Copy
NIEUWSBRIEF   |    september 2015
View this email in your browser

Acres for Auroville 

fase II

Vorig jaar is op 15 augustus 2014 een grootse campagne gestart voor de landaankoop van Auroville: Acres for Auroville (A4A). Auroville wordt immers ernstig bedreigd door speculatieve projectontwikkelaars. “Als we het land niet bemachtigen, zullen we niet in staat zijn om de Stad te bouwen”, zo waarschuwde de voorzitter van de Auroville Foundation, Dr. Karan Singh. De eerste fase van deze campagne is afgerond en bijzonder goed verlopen. Dit jaar is op 15 augustus 2015 de tweede fase van A4A ingeluid, met als doel alle missende stukken land aan te kopen in het gehele stadsgebied, dat bestaat uit de vier zones: woonzone, industriële zone, culturele zone en internationale zone. Tegelijkertijd is er een campagne gestart voor de groengordel rondom Auroville: GreenAcres. Actuele informatie over beide campagnes, compleet met visiedocumenten, foto’s, video’s, kaarten en vouwblad, is te vinden op http://www.colaap.org/.

Het bestuur van AVI NL verzoekt donateurs duidelijk hun naam te vermelden bij de omschrijving en te vermelden voor welk fonds de donatie bedoeld is: (1) A4A voor aankoop van land in de stad of (2) GreenAcres voor de Greenbelt. Degenen die al gedoneerd hebben, kunnen een e-mail sturen met hun naam, donatiebedrag en het fonds naar secretaris@auroville.nu; donateurs ontvangen namelijk een dankcertificaat.
Auroville Radio
Auroville Radio is een gemeenschapsfaciliteit die niet alleen informatie geeft over de idealen van Auroville maar vooral ook over hoe het is om er te leven en werken. Auroville Radio doet dat via nieuwsberichten, aankondigingen, interviews, muziek, rechtstreekse uitzendingen van conferenties, workshops en allerlei culturele opvoeringen door Aurovilianen en bezoekers. De uitzendingen zijn er in verscheidene talen: Engels, Frans, Tamil, Spaans, Duits en Italiaans. 
Auroville Radio geldt ook als leeromgeving waar vrijwilligers kennis kunnen maken met journalistiek en de techniek van digitale radio. De studio bevindt zich in de Town Hall en een grote groep van vrijwilligers maakt de dagelijkse uitzendingen mogelijk. De inrichting van de studio is mede mogelijk gemaakt door Stichting De Zaaier en de Foundation for World Education. Een filmpje dat onlangs op Auroville TV is gepubliceerd, geeft ons een kijkje in de keuken, waar we enkele medewerkers die zich dagelijks inzetten voor Auroville Radio in actie zien, zoals Andrea, Chloé, Luca, Miriam, Kirsten, Premnath en Renu.
Nieuwe website: 

Auroville-Learning.net

“De wereld is zich aan het voorbereiden voor grote verandering. Help je mee?”, zo luidt de openingsboodschap van de schitterende, nieuwe website van SAVI, de organisatie in Auroville die zorg draagt voor de begeleiding van bezoekers, die vrijwilligerswerk willen doen of stage willen lopen.
Savi biedt kansen voor de langere termijn (2-12 maanden). De Indiase regelgeving legt een aantal specifieke voorwaarden op voor vrijwilligers en  SAVI ondersteunt je met de nodige informatie over het regelen van visa, registratie en verblijf. Op de gloednieuwe website vind je richtlijnen en kun je alvast kennismaken met het team van SAVI.
Verslag van de

AVI-bijeenkomst in de VS
Dit jaar heeft de internationale AVI-meeting plaats gehad in de Verenigde Staten, in Phoenicia NY, nabij Woodstock. Het bestuur vergaderde op 18 en 19 augustus 2015. De openbare bijeenkomst voor leden en belangstellenden was van 20 t/m 23 augustus 2015. Het was een gecombineerde AVI-bijeenkomst en All USA Meeting (AUM) en werd gehouden in het Menla Retreat & Conference Centre. Het thema was ‘Seeds of Light’. Het programma bestond uit presentaties, workshops, culturele evenementen en een Skype-sessie met Auroville. Josee Lamers vertegenwoordigde AVI Nederland en schreef een verslag.  
Data voor de vergaderingen in Auroville in februari 2016:
Op 17, 18 en 19 februari 2016 zijn de presentaties van de groepen, op 20 februari de verkiezingen en op 23 en 24 februari is er een retreat over de werkwijze & activiteiten van het bestuur van Auroville International.
2018:
 
Auroville 50 jaar!

