Copy
NIEUWSBRIEF   |    januari 2021
Lees deze nieuwsbrief in je browser
Auroville International Nederland
nieuwsbrief                    januari 2021
 
 • Voorwoord
 • Aurelio: 'Realigning Our Selves and Auroville'
 • Nieuwe landaankoop 13,72 hectare gerealiseerd
 • Bezoekerscentrum en Matrimandir-uitkijkpunt heropend
 • Auroville Online Store
 • Update reisadvies India
 • Auroville watervisie
 • Welkom AVI Italia
 • Nieuw verschenen
 • 5Elements - het verhaal achter de instrumenten
 • Theatrale voorstelling van Sri Aurobindo's Eric
 • Landaankoop
 • A4A update
 • Maandelijkse donateur van A4A
 • Mededelingen
 • Wilt u ons werk steunen?
  Sponsorverzoeken
  Savitri
 • News & Notes
 • Auroville Green Practices Workshops
 • Ever Slow Green Newsletter
 • Auroville Today
 • Nieuwjaarsfoto's door Tine
 • Happy Pongal 2021

Voorwoord
 
Lees hier het voorwoord van onze voorzitster, Josee Lamers, met een dankbetuiging, een verslag van de zoom-bijeenkomst van 3 januari 2021, nieuws over Auroville Today en de vaststelling van de ledencontributie.

>>> >>>

Realigning Our Selves and Auroville'

Op 3 januari, de dag dat wij tijdens onze nieuwjaarsreceptie spraken over de kritieke verandering, door Sri Aurobindo een evolutionaire crisis genoemd, plaatste Aurelio de volgende oproep op Auronet, gevolgd door een reactie van Manoj. Interessant; reacties welkom!  [Josee Lamers] >>> >>>

Nieuwe landaankoop
13,72 hectare gerealiseerd

Auroville heeft zojuist de aankoop geregistreerd van 13,72 nieuwe hectare vruchtbaar land naast het Irumbai-meer. Deze strategische toevoeging aan Auroville bevindt zich tegenover de Irumbai-tempel en een grote bron met watervoorraden komt als onderdeel van de aankoop. Deze essentiële toevoeging aan de consolidatie en duurzaamheid van Auroville werd mogelijk gemaakt en volledig gefinancierd door donaties aan Acres voor Auroville.
Een manier om verdere landaankoop mogelijk te maken, is door een exemplaar te kopen van Nadia Noury's nieuwe en inspirerende boek ‘Auroville 80’. Alle winst van de verkoop van dit boek gaat naar Acres voor Auroville. 
Klik op de afbeelding om de bestelbon te openen
Meer steun voor landaankoop is via de komende ART FOR LAND-tentoonstelling en evenementen in het Unity Pavilion van 31 januari tot 28 februari. Je kunt deelnemen aan deze actie: de evenementen en concerten zullen via Zoom beschikbaar zijn. En je kunt kunstwerken kopen in Auroville en via de AFL-website https://artforland.in/.

Bezoekerscentrum
en Matrimandir-uitkijkpunt

heropend

Het bezoekerscentrum en het Matrimandir-uitkijkpunt zijn in december 2020 heropend. De Matrimandir zelf blijft tot nader order gesloten. Vooraf online boeken is nu nodig voor dagbezoeken aan Auroville en het Matrimandir-uitkijkpunt vanwaar de Matrimandir van buitenaf te zien is. Houd er rekening mee dat de toegang per uur beperkt is, dus wees punctueel voor je aankomsttijd in je geboekte voertuig. Auroville en Matrimandir zijn geen toeristische bestemmingen voor informele sightseeing, noch zijn het plaatsen voor religieuze erediensten. Het aantal bezoekers van het bezoekerscentrum van Auroville en het uitkijkpunt van Matrimandir is beperkt om grote drukte te voorkomen.

Auroville Online Platform

Creatief Auroville heeft zoveel te bieden: er zijn producten die mooi, innovatief, gezond, smakelijk en duurzaam gemaakt zijn, met zorg voor mens en planeet. Nu steeds meer mensen over de hele wereld de waarden van Auroville beginnen te kennen en ermee resoneren, is er in toenemende mate vraag naar de producten bij bewuste consumenten. Om ervoor te zorgen dat ze van deze producten kunnen genieten, biedt de Auroville Online Store een platform voor creatief Auroville, om mensen in heel India en de wereld te bereiken.
Met dit project werd begonnen in 2008, toen er ongeveer 400 producten op de website stonden - voornamelijk jam, spirulina en lichaamsverzorgingsproducten. Nu bieden het platform meer dan 5.000 producten, variërend van koekjes en kombucha tot muziekinstrumenten, handgebreide truien en keramische kunst. Gemiddeld verzendt de online winkel ongeveer 30.000 artikelen per jaar naar meer dan 40 landen. Een substantieel deel van de winst wordt gebruikt om Auroville te ontwikkelen, een deel wordt achtergehouden voor de groei van het Auroville Online-platform. Onlangs is er een blog toegevoegd aan het platform: The Auroville Adventure, met verhalen van Aurovilianen en hun ervaringen. 

www.auroville.com
www.auroville.com/blog
Facebook


Update
reisadvies India
De Indiase overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hier lees je het laatst gewijzigde reisadvies. >>> >>>
https://www.covid19india.org/
Reis- en visumbeperkingen

Auroville watervisie
Auroville's Citizens Assembly is een onderzoeksproject om te experimenteren met nieuwe modellen voor verkenningen en discussies in de gemeenschap. Het doel is om te onderzoeken hoe dit model (dat momenteel wereldwijd wordt uitgeprobeerd) zou kunnen werken in Auroville. Het doel is om een watervisie voor Auroville te maken en aanbevelingen te ontwikkelen voor de implementatie ervan. Zoals op veel plaatsen in de wereld wordt Auroville de komende jaren geconfronteerd met een watertekort, een kritiek probleem dus.
Auroville Citizen's Assembly neemt je mee op reis rond het thema Water
Deel 0: Water Heritage | Dave, Juergen, Joss, Meenakshi, Mita, Sreevatsa
Deel 1: Water Context | Allan, Juergen, Kireet, Tency
Deel 2: Farming | Krishna, Priya, Ramalingam, Tomas
Deel 3: Integrated Water Management | Giulio, Gilles, Toby, Nagappan, John, Dave
Deel 4: Water Quality | Alok, Lucas, Margarita
Deel 5: Spiritual Properties & Healing | Bhagwandas, Dariya, Jean-Francois
Deel 6: Water Governance & Planning | Mita, Renu, Suhasini, Sreevatsa
Deel 7: Education & Awareness | Ing-Marie, Meenakshi, Ribhu, Satprem, Tom

Welkom AVI Italia.
Sinds januari 2021 is AVI Italia, na een jarenlange sluimerperiode, weer springlevend aanwezig. Tijdens zijn door de Coronacrises noodgedwongen langere verblijf in Italië heeft Manohar Fedele zijn tijd goed benut en contacten gelegd met vele Italiaanse bekenden van Auroville en leden van de vroegere AVI Italia. De meesten hebben al jaren contact met Auroville en zijn actief in het onderwijs, psychologie, kunst, yoga en taalkunde. De groep wil een steun- en contactgroep zijn tussen Auroville en Italië. De vroegere contactpersoon, Marco Ferrarini, blijft deelnemen in de nieuwe groep.
Tara Rosa Percesepe wordt vanaf dit jaar de nieuwe coördinator. Zij is een jonge lerares, schrijfster, spreekster en organisator. Ze heeft een boek geschreven over Sri Aurobindo and the Integral Education. Het bestuur van Auroville Internationaal heet AVI Italia van harte welkom in de familie. [Josee Lamers]

Nieuw verschenen
Auro e-Books is een digitale boekhandel / bibliotheek gewijd aan e-books op het gebied van spiritualiteit en welzijn. Het doel van Auro e-Books is om boeken in digitale en digitale vorm te verspreiden, zoals Amazon, iBooks, Barnes & Noble en Kobo. Hier vind je de recente uitgaven >>>

5Elements - het verhaal
achter de instrumenten

EarthMoments is een geluidsbibliotheek voor muziekproducenten en biedt unieke collecties van hoogwaardige samples en een ruimte om unieke geluiden te verkennen. Het team bestaat uit producenten, geluidsingenieurs en muzikanten en vooraanstaande professionals uit de industrie. Onlangs is het hulpmiddel 5Elements toegvoegd, samples van een innovatieve en iconische collectie handgemaakte instrumenten, ontworpen door Svaram Musical Instruments & Research, in Auroville. Bekijk hier: >>> >>>

Theatrale voorstelling van
Sri Aurobindo's

Eric 
Een grootse theatervoorstelling van het door Sri Aurobindo geschreven Viking-drama ‘Eric’ is al jaren in voorbereiding in Italië. Op 24 april 2020 zou het in première gaan maar door de corona-maatregelen kon het niet doorgaan. Bekijk hier een trailer die gemaakt is tijdens enkele repetities >>> >>>
Eric is een drama van vijf bedrijven, geschreven in 1910 (en, met tussenpozen, in de loop van meerdere jaren) door Sri Aurobindo. Dit drama werd postuum gepubliceerd, in 1960, maar het was pas in 1998 dat een definitieve editie werd gepubliceerd, waarin de verschillende manuscripten werden vergeleken. 
Sri Aurobindo gebruikt vrijelijk namen en gebeurtenissen uit de geschiedenis om een sublieme metafoor te weven over het belang van het harmonieus combineren van drie krachten: wijsheid, kracht, liefde - hier vertegenwoordigd door respectievelijk de god Odin, de god Thor en de godin Freya.
Regisseur Tommasso Iorco creëert een schilderachtige ruimte waar er geen duidelijke scheiding is tussen acteurs en toeschouwers; de laatsten worden op de een of andere manier rechtstreeks betrokken in de actie van het drama.  

Unity Pavilion Newsletter
Reflections
Art for Land
Community Workshop 
Body for the Soul exhibition
Moving from Corona to Karuna
Covid reflections
Active participation 
New sound equipment
Completing the caretakers unit
The Unity pavilion gardens

>>> >>>

Landaankoop

Het laatste nieuws over de aankoop van land voor Auroville
vind je hieronder (klik op de afbeelding). 

Maandelijks donateur van A4A
 
A4A is de landaankoopcampagne die actief door Auroville International wordt ondersteund. A4A is altijd blij met donaties uit Nederland. Ieder krijgt persoonlijk een dankwoordje van Mandakini. Auroville International en A4A verwelkomen donateurs die maandelijks of driemaandelijks een bedrag overmaken voor de landaankoop. Dat geeft meer zicht op continuïteit. Alle beetjes helpen. Doe mee met een maandelijkse bijdrage en steun de landaankoop in de Stad en in de Groengordel.
Voor informatie over fiscale aftrekmogelijkheden, mail naar  penningmeester@auroville.nu. Het is handig als je bij een overschrijving ook je naam vermeldt, zodat de penningmeester dat kan doorgeven aan A4A. Je kunt het bedrag overmaken naar de Triodosbank rekening van AVI NL onder nummer NL26TRIO 0198 4209 27, onder vermelding van 'A4A' en je naam.

Mededelingen
 
 • Wilt u ons werk steunen?
  Word lid van Auroville International Nederland. De contributie is € 35,- per kalenderjaar. U kunt lid worden door een email met uw naam, adres, telefoonnummer te sturen naar secretaris@auroville.nu
   
 • Sponsorverzoeken 
  Donaties zijn fiscaal aftrekbaar. Je kunt het donatiebedrag overmaken naar de rekening van AVI NL: NL26TRIO 0198 4209 27. Graag altijd de naam van het project vermelden waarvoor de donatie is bedoeld en je eigen naam. 
  Als je vaker doneert aan Auroville is het goed wat meer te weten over de fiscale aftrekmogelijkheden, zie deel1 en deel2 uit de serie 'Doneren met je hart en met je hoofd', door Josee Lamers. Mail naar penningmeester@auroville.nu als je meer wilt weten.
    
 • SAVITRI
  Lees hier alles overHet boek “Savitri – A Legend and A Symbol”; Sadhana – het pad van Yoga; Savitri Bhavan; de Savitri Meditaties, en de Savitri-leesgroep. 

News & Notes

News & Notes is het interne wekelijkse nieuwsblad van de community. De pagina's bevatten aankondigingen, verslagen van vergaderingen, zelfgemaakte filosofieën en voordrachten, gedichten, advertenties en citaten van de Moeder en Sri Aurobindo. Het is bedoeld voor leden van de gemeenschap en hoeft niet noodzakelijkerwijs zinvol te zijn voor degenen die niet vertrouwd zijn met het gemeenschapsleven van Auroville. Voor degenen die ernaar streven om lid te worden van de gemeenschap, kunnen News & Notes een idee geven van het dagelijkse leven in de gemeenschap. >>>
Blijf op de hoogte en steun Auroville Today. Schrijf je in via Auroville International Nederland voor een jaarabonnement van €42,00 en ontvang Auroville Today elke maand thuis op de deurmat en digitaal op de tablet of PC. Voor een abonnement op Auroville Today geldt een kalenderjaar. Begin je halverwege het jaar, dan betaal je alleen voor de resterende maanden. Neem voor informatie en aanmelding contact op met de penningmeester.

Nieuwjaarsfoto's door Tine
Contact Auroville International Nederland: secretaris@auroville.nu
Copyright © 2021 Auroville International Nederland, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp