Copy
View this email in your browser
Federatie Veilig Nederland Nieuwsbrief 01 - 31 januari 2020

In deze nieuwsbrief

Evenementenkalender 
Verenigingsnieuws
Nieuwe leden

Wij mochten de volgende nieuwe leden verwelkomen:

* Sabelco
* TMCDAS


Blog van de voorzitter

Aftrap 2020

Het jaar 2020 is al weer een maand oud, we hebben de nieuwjaarsrecepties achter de rug en kijken uit naar de veelbelovende maanden die voor ons liggen! Het jaar ging feestelijk van start op 9 januari met een wederom goed bezochte Kick-off Beveiliging en Veiligheid die de Federatie Veilig Nederland samen met de Nederlandse Veiligheidsbranche en de VEB organiseerde in het CORPUS in Oegstgeest. Met 300 deelnemers mochten wij een toost op het nieuwe jaar brengen. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid was een van de gastsprekers en reageerde op vragen uit de zaal met een uitgestoken hand “kom over 3 maanden met uw 10 knelpunten en we gaan die bespreken en oplossen”. Hiermee is een goede basis gelegd voor de toekomst. De aandacht gaat de komende periode ook uit naar diverse events, zoals het FireSafety & Security event op 8 en 9 april, de EUSAS Conference en het congres Fire Sprinkler International. Voor meer informatie verwijs ik u graag naar de items verder in deze nieuwsbrief.  

Boele Staal
Algemeen Voorzitter Federatie Veilig Nederland

Lees meer


Minister nodigt branche uit

Aftrap van het nieuwe jaar door beveiligingsbranche

Op donderdag 9 januari luidden de Federatie Veilig Nederland, de Nederlandse Veiligheidsbranche en de VEB gezamenlijk het nieuwe jaar in. Minister van Justitie en Veiligheid Grapperhaus was een van de gastsprekers en nodigde de branche uit nader in gesprek te gaan over knelpunten en oplossingen. Inmiddels wordt gewerkt aan een gezamenlijk 10-punten plan door de brancheverenigingen. 

Lees meer


Uitbreiding Algemeen Bestuur

Rudi Dijksterhuis  treedt toe tot bestuur

Per 1 januari is de Algemene Branchevereniging VHS toegetreden tot de Federatie Veilig Nederland. Binnen de Federatie vormt VHS een 14e sectie Hang- en Sluitwerk, maar daarnaast behoudt de VHS haar identiteit als vereniging, incl. KvK inschrijving, bestuur, ledenvergadering e.d. Om naast de andere disciplines ook hang- en sluitwerk te vertegenwoordigen is Rudi Dijkersterhuis tijdens de ALV van januari gekozen tot bestuurslid Beveiliging van de Federatie.

Over Rudi Dijksterhuis
Rudi Dijksterhuis is directeur bij Elton B.V. Elton is gevestigd in Roden en creëert duurzame oplossingen voor tochtvrije, dichte en veilige situaties rondom ramen en deuren. 
Met de toetreding van de VHS tot de Federatie als 14e sectie zijn
23 bedrijven lid geworden van de Federatie.

Voor een overzicht van deze bedrijven klik hier.
De Federatie telt per 1 januari 2020 in totaal 181 leden.

 


Rapport Ipsos over inbraakinstallaties

Inbraakinstallaties in Nederlandse huishoudens

In opdracht van Federatie Veilig Nederland heeft Ipsos onderzoek gedaan naar de aanwezigheid van inbraakinstallaties bij huishoudens in Nederland. Een op de tien Nederlandse huishoudens heeft een inbraakinstallatie in de woning. Grotere huishoudens significant meer dan eenpersoonshuishoudens. Tevens is onderzoek gedaan naar de aanschaf en aanleg van de installatie. Het onderzoek is het tweede recente onderzoek dat Federatie Veilig Nederland heeft laten uitvoeren. In november verscheen het onderzoek naar gebruik van brandblussers. U kunt het rapport via de lees meer knop hieronder downloaden.
Lees meer


Wijzigingswet Meldkamers in Tweede Kamer debat

Betrokken debat met veel inhoudelijke vragen

Op 27 januari vond het wetgevingsoverleg tussen de minister van J&V en zes Tweede Kamerleden (CDA, PVV, VVD, SP, Groen links en D66) plaats. Het was een betrokken debat waarbij veel inhoudelijke vragen zijn gesteld. Alle Kamerleden staan achter de intentie van de Wijzigingswet Meldkamers. Er werd veel belang gehecht aan lokaal maatwerk en continuïteit en risicomanagement. En er zijn ook thema's besproken die de meldkamer raken, zoals C2000, KPN-storing, collectieve verantwoordelijkheid, verwarde personen, zorgcoördinatie, begroting en bezuinigingen. Er was één onderwerp waarover de SP een amendement ingediend heeft. Dit betreft de wettekst over het aantal meldkamers en de mogelijkheid om daar per AMvB in te wijzigingen als gevolg van toekomstige ontwikkelingen, wat volgens dit kamerlid wet technisch niet zou kunnen. De wet wordt op dinsdag 4 februari in stemming gebracht. 


EUSAS Conference 25 en 26 maart

EUSAS conferentie "Artificial intelligence in fire detection an security"

Op 25 en 26 maart 2020 organiseert EUSAS (European Society for Automatic Alarm Systems) haar jaarlijkse conferentie. Host dit jaar is de Federatie Veilig Nederland in Zoetermeer. Het thema dit jaar is 'Artificial intelligence (AI) in fire detection and security - without the hype'. Het doel van deze EUSAS-bijeenkomst is een ​​overzicht te geven van de nieuwste stand van zaken, recente ontwikkelingen en toekomstige trends. EUSAS biedt een ​​platform voor het delen van ervaringen en te netwerken. Tijdens de conferentie staan de volgende sessies centraal: Wat is AI?, Wat kan AI betekenen voor branddetectie en beveiliging, Hoe om te gaan met de gevolgen van AI.
Leden van de Federatie Veilig Nederland zijn van harte welkom een of beide dagen bij te wonen. Bekijk het voorlopige programma via de link hieronder. Deelnamekosten bedragen 300 voor EUSAS-leden en 500 voor overige deelnemers. Bij aanmelding voor 25 februari geldt een 'early bird' korting van 10%.
(Voorlopig) Programma
Oproep
In maart 2020 verschijnt een special over Wonen bij dagblad Trouw. Federatie Veilig Nederland is gevraagd een voorwoord te schrijven binnen het thema Veilig Wonen. Heeft u nog suggesties voor onderwerpen binnen dit thema?
Laat het ons weten via erwin.schoemaker@federatieveilignederland.nl.


Masterclass Ziekte en re-integratie

In een dagdeel op de hoogte van de ins & outs rondom zieke werknemers

In vervolg op de succesvolle Masterclass ‘Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)' kunt u zich dit voorjaar opnieuw verdiepen rondom het thema arbeidsrecht. Op donderdag 16 april 2020 van 11:00 tot 14:00 uur vindt de Masterclass 'Ziekte en re-integratie, van ziekmelding tot ontslag' plaats. Zieke werknemers zijn in meerdere opzichten een zorg voor werkgevers. De loondoorbetaling bij ziekte en re-integratieverplichtingen worden vaak als een zware last ervaren. In deze masterclass leert u wat te doen bij ziekmelding van een werknemer. Locatie is wederom Lexence Advocaten in Amsterdam. Deelname is kosteloos voor leden van de Federatie Veilig Nederland. Inschrijven kan via onderstaande button.

Inschrijven


Fire Sprinkler International 6 en 7 mei 2020

Inschrijving geopend

Fire Sprinkler International 2020 is een tweejaarlijks tevens de belangrijkste en grootste Europese conferentie op het gebied van actieve blussystemen. Onder het thema "De samenleving beschermen tegen brand" en rekening houdend met de rampen van de Grenfell-toren en de Notre Dame, zal een uitgebreid programma met 50 sprekers de nieuwste ideeën onderzoeken over hoe mensen en gebouwen beschermd kunnen worden tegen de gevolgen van brand. Fire Sprinkler International 2020 vindt plaats in de RAI Amsterdam en wordt gehost door het European Fire Sprinkler Network, in samenwerking met de Verenigde Sprinkler Industrie, onderdeel van Federatie Veilig Nederland.

Lees meer


Stuur de nieuwsbrief door naar een collega!

Kent u collega's en/of vakgenoten die ook op de hoogte willen blijven?

Stuur de nieuwsbrief door naar een bekende die interesse heeft. De ontvanger ontvangt alleen een link naar de nieuwsbrief en wordt niet automatisch aangemeld voor de nieuwsbrief.
Stuur door
Deel Deel
Tweet Tweet
Stuur door Stuur door
LinkedIn
Twitter
Facebook

Federatie Veilig Nederland · Postbus 840 · 2700 AV  Zoetermeer
info@federatieveilignederland.nl · www.federatieveilignederland.nl 

Copyright ©2020 Federatie Veilig Nederland. Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Federatie Veilig Nederland · Postbus 840 · Zilverstraat 69 · Zoetermeer, Zh 2700 AV · Netherlands