Copy
View this email in your browser
Federatie Veilig Nederland Nieuwsbrief 11 - 18 december 2019

In deze nieuwsbrief

Evenementenkalender 
Verenigingsnieuws
Nieuwe leden

Wij mochten de volgende nieuwe leden verwelkomen:

* SBS Innovations
* Fire Products & Solutions 


Blog van de voorzitter

Beste lezers, leden en belangstellenden,

Nog even en 2019 is alweer ten einde. Het jaar dat de vereniging 50 jaar bestond en van naam veranderde. De naamswijziging naar Federatie Veilig Nederland is een onderdeel van de transitie van de vereniging die tot doel heeft haar toegevoegde waarde verder te vergroten. De Federatie Veilig Nederland, kortweg Federatie, staat voor verbinding én brede samenwerking. Per 1 januari 2020 kent de Federatie haar grootste variëteit aan ondernemers en vakgebieden. De Federatie bruist.

Ik wens u fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond nieuwjaar!
 
Boele Staal
Algemeen Voorzitter Federatie Veilig Nederland

Lees meer


Een toost op het nieuwe jaar

Kick-off Beveiliging en Veiligheid 2020
 

Op donderdag 9 januari 2020 organiseren de drie ondernemersverenigingen de Nederlandse Veiligheidsbranche, de Federatie Veilig Nederland en de VEB de nieuwjaarsbijeenkomst Kick-off Beveiliging & Veiligheid 2020 in CORPUS, Oegstgeest. Deze bijeenkomst is onder begeleiding van dagvoorzitter Dorine Burmanje met als sprekers de minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus en hoogleraar ethologie Jan van Hooff.

Heeft u zich nog niet aangemeld voor dit feestelijke netwerkevenement? Wacht niet te lang, het evenement houdt een limiet aan van 350 personen. Het evenement is toegankelijk voor genodigden na aanmelding. 

Aanmelden Kick-off


Uitnodiging ALV Federatie Veilig Nederland

Ledenvergadering op 9 januari
 
Graag nodigen wij u uit voor de Algemene Ledenvergadering van Federatie Veilig Nederland op donderdag 9 januari van 15:00 tot 16:00 uur bij CORPUS in Oegstgeest. De ontvangst voor de ALV is vanaf 14.30 uur. 

De (besloten) ledenvergadering staat open voor alle basis- en premium leden. Na de ledenvergadering volgt vanaf 16:00 uur het openbare gedeelte met de Kick-off Beveiliging en Veiligheid 2020
Aanmelden ALV


Rapport Ipsos over brandblussers

Brandblussers in Nederlandse huishoudens

In opdracht van Federatie Veilig Nederland heeft Ipsos onderzoek gedaan naar het aantal Nederlandse huishoudens met een brandblusser in huis. Daarnaast is onderzocht wat voor type en formaat brandblusser men heeft en of men denkt zelf een brand te kunnen blussen met de brandblusser. Het rapport levert een verrassend beeld op over het gebruik van brandblussers in Nederlandse huishoudens. U kunt het rapport via de button hieronder downloaden.
Download


Kamerbrief Bouwregelgeving

Kamer informeert over bouw en veiligheid

In een brief van 13 december informeert de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de Tweede Kamer over een aantal onderwerpen met betrekking tot (brand)veiligheid. Twee onderwerpen zijn onze sector interessant:

1. Veiligheid bouwplaatsen
De bouwplaats-ID en bereidheid wettelijke ruimte te creëren.
2. Brandveiligheid gevels
Inventarisatie risicovolle gevels en aanpassing regelgeving.

 
Lees meer


EUSAS Conferentie bij Federatie Veilig Nederland

EUSAS conferentie "Artificial intelligence in fire detection an security" 

Op 25 en 26 maart 2020 organiseert EUSAS (European Society for Automatic Alarm Systems) de jaarlijkse conferentie bij Federatie Veilig Nederland in Zoetermeer. Het thema dit jaar is  'Artificial intelligence in fire detection an security'. De conferentie richt zich op vertegenwoordigers van de brand- en beveiligingsindustrie, testinstituten, normalisatie organisaties en wetenschappers, die geïnteresseerd zijn in brandbeveiligingstechniek, branddetectie en systeemtechnologieën. Het doel van deze EUSAS-bijeenkomst is een ​​overzicht te geven van de nieuwste stand van zaken, recente ontwikkelingen en toekomstige trends en om een ​​platform te bieden voor het delen van ervaringen en te netwerken. Sprekers met een interessante presentatie binnen het thema kunnen zich melden bij de EUSAS organisatie.

Lees meer


Nieuws vanuit VNO-NCW

Nieuwsbrief groothandel: 

Op 9 december is een nieuwe nieuwsbrief Groothandel van het CBS gepubliceerd. In het derde kwartaal van 2019 heeft de groothandel en handelsbemiddeling bijna 3% meer omzet behaald dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het vertrouwen onder ondernemers in de groothandel nam iets af, maar blijft overwegend positief. Het aantal faillissementen bleef op een laag niveau. 

Lees meer


Stuur de nieuwsbrief door naar een collega!

Kent u collega's en/of vakgenoten die ook op de hoogte willen blijven?

Stuur de nieuwsbrief door naar een bekende die interesse heeft. De ontvanger ontvangt alleen een link naar de nieuwsbrief en wordt niet automatisch aangemeld voor de nieuwsbrief.
Stuur door
Deel Deel
Tweet Tweet
Stuur door Stuur door
LinkedIn
Twitter
Facebook

Federatie Veilig Nederland · Postbus 840 · 2700 AV  Zoetermeer
info@federatieveilignederland.nl · www.federatieveilignederland.nl 

Copyright ©2019 Federatie Veilig Nederland. Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Federatie Veilig Nederland · Postbus 840 · Zilverstraat 69 · Zoetermeer, Zh 2700 AV · Netherlands