Copy
OfU — Nieuwsbrief mei 2020
Mogelijkheden en kansen
Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk dan de online versie.

Mogelijkheden en kansen


De samenleving mag weer van het slot! Niet in een keer, maar stapje voor stapje ontstaan er weer allerlei mogelijkheden. Mogelijkheden om op pad te gaan, om af te spreken met vrienden en mogelijkheden om te ondernemen. Zo hebben de kappers al een flink aantal Corona-kapsels gerepareerd en mag de horeca komende week de terrassen weer openen. Zo ontstaat er weer perspectief. 

Bij ons op kantoor (spreekwoordelijk uiteraard, wij werken vooralsnog vanuit huis) merken we dat er weer ruimte is om allerlei projecten op te pakken. Dat is intern het geval, daarom delen we in deze nieuwsbrief ons jaarverslag 2019 en de vernieuwde vacature voor communicatiemedewerker, maar ook extern. Ondernemers pakken gezamenlijk de handschoen op om ervoor te zorgen dat er op een veilige en verantwoorde manier gewinkeld, gewerkt en geborreld kan worden. Dit soort initiatieven passen bij uitstek bij het Ondernemersfonds: samenwerken, kansen zien én benutten. We delen in deze nieuwsbrief daarom tips en voorbeelden van aanvragen die we al in behandeling hebben genomen. 

De intelligente lockdown van het slot halen is een hele operatie waarbij we elkaar hard nodig hebben. De versoepeling van de maatregelen is voor veel ondernemers goed nieuws, voor een aantal helaas (nog) niet. Afsluitend wil ik daarom graag wijzen op het overzicht met maatregelen voor ondernemers dat wij op onze website hebben staan. Dit overzicht werken we met grote regelmaat bij en we verwijzen naar organisaties die hulp en begeleiding aanbieden (bijvoorbeeld URECA). 

Blijf gezond!
 

Kyra Kasel

Fondsmanager 


In deze nieuwsbrief

Vacature communicatiemedewerker

Wij zoeken een collega! 

Enige tijd geleden zijn we de zoektocht naar een communicatiemedewerker gestart, maar door alle Corona perikelen hebben we dat moeten staken. Nu kan er weer gesolliciteerd worden en we zien de reacties graag tegemoet voor 7 juni as. 

Let wel: de huidige omstandigheden vragen om een andere aanpak, dus we hebben de vacaturetekst herschreven en een andere focus aangebracht in de werkzaamheden.

→ Lees hier de volledige vacature

Veiligheidsmaatregelen voor de openbare ruimte

Nu langzamerhand meer winkels en horeca open mogen, zien we dat de behoefte aan signing, routing en hygiënische maatregelen voor bezoekers toeneemt. Een aantal van onze trekkingsgebieden hebben daar al aanvragen voor ingediend. Denk daarbij aan stickers, raamposters, wacht-strepen, dispensers, inzet van hosts, realtime druktemeter, etc. Mochten er in jouw gebied zaken nodig zijn, neem vooral contact op. 

Leestip: juist nu loont het investeren in marketing, aldus drs. Ingrid Ploegmakers – Principle Consultant Detailhandel & Vrije Tijd bij Bureau Stedelijke Planning.

→ Lees er hier meer over

Nieuws

UITGELICHT

Jaarverslag 2019 staat online

Door alle aandacht die uitgaat naar het bestrijden van de Corona crisis, komt de publicatie ons jaarverslag opeens in een ander daglicht te staan. Hoe relevant is dit nog? Toch wel relevant. Al is het maar omdat we in 2019 de basis van het Ondernemersfonds Utrecht verder hebben versterkt. Dat versterkt de mogelijkheid om als collectief de crisis te bestrijden.

→ Lees hier ons gehele jaarverslag

WEBINAR

In contact blijven met de leden
Met het uitbreken van de Corona crisis is samenwerken en verbinding zoeken belangrijker dan ooit. Hoe blijf je als ondernemersvereniging in contact met je leden?   Lees meer

BLOG STERRE

Belevenissen van de buurtconciërge
Er is weer meer beweging in de buurt. Het bruist en het borrelt. Het is druk op straat en 1,5 meter afstand is soms meer een vage intentie dan iets wat je kan naleven op de smalle stoepen in Oost.   Lees meer

EVENEMENTEN

Wat te doen met aanvragen voor evenementen?
Wij zien regelmatig aanvragen voor evenementen voorbij komen. Wat gebeurt er nu met die aanvragen?  Wat ons betreft zijn er een aantal opties  Lees meer
Nieuwsoverzicht

Lopende aanvragen

Een selectie van aanvragen die OfU in behandeling heeft genomen. 

 Maatregelen inzake Corona


Diverse maatregelen die getroffen worden om gebied 54 zo veilig mogelijk te houden tijdens deze situatie.
  • Trekkingsgebied 54 - Hoog Catharijne
  • Trekkingsgerechtigde: Belangenvereniging Hoog Catharijne
  • Aangevraagde budget: € 19.825,-

 Overvechtse Ondernemers in Coronatijd


We moeten andere manieren vinden om in de nieuwe Corona-wereld onze boterham te verdienen. Met dit project lichten we creatieve oplossingen van ondernemers uit Overvecht als voorbeeld voor andere ondernemers.
  • Trekkingsgebied 63 - Omgeving De Dreef
  • Trekkingsgerechtigde: ROC Midden Nederland
  • Aangevraagde budget: € 3.500,-

 Coffee & Connect


Coffee & Connect is een wandeling voor werknemers van het Beursplein. Om onder het genot van een goede kop koffie weer even te "connecten" met die collega die je al maanden alleen digitaal hebt gezien. 
  • Trekkingsgebied 60A - Graadt van Roggenweg-Westplein
  • Trekkingsgerechtigde: Informeel samenwerkingsverband
  • Aangevraagde budget: € 3.710,-
Bekijk alle aanvragen →
@OfU030
@ondernemersfondsutrecht
@ondernemersfondsutrecht
Nieuwsbrief doorsturen →
Stichting Ondernemersfonds Utrecht
Kobaltweg 11, 3542 CE Utrecht

+31 6 10 03 24 71
info@ondernemersfondsutrecht.nl
www.ondernemersfondsutrecht.nlnieuwsbrief uitschrijven | bewerk nieuwsbrief aanvraag

Copyright © 2020 Ondernemersfonds Utrecht, All rights reserved.  


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ondernemersfonds Utrecht · Kobaltweg 11 · Utrecht, Utrecht 3542 CE · Netherlands