Copy
 
 
Nieuwsbrief 31
Juni 2016
 
8 september: Opening
Haags schooljaar
 
Wethouder Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Den Haag) opent op donderdag
8 september om 16.00 uur het Haagse schooljaar in de Nieuwe Kerk. Ze reikt dan opnieuw de Haagse Onderwijsprijs uit. Gastspreker is wetenschapsjournalist Mark Mieras.

Foto: Hein van den Heuvel
 
Lees verder >>
 
 
 
Subsidies en tegemoetkomingen
 
Welke tekortvakken worden er gehanteerd bij diverse subsidieregelingen? Voor welke vergoedingen komen zij-instromers in aanmerking? Antwoorden op deze vragen zijn te vinden in een interactief schema op internet.

Naast de mogelijkheden van dit schema is er de Haagse Lerarenbeurs voor leraren die niet (meer) in aanmerking komen voor de landelijke Lerarenbeurs. Klik hier voor meer informatie.
 
Lees verder >>
 
 
 
Deze Nieuwsbrief
 
De Rode Loper houdt haar relaties door middel van deze nieuwsbrief op de hoogte van haar activiteiten.
De Rode Loper is een samenwerkingsverband van 41 scholen voor voortgezet onderwijs in Den Haag, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg. Ze willen de kwaliteit van de mensen voor de klas versterken en ze zijn altijd op zoek naar talent.
Wilt u deze Nieuws-
brief (niet meer) blijven ontvangen, meld u dan aan (of af) onderaan deze pagina.
 
Lees verder >>
 
 
 
 
Meld je Aan voor 'ICT-rijk onderwijs'
 
Leraren uit de Haagse regio kunnen zich aanmelden voor de module ‘ICT-rijk onderwijs’ die van start gaat op dinsdag 20 september en eindigt op 13 december 2016.

De informatiemiddag is dinsdag 6 september op het Diamant College.
 
Lees verder >>
 
 
 
NSO-module start met 20 schoolleiders
 
De mastermodule ‘Leidinggeven aan leren’ van de NSO gaat op 12 september van start met de beoogde 20 deelnemers.

Onder de deelnemers zijn 7 directeuren of rectoren van scholen in Den Haag, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg. De anderen zijn plaatsvervangend rectoren, conrectoren, teamleiders of leerjaarcoördinatoren. Ze komen bijeen bij Om de Hoek in Duinoord.
 
Lees verder >>
 
 
 
 
Haagse Lucifer voor docenten op dreef
 
De derde lezing voor de docenten die het programma van de Haagse Lucifer volgen, werd gegeven door prof.dr. Paul Frissen. Hij sprak over zijn nieuwste boek ‘Het geheim van de laatste staat’, waarin hij zich kritisch uit over de roep om meer transparantie.

De Haagse Lucifer voor docenten begon met de lezing van Leo Lucassen over migratie. Daarna sprak hoogleraar Frans Willem Korsten over Europese geschiedenis.
Voor het tweede achtereenvolgende jaar wordt de Haagse Lucifer voor docenten gehouden. Deze reeks van zeven bijeenkomsten is bedoeld als inspiratie voor de persoonlijke en professionele ontwikkeling van leraren in de Haagse regio.
 
Lees verder >>
 
 
 
aanvraag OSH-2
In de maak
 
Zeven vo-scholen en vier lerarenopleidingen werken aan een aanvraag voor een tweede opleidingsschool in Haaglanden.

De deelnemende scholen en lerarenopleidingen ontwikkelen in vier werksessies onder leiding van Esther de Ruijter de visie op het samen opleiden, het didactisch concept, de inrichting van de samenwerking en de organisatiestructuur. Ook professionalisering van ervaren leraren en kwaliteitszorg komen aan bod.
 
Lees verder >>
 
 
 
Taart bij slot Module rekenonderwijs
 
Breuken blijken altijd lastig, maar niet als je een echte taart mag verdelen. En taart was er op maandag 30 mei, tijdens het laatste college van de module ‘Óp naar de rekentoets’.

De 23 deelnemers presenteerden toen hun ‘ideale rekenles’, opgebouwd uit elementen die ze in de colleges kregen aangereikt door Karen Heinsman, docent aan de Hogeschool Utrecht.
 
Lees verder >>
 
 
 
Makkelijker dan U DENKT: VIERSLAGLEREN
 
Leraren die met steun van de landelijke Lerarenbeurs doorstuderen kunnen 2 jaar lang
6 uur extra studieverlof krijgen.


Extra uren zijn mogelijk als er op school een duopartner wordt gevonden binnen het project Vierslagleren. Daarnaast zullen deze leraren minder snel afhaken of studievertraging hebben.
 
Lees verder >>
 
 
 
   
This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
De Rode Loper · p/a Asmansweg 26 · Den Haag, 2571 BK · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp