Copy
NIEUWSBRIEF   |    24 april 2020
View this email in your browser
Auroville International Nederland
extra nieuwsbrief


24 april 1920
24 april 2020

Ter viering van het 100-jarig jubileum van de laatste aankomst van de Moeder in Pondicherry, zijn er verschillende evenementen waar je thuis aan deel kunt nemen, plus enkele speciale publicaties: 
 • De Sri Aurobindo Ashram opent een aantal traditionele Darshan-activiteiten ONLINE via een koppeling op de Ashram-website zodat iedereen kan deelnemen. Details en tijden vind je hier  >>>
   
 • In onze Extra Nieuwsbrief van 22 april j.l. maakten we reeds melding van de 35 uur non-stop Savitri Parayan: 'Savitri around the World 24 april 2020  |  05:30 uur NL tijd'  >>> >>>
   
 • Op de website van Auroville vind je meer informatie over deze speciale dag:  >>> >>>
   
 • Acres for Auroville heeft speciaal voor deze dag een folder en brief gestuurd.
   
 • Mauna wijst ons - “met liefde en goede energieën en zoveel kracht voor mensen in nood in deze uitdagende tijd” - op de 9-minuten durende TED-talk ‘Liefdesgedicht aan onze aarde’; “een mooie en gepassioneerde herinnering hoe gezegend we zijn om dit leven op aarde te leven”:  >>> >>>
24 april 1920

Paul en Mirra Richard, vergezeld door Dorothy Hodgson, verlieten Japan in maart 1920 en arriveren op 24 april in Pondicherry. 
24 april 1950

De enige foto van Sri Aurobindo samen met de Moeder, wordt genomen door Henri Cartier-Bresson tijdens de darshan van 24 april 1950.
24 april 1951

De Moeder zit een vergadering voor waarin besloten wordt een ‘internationaal universitair centrum’ op te richten. Op 6 januari 1952 opent zij het Sri Aurobindo International University Centre. De naam wordt in 1959 veranderd in Sri Aurobindo International Centre of Education.
24 april 1954

Publicatie van ‘Ervaringen van het lichaamsbewustzijn’, gevolgd door ‘Nieuwe ervaringen van het lichaamsbewustzijn’. 

Foto: Balcony Darshan 24 april 1954
24 april 1956

Verklaring: “‘De manifestatie van het supramentale op aarde is niet langer een belofte maar een levend feit, een werkelijkheid. Het is hier aan het werk, en er komt een dag dat de meest blinde, de meest onbewuste, zelfs de meest onwillige mensen het zullen moeten erkennen.”
Contact Auroville International Nederland: secretaris@auroville.nu
Facebook
Website
Email
Copyright © 2020 Auroville International Nederland, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp