Copy
NIEUWSBRIEF   |    september 2020
View this email in your browser
Auroville International Nederland
nieuwsbrief             september 2020
 
 • Update reisadvies India
 • Some feedback on AVI Emergency fundraising campaign
 • Heropening Auroville
 • Calling the Future
 • Auroville City Conversations - sessie 1 + 2
 • Balkrishna Doshi Interview: The Symphony of Architecture
 • Auroville team creëert bospark
 • Auroville Botanische Tuinen
 • Innerlijke en uiterlijke duurzaamheid
 • Nieuw verschenen
 • Lezingen van Georges van Vrekhem op YouTube
 • Landaankoop
 • Maandelijkse donateur van A4A
 • Mededelingen
  Sponsorverzoeken
  Savitri
 • News & Notes
 • Auroville Green Practices Workshops
 • Auroville Today

Update
reisadvies India
De Indiase overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hier lees je het laatst gewijzigde reisadvies. 


>>> >>>
https://www.covid19india.org/
Reis- en visumbeperkingen

Some feedback
on AVI Emergency fundraising campaign
>>> >>>

Heropening Auroville
Gezien de aanhoudende pandemische situatie en rekening houdend met de Auroville-context en de richtlijnen van de deelstaatregering, is onlangs besloten Auroville alleen te heropenen voor lang verblijvende gasten en vrijwilligers die willen deelnemen aan verschillende activiteiten, om meer te weten te komen en Auroville te verkennen, evenals familieleden van inwoners. Auroville blijft gesloten voor bezoekers die minder dan twee weken blijven, en voor dagbezoekers. Deze beslissing zal eind september worden herzien en updates zullen worden gedeeld als en wanneer er wijzigingen zijn. Bij aankomst in Auroville wordt van alle gasten, vrijwilligers en familieleden verwacht dat ze de regels volgen die van toepassing zijn op de richtlijnen van de deelstaatregering over quarantaine en veiligheidsvoorschriften.

Calling the Future
voorlopige resultaten van een gemeenschaps-enquête

In mei werden de inwoners van Auroville uitgenodigd om deel te nemen aan de ‘Calling the future’ enquête. 245 mensen namen deel, van wie de meerderheid (meer dan 90%) Auroviliaanse inwoners. Een doel was om erachter te komen hoe de inwoners de Lockdown hebben ervaren en hoe zij erop hebben gereageerd. Hier zijn alvast de voorlopige resultaten van de enquête: >>> >>>

Auroville City Conversations
sessie 1

Wat betekent het voor Auroville om een stad te worden? In de post-pandemische wereld moeten steden opnieuw worden ontworpen voor de mensheid en de toekomstige evolutie van leven, samenleving en bewustzijn. De meeste steden in de wereld worden geboren zonder specifieke plannen of intenties. De meeste breiden zich willekeurig uit, waardoor onhoudbare uitgestrekte gebieden of ontmenselijkte megalopolissen ontstaan. Auroville werd geboren met beide: een stadsplan en een intentie vervat in het handvest. Welke visionaire vereisten en praktische tekenen zullen de spirituele stedenbouw voorbereiden waarvoor het Galaxy-plan van Auroville is gemaakt? Wat kan het de wereld in opeenvolgende fasen bieden en wat zijn enkele noodzakelijke volgende stappen naar de realisatie van dit unieke experiment? Bekijk hier sessie 1 van de Auroville City Conversations >>> >>>

Auroville City Conversations is het online forum van de City The Earth Needs-tentoonstelling in Unity Pavilion, Auroville. In de eerste sessie is Balkrishna Vithaldas Doshi in gesprek met Toine van Megen en Sreevatsa Ramesh van Auroville.
Balkrishna Vithaldas Doshi is een leidende figuur in de Indiase architectuur die werkte onder Le Corbusier en Louis Kahn. Enkele van zijn opmerkelijke gebouwen zijn de IIM, Bangalore, CEPT University, die hij mede-oprichtte, de Amdavad Gufa ontworpen met de kunstenaar Hussain en het Aranya Low cost housing project. Hij heeft meerdere prijzen ontvangen, zoals de Agha Khan Award voor architectuur, de internationale Pritzker Architecture-prijs van 2018 en nationale onderscheidingen zoals de Padma Bhusan. Hij was ook lid van de raad van bestuur van Auroville en de eerste voorzitter van de raad voor stadsontwikkeling van Auroville.
Toine van Megen maakt sinds de pionierstijd deel uit van Auroville. Hij was een van de oprichters van de Auroville Renewable Energy Group en bekleedde senior managementposities in de wereldwijde sector van hernieuwbare energie. Als medeoprichter van Auroville Consulting blijft hij bijdragen aan de energie-infrastructuur, planning en duurzame ontwikkeling van Auroville.
Sreevatsa Ramesh is architect en is momenteel lid van L’avenir d'Auroville, de gemeenteraad van Auroville. >>> >>>

sessie 2
Sessie 2 vond plaats op 12 september 2020. Aan dat gesprek namen, naast de hierboven genoemde sprekers, ook Andrea Cammarata en Omar Rabie deel.

Bekijk hier op YouTube >>> >>>
Andrea Cammarata                                                                                   Omar Rabier

Balkrishna Doshi Interview
The Symphony of Architecture
Balkrishna Doshi werd in 2018 geïnterviewd door Khushnu Panthaki Hoof in zijn studio in verband met de tentoonstelling Balkrishna Doshi: Architecture for the People in het Vitra Design Museum in Weil am Rhein in Duitsland in mei 2019.
>>> >>>

Auroville team creëert bospark

Twintig jaar geleden, in augustus 2000 is begonnen met het aanleggen van de tuinen, die een bloeiend centrum zijn voor natuurbehoud en onderwijs, niet alleen in Auroville maar ook voor andere delen van India. Zo is een van de recente initiatieven van het team van de Botanische Tuinen het creëren van een bospark met voornamelijk inheemse soorten in Pandalgudi, Tamil Nadu, 40 km van de stad Madurai in het zuidelijkste puntje van India. Het doel is om een bospark te creëren met voornamelijk inheemse soorten en te laten zien hoe de oude steengroeven kunnen worden gebruikt voor het welzijn van de omringende bevolking en voor de biodiversiteit van het gebied. Een korte video toont de ontwikkelingen die in de eerste 18 maanden van het project zijn bereikt >>> >>>

Auroville Botanische Tuinen

Voor een prachtige video-impressie van de Botanische Tuinen in Auroville, en om te zien wat er in 20 jaar bereikt is, is deze reportage zeer de moeite van het kijken waard.

Innerlijke en uiterlijke
duurzaamheid
Dr. Roshni Udyavar Yehuda, directrice van het ‘Institute of Environmental Architecture & Research’ (IEAR) in Mumbai, heeft gewerkt in landelijke en stedelijke saneringsprojecten op het gebied van stroomgebiedbeheer, regenwateropvang, passieve zonne-architectuur, afvalwaterbehandeling, efficiënte en milieuvriendelijke bouwmaterialen en ecologisch landschapsontwerp. Lokaal en internationaal heeft zij gewerkt op het gebied van milieuonderzoek, pedagogiek en implementatie sinds 1997. In een webinar dat op 29 augustus j.l. werd georganiseerd, sprak Roshni Udyavar Yehuda met Tency Batens, medeoprichter van ‘Auroville Centre for Scientific Research’ en ‘Auroville Building Centre’:
"Wat zijn de waarden, de betekenis, de experimenten en de toekomst van Auroville?" Bekijk hier de videoregistratie >>> >>>
Nieuw verschenen
Auro e-Books is een digitale boekhandel / bibliotheek gewijd aan e-books op het gebied van spiritualiteit en welzijn. Het doel van Auro e-Books is om boeken in digitale en digitale vorm te verspreiden, zoals Amazon, iBooks, Barnes & Noble en Kobo. Hier vind je de recente uitgaven >>>

Lezingen van
Georges van Vrekhem
op YouTube
 
Stichting Aurofonds is samen met Wisdom Splendor, een onderdeel van Auroville, bezig met het publiceren van videoregistraties van alle lezingen van Georges van Vrekhem. Onlangs zijn er vier lezingen gepubliceerd; er volgen nog 14 video's   >>>

Landaankoop

Het laatste nieuws over de aankoop van land voor Auroville
vind je hieronder (klik op de afbeelding). 

Maandelijks donateur van A4A
 
A4A is de landaankoopcampagne die actief door Auroville International wordt ondersteund. A4A is altijd blij met donaties uit Nederland. Ieder krijgt persoonlijk een dankwoordje van Mandakini. Auroville International en A4A verwelkomen donateurs die maandelijks of driemaandelijks een bedrag overmaken voor de landaankoop. Dat geeft meer zicht op continuïteit. Alle beetjes helpen. Doe mee met een maandelijkse bijdrage en steun de landaankoop in de Stad en in de Groengordel.
Voor informatie over fiscale aftrekmogelijkheden, mail naar  penningmeester@auroville.nu. Het is handig als je bij een overschrijving ook je naam vermeldt, zodat de penningmeester dat kan doorgeven aan A4A. Je kunt het bedrag overmaken naar de Triodosbank rekening van AVI NL onder nummer NL26TRIO 0198 4209 27, onder vermelding van 'A4A' en je naam.

Mededelingen
 
 • Wilt u ons werk steunen?
  Word lid van Auroville International Nederland. De contributie is € 35,- per kalenderjaar. U kunt lid worden door een email met uw naam, adres, telefoonnummer te sturen naar secretaris@auroville.nu
   
 • Sponsorverzoeken 
  Donaties zijn fiscaal aftrekbaar. Je kunt het donatiebedrag overmaken naar de rekening van AVI NL: NL26TRIO 0198 4209 27. Graag altijd de naam van het project vermelden waarvoor de donatie is bedoeld en je eigen naam. 
  Als je vaker doneert aan Auroville is het goed wat meer te weten over de fiscale aftrekmogelijkheden, zie deel1 en deel2 uit de serie 'Doneren met je hart en met je hoofd', door Josee Lamers. Mail naar penningmeester@auroville.nu als je meer wilt weten.
    
 • SAVITRI
  Lees hier alles overHet boek “Savitri – A Legend and A Symbol”; Sadhana – het pad van Yoga; Savitri Bhavan; de Savitri Meditaties, en de Savitri-leesgroep. 

News & Notes

News & Notes is het interne wekelijkse nieuwsblad van de community. De pagina's bevatten aankondigingen, verslagen van vergaderingen, zelfgemaakte filosofieën en voordrachten, gedichten, advertenties en citaten van de Moeder en Sri Aurobindo. Het is bedoeld voor leden van de gemeenschap en hoeft niet noodzakelijkerwijs zinvol te zijn voor degenen die niet vertrouwd zijn met het gemeenschapsleven van Auroville. Voor degenen die ernaar streven om lid te worden van de gemeenschap, kunnen News & Notes een idee geven van het dagelijkse leven in de gemeenschap. >>>
Blijf op de hoogte en steun Auroville Today. Schrijf je in via Auroville International Nederland voor een jaarabonnement van €42,00 en ontvang Auroville Today elke maand thuis op de deurmat en digitaal op de tablet of PC.
Voor een abonnement op Auroville Today geldt een kalenderjaar. Begin je halverwege het jaar, dan betaal je alleen voor de resterende maanden. 
Neem voor informatie en aanmelding contact op met de penningmeester.
Ananda in the physical                                                                                   Foto: Lalit
Contact Auroville International Nederland: secretaris@auroville.nu
Copyright © 2020 Auroville International Nederland, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp