Copy
View this email in your browser
Federatie Veilig Nederland Nieuwsbrief 03 - 31 maart 2020

In deze nieuwsbrief

Evenementenkalender 
Uitgelicht
Fire Sprinkler International 2020 verplaatst naar oktober

Het Fire Sprinkler International 2020 vindt plaats op maandag 19 en dinsdag 20 oktober 2020 in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Meer info


Blog van de voorzitter

COVID-19

Bizarre tijden. Een blog over een cyber-virus zou in 2020 logisch zijn. In plaats daarvan bevat dit blog een verhaal over de gevolgen van een schadelijk gezondheidsvirus. Iedereen weet het ondertussen. Een uitbraak van een nieuw Coronavirus, ook wel SARS-CoV-2 genoemd. Inmiddels uitgegroeid tot een pandemie. Wat zijn de effecten in maart 2020 voor de vereniging? Mijn hele blog over wat de Federatie doet om ondernemers uit de branche bij te staan, leest u via de onderstaande button.

Ik wenste u altijd al een goede gezondheid toe, maar nu meer dan ooit.
Pas goed op jezelf en de ander.

Boele Staal
Algemeen Voorzitter Federatie Veilig Nederland

 
Lees meer


Beveiliging ten tijde van Coronacrisis

Actualiteiten rondom het Coronavirus en de branche beveiliging

Het Coronavirus (COVID-19) leidt tot veel vragen, ook over de specifieke gevolgen voor de branche Brandveiligheid en Beveiliging. Op de website van Federatie Veilig Nederland is een pagina ingericht met actuele informatie over het Coronavirus en hoe daar in de technische beveiligingsindustrie mee om te gaan. U vindt daar ook enkele brieven die de 5 brancheorganisaties in de particuliere beveiliging gezamenlijk hebben verstuurd. Gevraagd wordt aan kabinet en publieke en private opdrachtgevers om juist nu beveiligingsbedrijven in staat te stellen hun essentiële rol te blijven vervullen ten behoeve van de samenleving.
Lees meer


Gratis webinar NOW op 1 april om 20:00 uur

Webinar Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)

Om te voorkomen dat werkgevers vanwege omzetverlies werknemers moeten ontslaan, heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) geïntroduceerd. De uitwerking van de NOW is op dinsdag 31 maart 2020 bekend en werkgevers kunnen vanaf maandag 6 april 2020 een aanvraag indienen.
Download infographic over Corona en NOW

Op woensdagavond 1 april 2020 geeft Lexence Advocaten om 20:00 uur een gratis live webinar over NOW. Tijdens het webinar worden de voorwaarden en procedures rondom NOW uitgelegd en is er gelegenheid tot het stlellen van vragen. Meer informatie en aanmelden kan via de onderstaande button.

 
Lexence Advocaten is een partner van Federatie Veilig Nederland
en verzorgt in samenwerking met de Federatie ook twee opleidingen op het gebied van arbeidsrecht.
Aanmelden


FireSafety & Security Event 2020 verplaatst

Het FireSafety & Security Event 2020 vindt plaats op 17 en 18 juni 2020

De beursorganisatie van het FireSafety & Security Event 2020 heeft - half maart - omwille van de actuele situatie rondom het Coronavirus besloten de 1ste beurseditie op 8 en 9 april te verplaatsen naar 17 en 18 juni. Alle bezoekers die zich al hadden geregistreerd zijn geïnformeerd over de verplaatsing en de nieuwe datum. De volledige opzet en het programma van de beurs blijft ongewijzigd. Wij ontmoeten u graag op 17 en/of 18 juni 2020 in de Brabanthallen in Den Bosch!

Lees meer


Het Coronavirus op de werkvloer

Veelgestelde vragen en antwoorden

Zorg goed voor elkaar en toon een beetje begrip. Deze oproep van Rutte zou op grond van het goed werkgever- en werknemerschap moeten doorklinken in de arbeidsrechtelijke relatie. Desondanks kan er, als werkgever en werknemer er samen niet uitkomen, reden bestaan om formeel naar het arbeidsrecht te kijken. Op ons verzoek heeft onze 'huisadvocaat' het advocatenkantoor Broeseliske Van Vlijmen een - zeer korte - Q&A opgesteld waarin de meest voorkomende vragen worden behandeld die u op onze website kunt terugvinden.

Lees meer


Geldigheid REOB productcertificaten

Gevolgen Corona (COVID-19) omstandigheden

De actuele situatie rondom het Coronavirus heeft ook consequenties voor certificatie en inspectie, en de diensten van de bedrijven met keurmerk. In verband met het vermijden van besmetting moeten audits en product- en dienstgerichte beoordelingen worden uitgesteld. Dit zou consequenties kunnen hebben voor de geldigheid van de productcertificaten. Graag verwijzen wij u naar een memo van het CCV waarin de mogelijkheden worden geschetst voor uitstel en alternatieven mocht uw REOB certificaat het einde van de geldigheidsdatum naderen. Mocht u problemen voorzien neem dan tijdig contact op met uw eigen certificatie-instelling.

Download


Nieuwe datum Safety & Security Masters 2020 

Jaarlijks golftoernooi verplaatst naar 1 juli

Vanwege het Coronavirus moeten ook de golfspullen nog iets langer in de kast blijven. Omdat het FireSafety & Security Event 2020 is verplaatst van april naar 17 en 18 juni 2020 komt de geplande datum voor het golftoernooi op 17 juni te vervallen. Op woensdag 1 juli 2020 zal er alsnog worden gestreden om de felbegeerde titel bij Dorhout Mees in Biddinghuizen. We spelen dit jaar voor het Oranjefonds, maar uw suggesties zijn welkom! Meld u nu vast aan met een of meer flights of doe individueel mee. Golf en schiet mee, netwerk tijdens de borrel en diner, ga de competitie aan met vakgenoten en geniet van een geheel verzorgde dag terwijl tegelijkertijd het goede doel wordt gesteund.

Direct Aanmelden? Klik hier

Lees meer


Stuur de nieuwsbrief door naar een collega!

Kent u collega's en/of vakgenoten die ook op de hoogte willen blijven?

Stuur de nieuwsbrief door naar een bekende die interesse heeft. De ontvanger ontvangt alleen een link naar de nieuwsbrief en wordt niet automatisch aangemeld voor de nieuwsbrief.
Stuur door
Deel Deel
Tweet Tweet
Stuur door Stuur door
LinkedIn
Twitter
Facebook

Federatie Veilig Nederland · Postbus 840 · 2700 AV  Zoetermeer
info@federatieveilignederland.nl · www.federatieveilignederland.nl 

Copyright ©2020 Federatie Veilig Nederland. Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Federatie Veilig Nederland · Postbus 840 · Zilverstraat 69 · Zoetermeer, Zh 2700 AV · Netherlands