Copy
View this email in your browser
Federatie Veilig Nederland Nieuwsbrief 02 - 4 maart 2020

In deze nieuwsbrief

Evenementenkalender 
Uitgelicht
Eusas conferentie

Op 25 en 26 maart 2020 organiseert EUSAS haar jaarlijkse conferentie bij de Federatie Veilig Nederland in Zoetermeer. Lees meer


Blog van de voorzitter

Komt u ook naar de meest (brand)veilige beurs van Nederland?

Wie op 8 en 9 april een bezoek brengt aan het FireSafety & Security Event 2020 – en wie doet dat niet? – zal zich mogelijk niet realiseren wat er zoal komt kijken bij de organisatie van een dergelijk evenement. Een compleet team is al maanden continu in de weer om van deze eerste editie een onvergetelijk succes te maken. In cijfers: 2 dagen, 73 exposanten, een beoogd bezoekersaantal van 2000+. Een grondige voorbereiding op allerlei hospitality varianten en wat te verwachten, maar zeker ook op wat we liever niet willen meemaken. Het is tenslotte een (brand)veiligheidsevenement. In nauwe samenwerking met de Brabanthallen en de lokale autoriteiten wordt er alles aan gedaan, zodat het FireSafety & Security Event 2020 aan de hoogste (brand)veiligheidsnormen voldoet. Het wordt immers de meest (brand)veilige beurs van Nederland. En uiteraard worden ook de ontwikkelingen rond het Coronavirus/COVID-19 door de beursorganisatie op de voet gevolgd.

Boele Staal
Algemeen Voorzitter Federatie Veilig Nederland


Oproep: Inspireert u graag anderen?

U bent inmiddels gewend dat ik op deze plek blog over actuele onderwerpen die onze branche raken. Daarnaast laat ik ook graag inspirerende ondernemers, u dus, aan het woord. Op deze plek verschijnt dus ook regelmatig een gastblog. Heeft u een mening of een ervaring die u wilt delen? U kent de markt immers als geen ander, u weet wat er speelt, wat de veranderingen zijn en waar de behoeftes liggen. Wilt u iets delen? Laat het ons weten! Geen schrijver, maar wel een goed verteller? Deel dan een vlog.


Kabinet wil rookmelder verplicht stellen

Voorstel tot wijziging Bouwbesluit

Minister Knops van Binnenlandse Zaken wil het bouwbesluit veranderen, waardoor het vanaf 1 juli 2022 verplicht is om op elke verdieping van een huis een rookmelder te hebben. ,,De meeste slachtoffers van brand vallen door het inademen van rook’’, zegt Knops. ,,Rookmelders redden levens.’’ Sinds 2003 De vraag is of ook onderhoud verplicht gaat worden. Naar veel (verplichte) rookmelders wordt na installatie verder niet omgekeken en over het algemeen ook niet om de tien jaar vervangen, zoals wordt aanbevolen door fabrikanten. Vanuit de Federatie wordt al jaren lobby gevoerd om rookmelders ook in bestaande huizen te verplichten en vooral ook goed te onderhouden. Tussen 2008 en 2017 stierven in Nederland jaarlijks gemiddeld 31 mensen door woningbrand. Het voorstel is als internetconsultatie gepubliceerd en is voorgelegd bij de VNG en voor advies bij het Adviescollege toetsing regeldruk. De planning is om het voorstel in april aan te bieden aan de Tweede Kamer. Reageren op deze internetconsultatie kan tot 21 maart via:
 https://www.internetconsultatie.nl


Staat uw MVO-beleid al online?

Federatie Label: pijler MVO-beleid
 
Vele leden hebben al een eigen MVO-regeling of de Federatie MVO-standaard aangeleverd en een certificaat ontvangen. Staat uw MVO-beleid al online? Zo niet, lever de Federatie-standaard of uw eigen regeling voor MVO-beleid dan snel aan!
Bekijk het overzicht van leden die u voor gingen op federatieveiligederland.nl.
Komt u nog een oude VEBON-NOVB layout tegen? Op dit moment zijn wij druk bezig alle certificaten met de oude layout om te zetten naar de huisstijl van de Federatie.

