaar nog een ledenbijeenkomst kunnen organiseren. Helaas. Ook de bijeenkomst met Alok Pandey is uitgesteld tot vermoedelijk ergens in het volgende jaar. We missen onze ontmoetingen en elkaars nabijheid. ZOOM is geen alternatief, maar wel veel beter dan geen enkel contact. Het smaakt naar meer. Onze Life Divine groep komt nu twee keer per maand online bijeen in plaats van 1 keer voorheen en de Savitri groep maandelijks in plaats van driemaandelijks. U kunt straks online de Auroviliaanse filmdocu Ever Slow Green zien dat op 29 en 31 oktober gedraaid wordt op het WildLife Film Festival in Rotterdam!  We hebben als bestuur onlangs een ZOOM abonnement aangeschaft en sturen u graag binnenkort een uitnodiging voor een informele online ontmoeting om te horen hoe het iedereen vergaat. 
Doordat de post in India een aantal maanden niet werkte, was de bezorging van Auroville Today vertraagd. Als het goed is, heeft iedereen inmiddels de nummers vanaf april ontvangen. Auroville Today als maandblad bestaat al sinds 1988, met Carel en Alan als kernredactie. Carel heeft AVI NL om financiële support gevraagd om de productie voor het komend jaar te waarborgen. De hoogste kosten zijn de druk- en portokosten. Een kostenoverzicht is in de maak.
Een abonnement op Auroville Today is zeer aan te bevelen als u op een degelijke en onafhankelijke manier op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen in Auroville. Het maandelijkse magazine komt op uw deurmat, en is online als PDF beschikbaar. Als u binnenkort voor het abonnement voor 2021 meer dan €42,50 naar de penningmeester overmaakt, dan gaat het meerdere automatisch als donatie aan AV Today. Het bestuur van AVI NL zal hen een extra bijdrage geven voor 2021. 
Hartelijke groet,
Josee Lamers
voorzitter

29/31 oktober:
Ever Slow Green
in Rotterdam

Dit jaar heeft het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) als thema gekozen voor de Klimaatverandering. De film Ever Slow Green, over de unieke herbebossing van Auroville, wordt twee maal vertoond: op donderdagavond 29 oktober in de categorie: There is hope! En op zaterdag 31 oktober aan het begin van de middag. Later in de middag is de Flamingo awards ceremonie. De maker, Auroviliaan Christophe Phole, ontving in maart dit jaar op het internationale filmfestival van Rishikesh de award voor de Beste Regisseur van een Documentaire Film. Ever Slow Green is door WFFR genomineerd voor de Green Impact Award, tezamen met de twee andere films die op 29 oktober vertoond worden. Dat zijn ‘The Hole’ en ‘How to save our Planet’. De Green Impact Award wordt toegekend aan de productie die de grootste impact heeft op de manier waarop mensen denken over het milieu, klimaatverandering, duurzaamheid of een groenere economie. Klik hier voor het hele film programma >>> >>>
Het zesdaagse filmfestival speelt van 27 oktober tot 1 november 2020 in het Cinerama Filmtheater aan de Westblaak in hartje Rotterdam. De films zijn tegelijkertijd online te zien. De online tickets kosten €3,- en geven 24 uur toegang tot de film. De verkoop van de online tickets start op 27 oktober om 10.00 uur. De bioscoop tickets kosten €9,-. Vanwege COVID-19 is er een beperkt aantal beschikbaar. De verkoop van de bioscoop tickets start op 15 oktober om 20.00 uur.
Leden van Wereld Natuur Fonds, Natuurmonumenten, Blijdorp, World Animal Protection en klanten van Green Choice kunnen met hun promotiecode korting krijgen.  Website WFFR: https://www.wffr.nl.
Het Wildlife Film Festival Rotterdam is meer dan alleen een filmfestival met mooie natuurfilms. WFFR vertelt het actuele verhaal van de natuur, in beeld gebracht door onafhankelijke filmmakers uit de hele wereld. In 2019 bezochten meer dan 10.000 bezoekers en 1.200 scholieren WFFR. Tijdens het festival zullen er ruim 100 filmvertoningen zijn, is er een educatieprogramma voor primair- en voortgezet onderwijs, zijn er masterclasses van filmmakers, een dag voor de industrie. Filmmakers kunnen prijzen in 10 verschillende categorieën krijgen. De Flamingo award ceremonie is op zaterdagmiddag 31 oktober.
EVER SLOW GREEN is een documentaire film van 56 minuten over de herbebossing van Auroville, gemaakt door Auroviliaan Christoph Pole. Uit de 44 Auroviliaanse rentmeesters van de groengordel van Auroville koos Christoph 17 mannen en vrouwen. Je hoort ze meestal buiten beeld. Soms verschijnen er grimmige close-ups van hun gezichten op het scherm. Hun ware liefde voor en kennis van de groengordel van Auroville, en alles wat erin leeft, komt op een intieme manier tot uitdrukking. Alle menselijke bewegingen in de film zijn in slow motion getoond. Afgezien van de geluiden van de natuur als achtergrond op de achtergrond, is de muziek van het album Curling Pound Woods van Greg Davis prachtig geïntegreerd in dit alles. Bekijk hier alvast een trailer >>> >>>
EVER SLOW GREEN heeft één van de People's Choice Awards ontvangen op het Eugene Environmental Film Festival 2020; de film kreeg de op één na meeste publieksstemmen op het festival.

Auroville International Nederland verwelkomt uw feedback over het WFFR en Ever Slow Green. Schrijf naar secretaris@ auroville.nu.

Update
reisadvies India
De Indiase overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hier lees je het laatst gewijzigde reisadvies. 


>>> >>>
https://www.covid19india.org/
Reis- en visumbeperkingen

Investeer mee in zonne-energie voor
Auroville’s boerderijen 

Tijdens de COVID-19 periode is het belang van de voedselproductie en –distributie ook in Auroville veel meer op de voorgrond komen te staan. Gelukkig heeft Auroville zo’n 22 boerderijen die een breed scala aan seizoensgroenten, fruit, granen, eieren en zuivelproducten voor de gemeenschap produceren. Maar op dit moment worstelen velen van hen om te overleven. Ze kregen te maken met een verlies van de overheidssubsidie en tegelijkertijd met een verhoging van het elektriciteitstarief. Ze hebben elektriciteit nodig om water op te pompen. Deze kosten vormen een groot aandeel in hun uitgaven. Ze zijn nog niet verrekend in de huidige voedselprijzen in Auroville. De lage inkomsten en de hoge uitgaven stellen de voedselvoorziening voor de nabije toekomst op de proef. 
De Farmgroep van Auroville bemoedigt het investeren in waterpompen op basis van zonne-energie aan als een duurzame bron voor de productie van voedsel. Het maakt de boerderijen veerkrachtiger en minder afhankelijk van sterk stijgende prijzen van de elektriciteit. Bovendien heeft Auroville veel expertise en ervaring met het bouwen van zonne-energie systemen. Het is eigenlijk een logische ontwikkeling in de zelfvoorziening van Auroville dat deze stap wordt gezet. 
Inmiddels hebben acht boerderijen besloten dat ze willen overschakelen op pompen op zonne-energie. De Auroville-eenheid die de pompsets zal leveren en onderhouden heeft de kosten voor hen getaxeerd op 30.000 euro. De eerste weldoener heeft onlangs 8000 euro overgemaakt voor de pompen. Om deze systemen snel te kunnen installeren, willen de boeren leningen afsluiten om de resterende 22.000 euro op te brengen. De Farmgroep vraagt een ieder, binnen en buiten Auroville, om waar mogelijk deze actie te steunen en een steentje bij te dragen. Het bestuur van Auroville International is al bezig om gehoor te geven aan deze oproep. En Auroville International Nederland doet er graag aan mee om de voedselproductie te verduurzamen en prijzen zo betaalbaar mogelijk te houden. 
AVI-NL heeft in het verleden enkele keren steun gegeven aan onder meer AnnaPurna en Orchard en dat is wederzijds goed bevallen. Investeer je mee? Je kunt het bedrag overmaken naar de Triodosbank rekening van AVI NL onder nummer NL26TRIO 0198 4209 27, onder vermelding van Farmgroep en je naam.

Auroville City Conversations # 3

Mobiliteit verkennen
Beloopbaar I Leefbaar I Duurzaam
 
Auroville heeft een onconventioneel plan dat ook zijn mobiliteit en algemene stedelijke karakteristiek definieert, opgevat als een overwegend voetgangersstad. In deze sessie van ‘City Conversations’ onderzoeken Aurovilianen hoe het stadsplan is ontworpen om zich te lenen voor een mobiliteitspatroon via de drie hoofdcirkels van Centrum, Zones & Greenbelt met een kruisverbinding tussen alle drie en een samenwerking met de bioregio. Wat zijn de verschillende stappen die moeten worden genomen om dit alles en de huidige uitdagingen te realiseren? Deelnemers aan de discussie zijn Helmut Schmid, Torkil Dantzer, Gillian Chvat en David Nightingale. >>> >>>

De Stad en het Handvest
Klik op de afbeelding hierboven voor een extra videoclip
over de Stad en het Handvest
Nieuw verschenen
Auro e-Books is een digitale boekhandel / bibliotheek gewijd aan e-books op het gebied van spiritualiteit en welzijn. Het doel van Auro e-Books is om boeken in digitale en digitale vorm te verspreiden, zoals Amazon, iBooks, Barnes & Noble en Kobo. Hier vind je de recente uitgaven >>>

Auroville in de jaren 80
Onlangs is een fotoboek van Nadia Loury gepubliceerd. Het boek heet ‘Auroville 80’. Nadia woonde in de jaren 80 in Auroville. Auroville telde in die tijd niet meer dan 500 mensen. Dat stelde haar in staat om onverwachte momenten uit het dagelijkse leven te vangen. Het verklaart de natuurlijkheid, de spontaniteit van de foto's en de verscheidenheid aan situaties. De ondertitel van het boek is ‘De poëzie van het dagelijkse leven’. Dit is een zeer toepasselijke titel die op een prachtige manier de indruk beschrijft die men krijgt bij het omslaan van de bladzijden. Elk deel van het boek wordt ingeleid met een tekst die de illustraties in hun context plaatst en kort de latere transformaties vertelt.
Het is ongeveer het begin van Auroville, maar niet het allereerste begin. Er waren al enkele stappen gezet. Dit is de reden waarom, zoals Christine in het voorwoord schrijft, de foto's in dit boek zo ontroerend zijn, met hun overtuigende visuele getuigenis van die vroege babystapjes. Het Auroville dat ze tonen is niet langer de eerste lege pagina - de uitgestrekte, open en stille ruimtes. Maar het is ook niet het Auroville van vandaag, met zijn vele constructies en diverse en talrijke activiteiten. In Nadia's beelden zie je onhandige, soms idiote maar altijd enthousiaste pogingen om dit land dat nieuwe 'iets' op te roepen wat deze jonge avonturiers naar dit rode plateau in Zuid-India deed komen. Het is een tweetalig boek Frans / Engels. Het boek kon het daglicht zien dankzij de genereuze deelname van het Pavillon de France en de medewerking van vele Aurovilianen, van hier en van elders.
De winst van dit boek gaat naar het veiligstellen van het nog steeds ontbrekende land van Auroville via de landcampagne Acres for Auroville. Het boek telt 120 pagina's, 170 foto's. Liggend formaat 21 x 29,7 cm uitgegeven door Auroville Press. Prijs: 25 euro + 9 euro verzendkosten. Neem contact op met nadia.loury@orange.fr voor de hoogte van de verzendkosten en de geschatte leverdata. Overmaken naar: IBAN FR76 1027 8060 4100 0207 7270180, Auroville International France - 37, rue Beauregard 75002 Parijs - Frankrijk

Collectief bestellen via AVI NL ? Dat kan. Stuur voor 31 oktober een emailtje naar
secretaris@auroville.nu en vermeld uw naam en adres en aantal boeken.
Is het een idee om zo’n boekje samen te stellen van/over de Nederlandse pioneers in

Auroville? Laat het ons weten: secretaris@auroville.nu.

Gesprekken over de dood
met Aurovilianen

Mauna wijst ons op een recente film van Auroras Eye Films, en schrijft: “Mevrouw Danielle de Diesbach, een zeer regelmatige gast van Auroville die in het verleden verschillende mooie documentaires heeft gemaakt over wat Auroville-eenheden maken met het fantastische textiel dat India te bieden heeft, en over het Auroville-koor en over Aurovilianen die verschillende vragen beantwoorden over wat Auroville voor hen betekent.
Dit keer maakte ze een 'Conversations on Death with Aurovilians' (53 minuten) geleid door citaten van Sri Aurobindo en de Moeder en met subtiele beelden van de meer intieme momenten van Auroville. Het is kleurrijk, levendig en mooi, het team heeft er een heel jaar aan gewerkt. Neem er maar alsjeblieft wat quality time voor; het zal een uur zijn dat je doet zien, begrijpen en nadenken … en mogelijk glimlachen”. Klik op de afbeelding hieronder om de film te bekijken >>> >>>

Landaankoop

Het laatste nieuws over de aankoop van land voor Auroville
vind je hieronder (klik op de afbeelding). 

A4A update

Sinds 1 september 2020 is er 2,6 hectare land aan de Stad van de Toekomst toegevoegd, volledig gefinancierd door donaties aan A4A (Acres voor Auroville). Het A4A-team dankt alle donateurs van harte en feliciteert de landraad van Auroville. Dit is een prachtige manier om een nieuw dynamisch jaar te beginnen; A4A's ging 7 jaar geleden op 15 augustus van start. Het A4A-team dankt ook Nadia Loury voor haar prachtige nieuwe boek ‘Auroville in the '80s - The Poetry of Daily Life’, waarvan de winst naar A4A gaat voor de aankoop van grond.
 
'Een harmonieus collectief streven kan de omstandigheden veranderen'

Maandelijks donateur van A4A
 
A4A is de landaankoopcampagne die actief door Auroville International wordt ondersteund. A4A is altijd blij met donaties uit Nederland. Ieder krijgt persoonlijk een dankwoordje van Mandakini. Auroville International en A4A verwelkomen donateurs die maandelijks of driemaandelijks een bedrag overmaken voor de landaankoop. Dat geeft meer zicht op continuïteit. Alle beetjes helpen. Doe mee met een maandelijkse bijdrage en steun de landaankoop in de Stad en in de Groengordel.
Voor informatie over fiscale aftrekmogelijkheden, mail naar  penningmeester@auroville.nu. Het is handig als je bij een overschrijving ook je naam vermeldt, zodat de penningmeester dat kan doorgeven aan A4A. Je kunt het bedrag overmaken naar de Triodosbank rekening van AVI NL onder nummer NL26TRIO 0198 4209 27, onder vermelding van 'A4A' en je naam.

Mededelingen
 
 • Wilt u ons werk steunen?
  Word lid van Auroville International Nederland. De contributie is € 35,- per kalenderjaar. U kunt lid worden door een email met uw naam, adres, telefoonnummer te sturen naar secretaris@auroville.nu
   
 • Sponsorverzoeken 
  Donaties zijn fiscaal aftrekbaar. Je kunt het donatiebedrag overmaken naar de rekening van AVI NL: NL26TRIO 0198 4209 27. Graag altijd de naam van het project vermelden waarvoor de donatie is bedoeld en je eigen naam. 
  Als je vaker doneert aan Auroville is het goed wat meer te weten over de fiscale aftrekmogelijkheden, zie deel1 en deel2 uit de serie 'Doneren met je hart en met je hoofd', door Josee Lamers. Mail naar penningmeester@auroville.nu als je meer wilt weten.
    
 • SAVITRI
  Lees hier alles overHet boek “Savitri – A Legend and A Symbol”; Sadhana – het pad van Yoga; Savitri Bhavan; de Savitri Meditaties, en de Savitri-leesgroep. 

Oproep door
Doudou Diène

De Internationale Adviesraad (International Advisory Council - IAC) van de Auroville Foundation bestaat uit niet meer dan vijf leden, voorgedragen door de UNESCO-eenheid van het ministerie van Human Resource Development van de regering van India. Het zijn personen die toegewijd zijn aan de idealen van menselijke eenheid, vrede en vooruitgang. De leden van de Internationale Adviesraad komen eenmaal per jaar bijeen in Auroville. De bevoegdheden van de Internationale Adviesraad zijn slechts adviserend. Bij het geven van advies aan de raad van bestuur, tracht de IAC ervoor te zorgen dat de idealen waarvoor Auroville is opgericht, worden aangemoedigd en dat de inwoners van Auroville de vrijheid krijgen om te groeien en activiteiten en instellingen te ontwikkelen die de ambities en programma's bevorderen volgens het Handvest van Auroville.
Het is al geruime tijd nodig om nieuwe leden van de Internationale Adviesraad voor te dragen. Eén voormalig lid van de IAC, Doudou Diène, roept via een videoboodschap op om zo snel mogelijk nieuwe IAC-leden te vinden. Doudou Diène (geboren in 1941) uit Senegal was in 2002-2008 speciaal rapporteur van de Verenigde Naties voor hedendaagse vormen van racisme, rassendiscriminatie, xenofobie en aanverwante onverdraagzaamheid. Bekijk hier zijn oproep >>> >>>

Hotspot voor de Italiaanse keuken?

Condé Nast Traveler is één van de drie grootste luxe- en lifestyle-reismagazines ter wereld. De belangrijkste concurrenten van Condé Nast Traveler zijn National Geographic Traveler en Travel + Leisure. In een recente editie van Condé Nast Traveler schrijft Ayesha Kapur: “Is Auroville de volgende hotspot voor de Italiaanse keuken in India? Auroville serveert nu handgemaakte pasta, vleeswaren, ambachtelijke buffelmelkkaas en traditionele Italiaanse gelato”.
Lees hier het artikel >>> >>> 

Udavi school

In 1999 nam het Sri Aurobindo International Institute of Educational Research (SAIIER) de leiding over van de Udavi-school in Edaiyanchavadi, een dorp dat grenst aan Auroville. Sanjeev, die co-directeur van Udavi werd, beschrijft zijn ervaring van de afgelopen acht jaar. Deze ervaring is zeer representatief voor de moeilijkheden maar ook voor de beloften die een nieuwe onderwijsaanpak schuilen. Lees verder >>> >>>

'Ik woon in een hut'

'Ik woon in een hut' is een spannend en waar verhaal over een kind dat in een bos woont. Shanti woont op een plek die onze planeet dient; waar mensen bomen planten om een inheems bos terug te brengen; waar mensen samenleven in harmonie met de natuur; waar mensen compassie bestuderen en kinderen vrij zijn; waar dieren een toevluchtsoord vinden en mensen groeien in harmonie met het bos. De plek heet Sadhana Forest. 'Ik woon in een hut' is geschreven en geïllustreerd door Yorit Rozin >>> >>>

News & Notes

News & Notes is het interne wekelijkse nieuwsblad van de community. De pagina's bevatten aankondigingen, verslagen van vergaderingen, zelfgemaakte filosofieën en voordrachten, gedichten, advertenties en citaten van de Moeder en Sri Aurobindo. Het is bedoeld voor leden van de gemeenschap en hoeft niet noodzakelijkerwijs zinvol te zijn voor degenen die niet vertrouwd zijn met het gemeenschapsleven van Auroville. Voor degenen die ernaar streven om lid te worden van de gemeenschap, kunnen News & Notes een idee geven van het dagelijkse leven in de gemeenschap. >>>
Blijf op de hoogte en steun Auroville Today. Schrijf je in via Auroville International Nederland voor een jaarabonnement van €42,00 en ontvang Auroville Today elke maand thuis op de deurmat en digitaal op de tablet of PC.
Voor een abonnement op Auroville Today geldt een kalenderjaar. Begin je halverwege het jaar, dan betaal je alleen voor de resterende maanden. 
Neem voor informatie en aanmelding contact op met de penningmeester.

In gesprek met
bewustzijnsdeskundige 
Jan Storms

Jan Storms is bewustzijnsdeskundige (M.A.). Hij bestudeerde verschillende aspecten van de vedische traditie en een rits van moderne wetenschappen in het licht van de kennis van bewustzijn. Voor een recente uitzending van Cafe Weltschmerz gaat Jorn Lukaszczyk in gesprek met Jan Storms over de fundamenten van kennis, de valkuilen van blind geloof in de wetenschap en medisch onderzoek, en de huidige overheidsmaatregelen >>> >>> 
Storms: “De maxime van de vedische traditie is: ‘Ken datgene waardoor alles gekend wordt’. 

Zie ook: Sri Aurobindo | Aphorisms 386 t/m 406 >>> >>> 
Contact Auroville International Nederland: secretaris@auroville.nu
Copyright © 2020 Auroville International Nederland, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp