Copy
NIEUWSBRIEF   |    augustus 2016
View this email in your browser

Auroville International Nederland publiceert deze nieuwsbrief op 15 augustus, de geboortedag van Sri Aurobindo (1872). Het is ook de dag waarop India vrij werd en onafhankelijk (1947). Daarom besteden we veel aandacht aan Sri Aurobindo’s geboortedag en zijn dromen, in woord, geluid en beeld. Traditiegetrouw vieren we Sri Aurobindo’s geboortedag elk jaar in de schitterende tuinen van Millingen. Vier met ons mee en kom vanmiddag om 13.00 naar Millingen.
Happy Darshan 
 • Darshan boodschap 15 augustus 2016
 • 15 augustus 2016 in Auroville
 • 15 augustus - geboortedag van het vrije India
 • Sri Aurobindo en zijn Dromen
 • Sri Aurobindo over de viering van zijn geboortedag
 • 15 augustus 2016 - Wandeling in De Millingerwaard
 • Acres for Auroville - FASE III
 • INSIDE INDIA en Newcomers introductieweken in 2017
 • Matrimandir nieuwsbrief
 • Unity Pavilion nieuwsbrief
 • Afgelopen week in Auroville
 • Tency Baetens - de ISOLA 2016 voordracht
 • De architectuur van Auroville verkennen
 • Video-verslag van een vrijwilligster
 • World Listening Day in Auroville
 • Energiereservoir van krachten
 • Apps
 • Kolam Tarot
 • De spirituele betekenis van bloemen - deel 2
 • Auroville Today
 • Mededelingen
 • Lidmaatschap

Darshan boodschap

15 augustus 2016
‘Darshan’ betekent ‘zien’ in het Sanskriet. Het verwijst hier naar het zien van Sri Aurobindo en de Moeder en het ontvangen van hun zegeningen. Na het terugtrekken van het dagelijkse contact met zijn leerlingen, zag Sri Aurobindo hen slechts een paar keer per jaar op wat bekend werd als de Darshan dagen. Tijdens het leven van Sri Aurobindo werden slechts af en toe berichten uitgedeeld, op de Darshan dagen; daarna gebeurde dat regelmatig. Sommige van deze werden uitdrukkelijk geschreven voor de gelegenheid, anderen waren passages gekozen uit de werken van de Moeder en Sri Aurobindo.
Die traditie wordt vandaag de dag nog steeds voortgezet. Een Darshan dag begint met een meditatie rondom de samadhi. Gedurende de dag mogen sadhaks en volgelingen ofwel de kamer van Sri Aurobindo bezoeken of die van de Moeder, afhankelijk van de gelegenheid. Kaarten met passages uit hun werken worden uitgedeeld aan allen die de Darshan bijwonen.
Op de website van de ashram kun je de kaarten vinden die sinds 1999 zijn gedistribueerd, inclusief downloadbare versies, en de boodschap van 15 augustus 2016.

15 augustus 2016

in Auroville
In Auroville wordt de geboortedag van Sri Aurobindo onder meer herdacht met een collectieve meditatie in het amfitheater om 5 uur ’s ochtends. Vanochtend, 15 augustus 2016, werd een bandopname afgespeeld van de Moeder, die een deel van een gedicht van Sri Aurobindo, ‘Rishi’ reciteert. Je kunt meelezen in 'Collected Poems' - (pagina 232).

15 augustus

geboortedag van het vrije India
AVI NL publiceert deze nieuwsbrief op 15 augustus, de geboortedag van Sri Aurobindo (1872) en de dag waarop India vrij werd en onafhankelijk (1947).
Het is ook de dag van de capitulatie van het Japanse leger in Indonesië, voormalig Nederlands-Indië (1945), en de katholieke feestdag waarop de opneming van Maria in de hemel ‘met lichaam en ziel’ wordt herdacht en gevierd. 

Een belangrijke tekst over 15 augustus 1947 als geboortedag van het vrije India schreef Sri Aurobindo voor All India Radio. De tekst werd op 14 augustus 1947 door een nieuwslezer uitgesproken:
“15 augustus 1947 is de geboortedag van het vrije India. Die datum betekent voor het land een einde van een tijdperk dat voorbij is en het begin van een nieuwe tijd. Maar we kunnen hem ook, door onze manier van leven en optreden als een vrije natie, tot een belangrijke datum maken voor de hele mensheid, voor de politieke, sociale, culturele en spirituele toekomst van de mensheid. 15 augustus is mijn eigen verjaardag en het is voor mij natuurlijk een bron van voldoening dat hij deze grote betekenis heeft verkregen. Ik beschouw deze coïncidentie niet als een gelukkig toeval, maar als sanctie en het zegel van de Goddelijke Kracht die mijn stappen leidt in het werk waarmee ik het leven heb aangevangen, en als het begin van zijn volledige vervulling. Inderdaad, op deze dag kan ik vaststellen hoe bijna alle ontwikkelingen in de wereld die ik hoopte tijdens mijn leven verwezenlijkt te zien, ook al leken ze eenmaal onverwezenlijkbare dromen, nu verwezenlijkt worden of op weg naar hun verwezenlijking zijn”. Sri Aurobindo noemt dan die vijf ‘dromen’ stuk voor stuk voor op, als was het een soort testament; lees hier verder: Sri Aurobindo, Autobiographical Notes, On Indian and World Events, The Fifteenth of August 1947 [pagina 474].

“Sri Aurobindo is aan de wereld de schoonheid komen aankondigen van de toekomst die zich moet verwezenlijken. Hij is niet een hoop maar een zekerheid komen brengen van de luister waar de wereld op af gaat. De wereld is geen ongelukkig toeval: ze is een wonder dat naar zijn vervulling gaat.”   |   de Moeder


Sri Aurobindo en zijn Dromen

Een documentaire in drie delen gemaakt in Auroville in het jaar 1997 door Aurofilm & Editions Auroville Press International, met voice-overs van Angad, Deepti, Pala en Roger; chants door Joy; geluid: Didier. Klik op de afbeelding hieronder om de documentaire te bekijken. 

Sri Aurobindo over

de viering van zijn geboortedag


opgetekend door A.B. Purani
Naast de verzamelde werken van Sri Aurobindo en de verzamelde werken van de Moeder, zijn er nog verscheidene boeken gepubliceerd met correspondenties, opgetekende gesprekken, reminiscenties en verzamelingen anekdotes.
Zo kunnen we in het tweede deel van het boek ‘Evening Talks with Sri Aurobindo’, (door Ambalal Balkrishna Purani opgetekende gesprekken met Sri Aurobindo) onder meer lezen wat Sri Aurobindo in augustus 1923 zegt over de viering van zijn verjaardag.
Sri Aurobindo: “Voorheen hebben we de gebeurtenis van mijn fysieke geboorte op een ‘vitale’ manier gevierd. Er was hierin het begin van de innerlijke Waarheid, maar de manifestatie was vitaal. Nu wens ik, als de dag wordt herdacht, dat het in overeenstemming is met de Waarheid die het symboliseert”. Lees verder (in het Engels) >  
 

15 augustus 2016 

Wandeling in De Millingerwaard
Ook dit jaar organiseert de vereniging weer een wandeling naar de Millinger Theetuin, midden in het prachtige natuurgebied ‘De Millingerwaard’, ter gelegenheid van de geboortedag van Sri Aurobindo. Omdat het midden in een natuurgebied ligt en alleen te voet (of fiets) bereikbaar is, kun je bij gebruik van een navigatiesysteem het beste het adres van het parkeerterrein invoeren (Duffeldijk in Kekerdom) ofwel het adres van het Wilderniscafé de Waard van Kekerdom dat 50 meter verderop ligt (Wilderniscafé ‘De Waard van Kekerdom’, Weverstraat 94, 6579 AG Kekerdom). 
Parkeren kost € 3,-; het is handig om dat contant bij de hand te hebben, want er is geen wisselautomaat. De kosten voor entree in de Millinger Theetuin bedraagt € 5,- (inclusief 1 consumptie). Je kunt er ook per fiets komen. We verzamelen voor het Wilderniscafé de Waard om 13:00 uur en starten gezamenlijk de wandeling om 13:15 uur. De wandeling is 2 km en duurt 20 minuten tot een half uur. Iedereen is van harte welkom!

Acres for Auroville

FASE III
Voor het tweede opeenvolgende jaar is het fondsenwervingsdoel van Acres for Auroville (A4A) bereikt. A4A is een dynamische actie, die op 15 augustus 2014 van start is gegaan. De eerste fase had als doel de aankoop van de missende stukken land in het Matrimandir-gebied en in de Internationale Zone. In de tweede fase ging alle aandacht naar de ontbrekende stukken land binnen het toekomstige stadscentrum van Auroville. Dit jaar zal op 15 augustus de derde fase worden ingeluid, met de rest van de toekomstige stad als aandachtsgebied.  
Op 15 augustus 2016 vindt de ceremoniële aftrap plaats van de A4A-campagne-FASE III, in de Town Hall van Auroville, waarbij de nieuwe secretaris van de Auroville Foundation, Mohan Verghese Chunkath als speciale gast aanwezig zal zijn. 
 
INSIDE INDIA en Newcomers

introductieweken in 2017
Onze vereniging krijgt regelmatig vragen van jongeren over Auroville en wat het betekent om er te gaan wonen, wat de voorwaarden en de mogelijkheden zijn. Gelukkig biedt Inside India, de toerisme unit van Auroville, een speciale introductieweek aan diegenen die overwegen zich daar te vestigen. Rima Das woont er sinds 1997. 
Rima’s passie is om toeristen en bezoekers een prettig verblijf te bieden en de Auroville gemeenschap te ondersteunen met voorlichting over de idealen en opzet. Rima werkt inmiddels 18 jaar full time bij Inside India. Haar dagelijkse werk is het ontwikkelen van reis- en tourarrangementen. Josee Lamers sprak met Rima en doet verslag voor onze nieuwsbrief; lees verder >> 
In de jongste uitgave van de Matrimandir nieuwsbrief beschrijft de redactie eerst de huidige en toekomstige werkzaamheden in het amfitheater en de twaalf tuinen en blikt vervolgens terug op de bouw van de Matrimandir in de zomers van de jaren 2006, 1996, 1986 en 1976. Klik op de afbeelding hierboven om de nieuwsbrief te openen. Eerdere edities van het kwartaalblad staan op de website van Auroville.

Unity Pavilion  |  Nieuwsbrief
Unity Pavilion is gelegen in de Internationale Zone van Auroville, naast Savitri Bhavan, en functioneert als een coördinerend centrum voor de Internationale Zone. 
Het paviljoen biedt kantoorruimte voor de International Zone Groep, voor de verscheidene nationale paviljoengroepen, en voor Auroville International. Op 15 augustus 2016 publiceert Unity Pavilion – na een vrij lange radiostilte – weer een nieuwsbrief. Klik op de afbeelding hierboven om de nieuwsbrief te openen.
 
Afgelopen week in Auroville
Marco Saroldi maakt sinds februari wekelijkse fotoreportages in Auroville met de werktitel ‘Last Week in AV'.
De eerste ‘Last Week’ was een fotoverslag van de evenementen die in Auroville plaatsvonden in de week van 8 februari 2016. Op onze website zijn alle beeldrapportages die Marco sindsdien heeft gepubliceerd terug te zien, inclusief het fotoverslag van afgelopen week.

Tency Baetens

de ISOLA 2016 voordracht
Onlangs zijn de opnames van ISOLA 2016 gepubliceerd. Een van de sprekers van deze conferentie in Bangalore was de uit Vlaanderen afkomstige Tency Baetens, Auroviliaan van het eerste uur en stichter van CSR (Centre for Scientific Research) in Auroville. 
ISOLA is een beroepsorganisatie van landschapsarchitecten, opgericht in mei 2003. Sindsdien organiseert ISOLA ieder jaar een conferentie. Het thema van 2016 was: ‘Water & Maatschappij, het uitbreiden van de blauwe revolutie’. 
De Vereniging heeft meer dan 360 leden uit verschillende staten van het land en een aantal van over de hele wereld. De vereniging is in de voorhoede in het creëren van een wereldwijde bewustwording over het beroep van landschapsarchitect en het bevorderen en verbeteren van de professionaliteit onder haar leden in India. 

De architectuur van

Auroville verkennen
9 t/m 11 januari 2017
Auroville Green Practices Workshops organiseert een driedaags programma waarbij de deelnemers diverse projecten bezoeken en interacties hebben met architecten en bouwdeskundigen uit Auroville. Gedurende de drie dagen zullen de deelnemers kennismaken met de verscheidenheid van architecturale uitingen van vorm, context en doel in de wijdere setting van deze internationale stad. 
Deelname wordt verwacht van professionele en aspirant bouwkundigen en huiseigenaren die inspiratie en nieuwe ideeën op willen doen. Op ieder van de drie dagen zal een excursie plaatsvinden naar verschillende plaatsen om zo getuige te zijn van de bijzonder unieke en duurzaam bloeiende architecturale stijlen. Voor meer info klik op de afbeelding hierboven.
 
Video-verslag van een vrijwilligster
Na voltooiing van haar studie Interculturele Communicatie aan de Russische Staatsuniversiteit Immanuel Kant, de universiteit van Kaliningrad, werkte Marina Zakharova enkele jaren voor een advocatenkantoor in Rusland en besloot in 2015 om een jaar vrijwilligerswerk te gaan doen in Auroville.
Via SAVI vond zij werk bij de Isai Ambalam School. Onlangs heeft zij haar verblijf in Auroville afgerond met een verfilmde dankbetuiging: ‘Auroville Experience’.
 
World Listening Day

in Auroville
World Listening Day is een initiatief van het World Listening Project (WLP) en vindt sinds 2010 jaarlijks plaats op 18 juli. Op deze dag worden wereldwijd wandelingen georganiseerd om mensen bewust te maken van de ‘soundscape’ van hun omgeving. Geluidsontwerpers van over de hele wereld konden dit jaar deelnemen aan het project ‘Sounds Lost & Found’. In Auroville verzorgde SVARAM een WLD-programma en maakte er een videoverslag van. 
Door het organiseren van deze dag wil de organisatie mensen meer bewust maken van de wereld om hen heen en de akoestische ecologie. Het registreren van geluid (fonografie) beschouwt WLP als net zo belangrijk als het registreren van beeld (fotografie). Bijvoorbeeld het registreren van alledaagse geluiden en geluiden die de afgelopen 50 jaar enorm zijn toegenomen en ons gedrag en gevoel hebben beïnvloed.
Daarom worden op 18 juli overal ter wereld zogeheten soundwalks georganiseerd. Of je kunt die dag zelf een wandeling gaan maken waarbij je extra let op de geluiden uit je omgeving. Misschien ben je in staat om dat geluid op te nemen en het inclusief GPS-gegevens op http://aporee.org/maps/ te zetten.

Energiereservoir van krachten
Als je wilt weten in welke staat van bewustzijn je verkeert, of als je nieuwsgierig bent naar wat de onzichtbare kennis je te vertellen heeft, kun je de boeken van Sri Aurobindo en de Moeder raadplegen, op een manier die de Moeder tijdens de woensdagavondklas van 6 juni 1956 heeft toegelicht. 
Vraag: “Een of twee keer, als een spel, heeft u een pagina van een van uw boeken of die van Sri Aurobindo in het wilde weg geopend, en een zin voorgelezen. Kunnen deze zinnen een teken of Indicatie geven? Wat moeten we doen om een echt antwoord te krijgen?”

De Moeder: “Iedereen kan het doen. Je doet het als volgt: je concentreert je. Wel, het hangt er van af wat je wilt. Als je een innerlijk probleem hebt en je wilt een oplossing, concentreer je je op dit probleem; als je wilt weten in welke conditie je verkeert, waarvan je je niet bewust bent – als je wat licht wilt laten schijnen op de staat waarin je verkeert, dan kom je er simpelweg mee voor de dag en vraag je naar het licht. Of anders, als je gewoon nieuwsgierig bent naar wat de onzichtbare kennis je te vertellen heeft, blijf je stil en rustig voor een moment en open je het boek. Ik heb altijd aangeraden om daarbij een briefopener te gebruiken omdat het dunner is; terwijl je in concentratie bent, steek je het in het boek en met het puntje wijs je op een willekeurige regel. Als je weet hoe je je moet concentreren, dat wil zeggen, als je het werkelijk doet met een aspiratie om een antwoord te krijgen, dan werkt het altijd.
"Want in dit soort boeken (Moeder toont ‘The Synthesis of Yoga’), boeken van openbaring, is er altijd een concentratie van krachten, op zijn minst van hogere mentale krachten, en meestal van spirituele krachten van de hoogste kennis. Elk boek is, vanwege de woorden die het bevat, een klein energiereservoir van deze krachten. Mensen weten dit niet, want ze weten niet hoe ze het kunnen benutten, maar het is zo. Op dezelfde wijze is er in elke afbeelding, in elke foto een accumulatie, een kleine accumulatie die representatief is voor de kracht van de persoon die op de foto is afgebeeld, van de aard van de persoon, en als hij of zij over krachten beschikt, van deze krachten." 
"Als je oprecht bent en een aspiratie hebt, straal je een bepaalde vibratie uit, de vibratie van jouw aspiratie die de corresponderende kracht in het boek ontmoet, en het is een hoger bewustzijn dat jou het antwoord geeft. Ieder element van het geheel bevat potentieel wat er in het geheel bestaat. Het is een beetje moeilijk om uit te leggen maar jullie zullen het met een voorbeeld wel begrijpen: als mensen magie willen praktiseren, als ze een stukje nagel of een plukje haar hebben, is het genoeg voor hen, want potentieel bevat dit alles wat in het wezen zelf aanwezig is. En in een boek is in potentie alle kennis  aanwezig – niet geuit, niet gemanifesteerd –van de persoon die het geschreven heeft. Zo vertegenwoordigde Sri Aurobindo een totaliteit van inzicht en kennis en kracht; en elk boek van hem is tegelijkertijd een symbool en een vertolking. Elk boek van hem vertegenwoordigt symbolisch, potentieel wat in hem is. Daarom, als je je op het boek concentreert, kun je, via het boek teruggaan naar de bron. En als je door het boek heen gaat, kun je zelfs veel meer ontvangen dan wat er in het boek geschreven staat.” 
Lees verder (in het Engels): The Mother, Questions & Answers  |  6 June 1956

Apps
De bovenstaande methode van het raadplegen van de boeken van Sri Aurobindo en de Moeder bij het zoeken naar antwoorden, is nu eveneens mogelijk met de digitale versies van de boeken, niet alleen op de e-reader of de tablet maar ook via een aantal apps op de smartphone.
In de appstore kun je deze apps vinden:
 • INNER GUIDANCE, stel een vraag en de app selecteert als antwoord een citaat van Sri Aurobindo en de Moeder
 • THE LIGHT WITHIN, de digitale versie van het gelijknamige kaartspel
 • AURO INSPIRATIONS, gerubriceerde citaten uit de werken van Sri Aurobindo en de Moeder
Verder zijn er de apps:
 • ASPIRATIONS, gebaseerd op Prayers & Meditations van de Moeder
 • SAVITRI, de complete tekst inclusief boeken over Savitri
 • THE INCARNATE WORD, alle werken van Sri Aurobindo & Moeder via één app


KOLAM Tarot

De wereld van orakelkaarten heeft er enige tijd geleden een kaartspel bij gekregen: KOLAM Tarot, dat in Auroville is ontworpen en geproduceerd door Lively. Er zijn 48 kaarten die de Tamil-kalendercyclus symboliseren.
Leg alle kaarten ’s ochtends als een waaier voor je neer en stel de vraag: “Waar zal ik vandaag meer aandacht aan besteden om optimaal te groeien?” Selecteer één kaart en laat het antwoord en de afbeelding van de Kolam op je inwerken.

De spirituele betekenis van bloemen

deel 2
In de vorige uitgave van onze nieuwsbrief publiceerden wij een stukje over de spirituele betekenis van bloemen. Daarbij verwezen we naar de website www.blossomlikeaflower.com waar bijna 900 bloemen opgenomen zijn, met een alfabetische lijst van de betekenissen en beschrijvingen door de Moeder. We verwezen ook naar de Russische website waar een index van botanische namen gekoppeld is aan de spirituele betekenissen. In deze editie voegen we er nog een website aan toe, een handige website die ons kan helpen bij het identificeren van wilde bloemen in Nederland: http://www.wildebloemen.info, waar je kunt zoeken op soort, kleur en bloeitijd. Bovendien zijn er voor een aantal groepen wilde bloemen schema's met vragen gemaakt om de soorten binnen een groep van elkaar te kunnen onderscheiden. 
EMOTIONELE ONTVANKELIJKHEID
Emoties die vergoddelijkt willen worden.
Tijdens de 100ste editie van de Nijmeegse Vierdaagse ontving iedere bezoeker aan ‘De Gospel Sessions’ in de Stevenskerk na afloop van het concert een gladiool. De redactie van deze nieuwsbrief maakte foto’s van de bloemen en zocht de betekenis op: “ONTVANKELIJKHEID; bewust van de Goddelijke Wil en er aan overgeleverd'.
INTEGRALE ONTVANKELIJKHEID
Het hele wezen neemt de Goddelijke Wil waar en gehoorzaamt die Wil.
ONTVANKELIJKHEID

Ontvankelijkheid - de macht om de goddelijke kracht te ontvangen en om zijn aanwezigheid en de aanwezigheid van de Moeder erin te voelen en het toelaten te werken, als gids voor je zien en wil en handelen."
Sri Aurobindo

“De hulp is er altijd. Jij bent het die je ontvankelijkheid levendig moet houden. De goddelijke hulp is veel uitgestrekter dan wat een mens in staat is om te ontvangen.”
De Moeder
Blijf op de hoogte en steun Auroville Today: schrijf je in via AVI NL voor een jaarabonnement van € 42,00 en ontvang Auroville Today elke maand thuis op de deurmat en digitaal op de tablet of PC.

Mededelingen
 
 • Meld het secretariaat wanneer je naar Auroville gaat en wanneer je weer terug komt. Wellicht kun je iets voor anderen meenemen of mee terug nemen.
   
 • Contributie 2016
  U kunt de contributie voor 2016 ad € 25 overmaken op Bankrekening IBAN: NL26 TRIO 0198 4209 27 tnv. Auroville International Nederland, graag met vermelding van uw naam en e-mailadres.
   
 • SAVITRI-bijeenkomsten in Nederland
  De volgende Savitri-bijeenkomst is op 8 oktober 2016. Mocht je belangstelling hebben voor de leesgroep, neem dan contact op met: Hannah Althuizen, hannah.a@online.nl, tel. 0597-645108. Iedereen is van harte welkom om geheel vrijblijvend een keer mee te lezen!
 • >> Lees meer over de SAVITRI-bijeenkomsten.
   
 • Immersion in Savitri 2017
  Rod Hemsell zal volgend jaar een nieuwe workshop geven over Immersion in Savitri met als onderwerp de Transformatie van de Dood. AVI NL organiseert deze workshop. Het prachtig gelegen boeddhistisch centrum Yeunten Ling in Huy, België wil ruimte en een onderkomen bieden. Belangstellenden  kunnen de datum alvast in hun agenda noteren: de bijeenkomst begint op 29 maart en duurt tot 3 april 2017. Er worden ook deelnemers uit andere landen verwacht. 
   
 • Vrijwilligerswerk in Auroville
  Buitenlandse gasten die Auroville bezoeken en er een tijdje verblijven op basis van een toeristenvisum mogen deelnemen aan workshops, activiteiten en (onderwijs-)evenementen. Maar zij kunnen er geen vrijwilligerswerk doen en/of ander werk doen. Een vrijwilliger is iemand die meewerkt aan een specifieke activiteit voor een eenheid of project in Auroville, voor een vaste en beperkte tijd: minimaal twee maanden voor Indiërs (minimaal één maand bij boerderijen en in bossen), en minimaal zes maanden  voor buitenlandse nationaliteiten, die alleen vrijwilligerswerk mogen doen als zij in bezit zijn van een Entry Visum, dat zij via SAVI kunnen aanvragen.
   
 • Sponsorverzoeken 
  Donaties zijn fiscaal aftrekbaar. U kunt het donatiebedrag overmaken naar de rekening van AVI NL: NL26TRIO 0198 4209 27. Graag altijd de naam van het project vermelden waarvoor de donatie is bedoeld en uw eigen naam.

Word lid van de vereniging!

Betrokkenheid met Auroville kun je tot uitdrukking brengen door lid te worden van de vereniging Auroville International Nederland, of je lidmaatschap te bevestigen door het overmaken van de jaarlijkse contributie voor de Nederlands/Vlaamse tak van de internationale vereniging Auroville International. 

De vereniging:
 • ondersteunt projecten & bedrijven in Auroville door middel van donaties, praktische hulp en waar nodig expertise; 
 • vertegenwoordigt Auroville in Nederland en België;
 • geeft informatie over Auroville;
 • maakt het gedachtegoed van Sri Aurobindo en de Moeder en Auroville bekend d.m.v. publicaties, presentaties, werkgroepen en bijeenkomsten;
 • ondersteunt initiatieven van leden.
Dankzij de leden behoudt de vereniging de status als ANBI instelling voor fiscaal aftrekbare giften en kan de vereniging informatie blijven geven over Auroville via de website en nieuwsbrieven en activiteiten organiseren zoals de Savitri Groep, de Life Divine Groep en verscheidene bijeenkomsten.
Facebook
Website
Email
Copyright © 2016 Auroville International Nederland, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by MailChimp