Hoe het werkt staat in de toelichting van de MVO-standaard.
Lees meer


Masterclass Ziekte en re-integratie

In een dagdeel op de hoogte van de ins & outs rondom zieke werknemers

In vervolg op de succesvolle Masterclass ‘Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)' kunt u zich dit voorjaar opnieuw verdiepen rondom het thema arbeidsrecht. Op donderdag 16 april 2020 van 11:00 tot 14:00 uur vindt de Masterclass 'Ziekte en re-integratie, van ziekmelding tot ontslag' plaats. Zieke werknemers zijn in meerdere opzichten een zorg voor werkgevers. De loondoorbetaling bij ziekte en re-integratieverplichtingen worden vaak als een zware last ervaren. In deze masterclass leert u wat te doen bij ziekmelding van een werknemer. Locatie is wederom Lexence Advocaten in Amsterdam. Deelname is kosteloos voor leden van de Federatie Veilig Nederland. Inschrijven kan via onderstaande button.

Inschrijven


Erkende producttrainingen ETB

Trainingen volgens vereisten Federatie Veilig Nederland

Leden van Federatie Veilig Nederland sectie Elektronisch Toegangsbeheer verzorgen erkende producttrainingen Elektronisch Toegangsbeheer (ETB) ten behoeve van kwaliteitsverbeteringen. Conform vereisten die zijn opgesteld door Federatie Veilig Nederland zijn extra elementen aan de trainingen toegevoegd als voorwaarde voor het verkrijgen van het predikaat 'erkende producttraining ETB'. Het gaat om onderwerpen als organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen en de integratie van deze maatregelen. Benieuwd welke bedrijven trainingen geven conform de ETB-erkenning? Bekijk het overzicht op de website.


Meld u aan voor de Safety & Security Masters 2020

Draagt u het goede doel een warm hart toe? Golf mee en/of doneer!

Elk jaar doneert de Federatie Veilig Nederland uit naam van de Share for Care Foundation een mooi bedrag aan een of twee goede doelen die bijdragen aan een warme en zorgzame samenleving. Wie dat mooie bedrag krijgt, bepaalt u.

Hoe?
Meld u aan voor het jaarlijkse golftoernooi Safety & Security Masters. Geef bij de aanmelding aan voor welk(e) goede doel(en) u wilt golfen en vervolgens kiezen wij er een uit! Koop een of meer flights of doe individueel mee, golf en schiet mee, netwerk tijdens de borrel en diner, ga de competitie aan met vakgenoten en geniet van een geheel verzorgde dag terwijl tegelijkertijd het goede doel wordt gesteund.


Noteer vast in uw agenda: woensdag 17 juni 2020 van 12:00 tot 20:00 uur
Locatie: Dorhout Mees in Biddinghuizen

Aanmelden? Klik hier

Wilt of kunt u niet meedoen, maar wilt u wel het goede doel steunen? Dan kunt u een bijdrage leveren door te sponsoren. Heeft interesse? Neem contact met ons op via: info@federatieveilignederland.nl.

 

Lees meer
Heeft u wel eens stil gestaan bij de risico's van brand in serverruimtes? De sectie Blussystemen van de Federatie Veilig Nederland heeft een animatievideo gemaakt om gebouweigenaren te wijzen op de kwetsbaarheid van bedrijfseigen systemen. De economische gevolgen van een brand zijn veel bedrijven fataal.
 


Stuur de nieuwsbrief door naar een collega!

Kent u collega's en/of vakgenoten die ook op de hoogte willen blijven?

Stuur de nieuwsbrief door naar een bekende die interesse heeft. De ontvanger ontvangt alleen een link naar de nieuwsbrief en wordt niet automatisch aangemeld voor de nieuwsbrief.
Stuur door
Deel Deel
Tweet Tweet
Stuur door Stuur door
LinkedIn
Twitter
Facebook

Federatie Veilig Nederland · Postbus 840 · 2700 AV  Zoetermeer
info@federatieveilignederland.nl · www.federatieveilignederland.nl 

Copyright ©2020 Federatie Veilig Nederland. Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Federatie Veilig Nederland · Postbus 840 · Zilverstraat 69 · Zoetermeer, Zh 2700 AV · Netherlands