Copy
View this email in your browser
Federatie Veilig Nederland Nieuwsbrief 04 - 4 mei 2020

In deze nieuwsbrief

Evenementenkalender

Actualiteiten 


Blog van de voorzitter

Privacy, zegen of vloek?

De laatste weken toont de beveiligingsbranche zich extra innovatief met oplossingen die moeten helpen de coronacrisis, die velen en ook zeker ondernemers treft, te bedwingen. Niet zo vreemd, want anticiperen op actuele ontwikkelingen hoort bij ondernemen. Ook in andere sectoren zie je dit gebeuren en op zich is het bewonderenswaardig, mits bedrijven hun oplossingen tenminste vergezeld laten gaan van een goed en eerlijk stuk voorlichting. Niet alleen over hoe oplossingen werken, maar ook over hoe een afnemer de innovatie op een legitieme en verantwoorde manier kan gebruiken.

Lees meer


Enquête gevolgen coronacrisis

Resultaten enquête VNO-NCW en MKB-Nederland over de gevolgen van de coronacrisis

De enquête laat zien dat een tweede noodpakket voor bedrijven nodig is. Grote omzetverliezen, minder investeringen: er is geen bedrijf dat de effecten van de coronacrisis niet merkt. Dat blijkt uit een enquête van VNO-NCW en MKB-Nederland. Ondernemers maken zich grote zorgen over de komende maanden. Ook omdat voor sommige sectoren de klap nog moet komen. Lees alle uitkomsten van deze tweede enquête via de downloadknop hieronder.

Download resultaten
Oproep voor MKB Ondernemerspanel

VNO-NCW en MKB-Nederland zoeken ondernemers die zijn aangesloten bij een brancheorganisatie en deel willen nemen aan het MKB Ondernemerspanel om enkele keren per jaar bevraagd kunnen worden op overkoepelende ondernemersthema’s. Het MKB Ondernemerspanel is een afspiegeling van het brede MKB dat aangesloten is bij de brancheorganisaties die lid zijn van MKB-Nederland en VNO-NCW. Wilt u meer weten? Bekijk dan de factsheet.

Ondernemers kunnen zichzelf direct aanmelden via een vragenlijst op de website: www.mkbondernemerspanel.nl. 
Deelname aan het panel is vrijwillig, vrijblijvend en anoniem.


Corona Calculator geeft inzicht

Weten welke steunmaatregelen er zijn? Gebruik de Corona Calculator!

VNO-NCW en MKB-Nederland hebben een Corona-calculator gelanceerd. De calculator geeft een overzicht van regelingen, gebaseerd op de eigen bedrijfsgegevens, zodat de ondernemer direct inzicht heeft in de relevante steunmaatregelen van overheden en financiële instellingen. De calculator wordt steeds geactualiseerd op basis van regelgeving en wordt tevens verder verfijnd naar aanleiding van ervaringen van gebruikers.
Calculator


FireSafety & Security Event 2020 wordt 2021

Het FireSafety & Security Event 2020 uitgesteld tot 2021

Op 21 april heeft de overheid bekend gemaakt de Coronamaatregelen voor evenementen te verlengen tot 1 september 2020. Dit betekent helaas dat het FireSafety & Security Event op 17 en 18 juni door dit verbod geen doorgang kan vinden. De volksgezondheid heeft prioriteit. De beursorganisatie heeft daarop op 21 april jl. besloten dat een verplaatsing naar het najaar 2020 geen optie is vanwege o.a. een verzadigde (beurs)agenda. Het FireSafety & Security Event zal nu plaatsvinden op 14 en 15 april 2021, data die reeds gereserveerd waren.

Lees meer


Platform NLWerktDoor

NLWerktDoor brengt vraag en aanbod op de arbeidsmarkt samen

VNO-NCW en MKB Nederland, gemeenten, UWV, vakbonden en de landelijke overheid hebben het platform NLWerktDoor gelanceerd. Via dit platform worden vraag en aanbod op de arbeidsmarkt in coronatijd met elkaar verbonden. In sommige sectoren is namelijk veel uitval van productie en diensten, maar andere werkgevers staan te springen om personeel. NLWerktDoor maakt snelle matches in de regio mogelijk, om mensen tijdens deze crisis aan het werk te helpen en te houden en sectoren van voldoende personeel te voorzien. Werkgevers kunnen met hun vraag naar personeel of hun aanbod voor andere ondernemers terecht op het platform www.NLwerktdoor.nl


Duurzaam ondernemen

Uw MVO-beleid online

Nu het bijna alleen nog over 'social distancing' gaat, zouden wij bijna vergeten dat wij juist zo ver op weg  zijn met 'corporate social responsibility': duurzaam ondernemen. Vele leden hebben al een eigen MVO-regeling of de Federatie MVO-standaard aangeleverd en een certificaat ontvangen. Staat uw MVO-beleid al online? Zo niet, lever de Federatie-standaard of uw eigen regeling voor MVO-beleid dan snel aan! Bekijk het overzicht van leden die u voor gingen op www.federatieveilignederland.nl.
Komt u nog een oude VEBON-NOVB layout tegen? Op dit moment zijn wij druk bezig alle certificaten met de oude layout om te zetten naar de huisstijl van de Federatie.


Hoe het werkt staat in de toelichting van de MVO-standaard.

Lees meer


COVID-19 en brandveiligheid

Veelgestelde vragen over inspectie en certificatie brandbeveiliging

De certificatie-instellingen streven ernaar om audits en product- en dienstgerichte beoordelingen zoveel mogelijk te laten doorgaan. Als een auditor niet ter plaatse kan komen, worden audits indien mogelijk op afstand uitgevoerd. Certificatie-instellingen noemen dit ‘remote auditing’. De accreditatie-instanties in Europa hebben daar regels voor opgesteld.

De COVID-19 uitbraak zorgt voor veel vragen op het gebied van certificatie en inspectie brandbeveiliging. Het CCV publiceerde veelgestelde vragen.

Lees meer


Nieuws vanuit VNO-NCW

Update coronanieuws

Weinig hoopgevende berichten na afloop van het crisisberaad van het kabinet vorige week. Volgens premier Rutte lijkt het erop dat het naleven van de maatregelen ‘een beetje aan het verrommelen is’. Hij ziet daardoor vooralsnog geen ruimte of aanleiding om de maatregelen voor bijvoorbeeld de contactberoepen te versoepelen. Dat is echt betreurenswaardig, aldus VNO-NCW. We mogen inmiddels wel van het kabinet verwachten dat het ondernemers een vooruitzicht biedt, richtpunten op een ‘intelligente opening up’. Want als de mondhygiëniste open kan, dan moeten andere contactberoepen zoals de pedicures, kappers en schoonheidsspecialisten dat ook kunnen. 
Lees meer
Kappers en horeca open: in Zweden en Denemarken durven ze het wel

In Denemarken komen ondernemers langzaam uit hun verplichte COVID-19 winterslaap. Zo zijn de kappers sinds deze week weer open. In Zweden is de horeca zelfs nooit dicht geweest. Waarom de Denen en Zweden wel besloten: open al die bedrijven! En wat Nederland hiervan kan leren.
 
Lees meer


Stuur de nieuwsbrief door naar een collega!

Kent u collega's en/of vakgenoten die ook op de hoogte willen blijven?

Stuur de nieuwsbrief door naar een bekende die interesse heeft. De ontvanger ontvangt alleen een link naar de nieuwsbrief en wordt niet automatisch aangemeld voor de nieuwsbrief.
Stuur door
Deel Deel
Tweet Tweet
Stuur door Stuur door
LinkedIn
Twitter
Facebook

Federatie Veilig Nederland · Postbus 840 · 2700 AV  Zoetermeer
info@federatieveilignederland.nl · www.federatieveilignederland.nl 

Copyright ©2020 Federatie Veilig Nederland. Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Federatie Veilig Nederland · Postbus 840 · Zilverstraat 69 · Zoetermeer, Zh 2700 AV · Netherlands