In het jaar 2018 viert Auroville haar 50ste verjaardag. Dat moedigt Aurovilianen aan om festiviteiten te organiseren, niet alleen in het jaar zelf maar ook in de aanloop naar het jubileum. Het hoofdthema van de festiviteiten is ‘Centering Within’. Het doel: viering van de geboorte en visie van Auroville, uiting geven aan de evolutie van de groei van Auroville als een laboratorium, en oproepen tot actie voor toekomstige perspectieven. 
De 50ste verjaardag wordt gevierd op 28 februari 2018, in de aanwezigheid van hoogwaardigheidsbekleders uit India en andere landen. Onlang is in Auroville een voorstel gedaan om van februari 2017 tot januari 2018 negen festivals te organiseren:
  • feb.’17:    Sustainable Community Festival 
  • mar.’17:   Bioregion Festival
  • apr.’17:    Town Planning Festival
  • aug.’17:    International Youth Festival
  • sep.’17:    Music & Dance Festival
  • okt.’17:     Film Festival
  • nov.’17:    Auroville Literature Festival
  • dec.’17:    Integral Yoga Festival
  • jan.’18:     Auroville-50 Festival 
In het jubileumjaar 2018 worden verscheidene sportevenementen en toernooien georganiseerd, zoals cricket, kabaddi, ultimate frisbee, voetbal, basketbal, tennis, zwemmen, fietsen, hardlopen, etc.. In toekomstige nieuwsbrieven zullen we melding maken van het definitieve programma en meer publiceren over de inhoud van het programma.
Auroville aangesloten op het

Nationaal Kennis Netwerk 

Tijdens de in juni 2015 gehouden Algemene Ledenvergadering van AVI Nederland heeft JV een presentatie gegeven over de aanleg van een glasvezelnetwerk in Auroville. JV meldde toen dat de aansluiting op het nationale NKN-netwerk in de laatste week van september gereed zal zijn. Die aansluiting is inmiddels een feit. 
The Indiase overheid is in 2012 begonnen aan de implementatie van een ‘Nationaal Kennis Network’ (NKN) en heeft inmiddels 1038 onderwijsinstituten met elkaar verbonden. Auroville is nu ook aan dit netwerk toegevoegd via een 100 Mbps-internetverbinding, voor een proefperiode van twee jaar. Om de aansluiting te kunnen behouden, moet het Auroville Intranet worden uitgebreid.
In Auroville wordt sinds augustus 2014 hard gewerkt aan het realiseren van een Onderwijs en Onderzoeksnetwerk (ERN) om de aansluiting op het NKN-netwerk te optimaliseren, zodat Auroville ook na de proefperiode aangesloten mag blijven op het nationale netwerk. Het NKN-netwerk zorgt voor toegang tot online colleges, video-conferenties, een digitale bibliotheek, samenwerkingstoepassingen voor onderzoek en diensten, zoals diagnose en Tele-Medicine, etc..
De volgende fase van de optimalisering van het internetnetwerk in Auroville is het creëren van een Auroville Community Netwerk (ACN) om zo een verenigd intranet te vormen en te voldoen aan de voorwaarden voor de aansluiting op het NKN.
AVI Nederland roept iedereen op om in bijvoorbeeld in de vriendenkring te kijken naar mensen die iets voor dit project willen betekenen, bijvoorbeeld door in Auroville stages te doen of vrijwilligerswerk, of organisaties benaderen die mogelijk apparatuur willen schenken, of een gelddonatie willen doen om de werkzaamheden voor 2016 van dit project te financieren. 
Zie ook de oproep van JV: zet je in voor Connect2AurovilleVoor meer informatie kun je contact opnemen met Johan van den Bor: 06-20178688.
Nieuw bestuur AVI Nederland

Josee Lamers heeft twee bijeenkomsten georganiseerd met de kandidaten voor het nieuwe bestuur van AVI Nederland. Josee meldt: “In de eerste bijeenkomst hebben we kennis gemaakt en aan de hand van een video over Auroville besproken wat ieders ervaring met en visie over de toekomst van Auroville is. En hebben we een begin gemaakt met wat ieder ‘met passie’ kan inbrengen en hoe we kunnen samenwerken in een netwerkstructuur. In de tweede bijeenkomst profileerden we onze persoonlijke kwaliteiten en kregen daarop feedback van de anderen. Dat was boeiend en prikkelend en een begin van teamvorming begon zich af te tekenen. De oefening werd geleid door de jongste kandidaat. We verdiepten ons verder in de aantrekkingskracht van Auroville voor jongeren, de knelpunten, en onze mogelijke aanpak en activiteiten”. De verwachting is dat er eind oktober / begin november een nieuw bestuur is, dat in een netwerkvorm gaat werken.
Peace Bell

Op 4 september 2015 heeft Vera Lipen haar eerste concert gegeven met de Peace Bell die kort daarvoor vanuit Rusland in Auroville arriveerde. Dit concert vond plaats in het Tibetaans Paviljoen en is op film vastgelegd door Manohar, die op die dag zijn 69ste verjaardag vierde.
 
Chandra

Op 12 september 2015 heeft Chandra een fluitconcert gegeven in Bharat Nivas. Chandra is een leerling van Pandit Hariprasad Chaurasia. Tijdens het concert werd Chandra begeleid door Bryce, een muziekleraar van de Sri Aurobindo Ashram. Meer over Chandra kunnen we lezen in Auroville Today.
Blijf op de hoogte en steun Auroville Today: schrijf je in via AVI NL voor een jaarabonnement van € 37,50 en ontvang Auroville Today elke maand thuis op de deurmat en digitaal op de tablet of PC.
Copyright © 2015 Auroville International Nederland, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp