Copy
View this email in your browser
Federatie Veilig Nederland Nieuwsbrief 06 - 3 juli 2020

In deze nieuwsbrief

Evenementenkalender

Actualiteiten 


Blog van de voorzitter

Investerend de crisis uit

De ledenvergadering van Federatie Veilig Nederland op vrijdag 19 juni jl. vond ditmaal plaats “op afstand”, en werd gefaciliteerd vanuit de Malietoren, de thuisbasis van VNO-NCW in Den Haag. Een vergadering door middel van MS Teams en “in aanwezigheid van“ ruim 70 deelnemers. Met na afloop een inspirerende presentatie van Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW. Gespreksthema: Ondernemen in corona-tijden. Vanwege de actualiteit, het belang én het feit dat niet alle leden de presentatie konden bijwonen leest u in dit blog een weerslag van elementen uit het verhaal van Hans de Boer. De oproep van Hans de Boer was klip en klaar: Beste vrienden van de technische beveiligingssector, zorg dat u voorbereid bent. Hans de Boer citeerde ter afsluiting vrij naar Oscar Wilde het citaat met “wij, u en ik, liggen allemaal in de goot, maar sommigen kijken op de rug naar de sterren. Zorg dat u ook naar de sterren kijkt”. 
Daar sluit ik me graag bij aan en wens u een mooie, zorgeloze, zomer in goede gezondheid.

 
Lees meer


Hoge prioriteit voor totale brandveiligheid

Onderzoek CCV: onderhoud brandmeldinstallatie (BMI) geen sluitpost

Gebouwgebruikers geven een hoge prioriteit aan de totale brandveiligheid binnen de organisatie. Onderhoud van de brandmeldinstallatie is daarvan een belangrijk onderdeel. Zelfs zo belangrijk, dat 57% bereid is meer te betalen voor onderhoud met keurmerk. Dit blijkt uit onderzoek dat het Centrum Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) liet uitvoeren door onafhankelijk onderzoeksbureau Markteffect. Ruim 300 kleine en grote organisaties met een brandmeldinstallatie zonder doormelding naar de brandweer namen deel aan het onderzoek.

Lees meer


Terugblik Safety & Security Masters 2020

Branche golft voor het goede doel

Op woensdag 1 juli vond op golfbaan Dorhout Mees in Biddinghuizen de 11e editie van de Safety & Security Masters 2020, het jaarlijkse golftoernooi voor het goede doel, plaats.

Het toernooi was dit jaar kleiner van opzet, maar het was zeker niet minder gezellig. Vanwege het coronaprotocol, de buitenlucht en toezicht door marshall Halsma was het een verantwoorde en mooie golfdag. Onveranderd is dat ook dit jaar geld werd ingezameld voor het goede doel. Wij hebben een mooi bedrag aan het Oranjefonds kunnen overmaken. Het Oranje Fonds ondersteunt sociale initiatieven en draagt bij aan projecten die mensen met elkaar verbinden.

Het stablefordtoernooi werd gewonnen door Hein Franke uit het team van Ansul Brandbeveiliging. De tweede plaats was voor Michel Noort uit team Axis Communications. Hans Huizinga, eveneens uit het Ansul team, ontving een prijs voor de Longest Drive.

Het golftoernooi is een initiatief van Federatie Veilig Nederland dat hiervoor de stichting Share for Care heeft opgericht. 

Uitgesteld: Beveiligingsbranche in gesprek met Minister Grapperhaus

Op 9 januari tijdens de gezamenlijke Kick-off Beveiliging en Veiligheid 2020 nodigde gastspreker Minister Grapperhaus de georganiseerde beveiligingsbranche uit te komen met een serie knelpunten. De knelpunten werden geformuleerd en schriftelijk voorgelegd aan de Minister. In juni zou de minister in gesprek gaan met de drie voorzitters van de Federatie Veilig Nederland, Nederlandse Veiligheidsbranche en VEB over deze knelpunten en mogelijke aanpak en oplossingen. De minister bleek enkele dagen voor de vergadering verhinderd. In overleg wordt een nieuwe datum in september bepaald.


VHS publiceert Veiligheidsrichtlijnen

Handreiking bij verkoop/vervaardiging van cilinders en sleutels

Regelmatig worden fabrikanten en leveranciers van cilinders en sleutels aangesproken op het feit dat het wel heel eenvoudig is om sleutels van cilinders bij te laten maken. Zo makkelijk zelfs dat het soms al voldoende is om een sleutelnummer per e-mail door te geven om een kopie sleutel toegestuurd te krijgen. Omdat sleutels kritische onderdelen zijn van de beveiliging van woningen en gebouwen, met de juiste sleutel loop je immers zo naar binnen, is het essentieel dat met het verstrekken van kopieën van sleutels zeer zorgvuldig wordt omgegaan. De leden van de VHS, onderdeel van Federatie Veilig Nederland, hebben veiligheidsrichtlijnen opgesteld voor bedrijven die cilinders en (kopie) sleutels verkopen en/of vervaardigen. Afgeproken is dat leden ten minste deze richtlijn zullen hanteren indien zij toestemming geven aan derden om cilinders en/of (kopie) sleutels bij te maken.

Lees meer


Actualisatie SVI-blad 

Binnenkort verschijnt de herziene (5e druk)

Binnenkort verschijnt de herziene versie van de richtlijn ‘Specifieke Veiligheids Informatie (SVI), Brandblus en brandpreventie installaties’. In deze vijfde druk (2020) wordt de uitgave geactualiseerd naar de laatste stand van norm- en regelgeving en wordt watermist toegevoegd.


Save the date: 28 en 29 april 2021

Conferentie Fire Sprinkler International 2021 in Amsterdam

Fire Sprinkler International is de belangrijkste en grootste Europese conferentie op het gebied van actieve blussystemen. Voortbouwend op het succes van de conferentie in Stockholm in 2018, bijgewoond door 330 afgevaardigden, zal het thema voor 2021 zijn: “De samenleving beschermen tegen brand”. Onder dat thema en rekening houdend met de rampen van de Grenfell-toren en de Notre Dame, zal een uitgebreid programma met 50 sprekers de nieuwste ideeën onderzoeken over hoe mensen en gebouwen beschermd kunnen worden tegen de gevolgen van brand. Fire Sprinkler International 2021 vindt plaats in de beurs van Berlage Amsterdam en wordt gehost door European Fire Sprinkler Network (EFSN), in samenwerking met Federatie Veilig Nederland. 

Lees meer


Fijne zomer!

Laatste nieuwsbrief voor de zomer

In juli verschijnt er geen reguliere nieuwsbrief vanwege de zomervakanties. Eind augustus verschijnt de eerstvolgende nieuwsbrief.

Wij wensen u een hele fijne en gezonde zomer!


Stuur de nieuwsbrief door naar een collega!

Kent u collega's en/of vakgenoten die ook op de hoogte willen blijven?

Stuur de nieuwsbrief door naar een bekende die interesse heeft. De ontvanger ontvangt alleen een link naar de nieuwsbrief en wordt niet automatisch aangemeld voor de nieuwsbrief.
Stuur door
Deel Deel
Tweet Tweet
Stuur door Stuur door
LinkedIn
Twitter
Facebook

Federatie Veilig Nederland · Postbus 840 · 2700 AV  Zoetermeer
info@federatieveilignederland.nl · www.federatieveilignederland.nl 

Copyright ©2020 Federatie Veilig Nederland. Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Federatie Veilig Nederland · Postbus 840 · Zilverstraat 69 · Zoetermeer, Zh 2700 AV · Netherlands