Copy
Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van 070Energiek.
View this email in your browser

  NIEUWSBRIEF #4 | 070ENERGIEK  
  DECEMBER 2015: FIJNE FEESTDAGEN  

Ruim 100 Haagse feestjes!

Beste vrienden, donderdag 10 december hebben we de 100e EnergyParty gevierd sinds onze start in oktober 2014. Wij zijn hier ontzettend blij mee en zitten vol energie om samen met jullie naar de 1000 te gaan! We vinden het erg leuk om te zien steeds meer mensen de noodzaak van duurzaamheid en een verantwoord energiegebruik onderschrijven. Wilt u het groene feestje met ons meevieren en een party bijwonen of er één hosten? Meld u aan via de website of stuur ons een mail.

relatieve gebruiksgegevens van deelnemers aan EnergyParty in 2015

En nu de cijfers!

Nu het jaar bijna voorbij is, lijkt het ons een mooi moment om terug te kijken. Wat hebben we samen met jullie bereikt en wat is het resultaat van al deze EnergyParty's? 

We hebben in 2015 80 EnergyParty's gehouden (25 in 2014). Gemiddeld waren er per EnergyParty  5,8 deelnemers, verdeeld over 4,15 huishoudens. De deelnemers zijn na de EnergyParty overgegaan tot 0,53 grote maatregelen per huishouden, onder de grote maatregelen waren vloerisolatie en zonnepanelen het populairst. Daarnaast zagen we dat er onder de deelnemende huishoudens ook nog eens een spin-off was naar de rest van de straat of vrienden van 1,10 grote maatregelen per huishouden. Dit betekent dat er regelmatig meerdere huishoudens meededen wanneer er bijvoorbeeld zonnepalen werden geplaatst in een straat. Gezamenlijk komt dit neer op meer dan 300 grote maatregelen, hieronder zitten ook 30 huishoudens die zijn overgestapt naar 070Energiek/DE Unie. 

Naast de grote maatregelen is er onder de deelnemers natuurlijk ook een gedragsverandering waar te nemen en troffen veel huishoudens kleine maatregelen. Er werden gemiddeld 1,55 kleine maatregelen getroffen per huishouden. Veel gehoorde voorbeelden hiervan waren het aanschaffen van LED-verlichting, de thermostaat een graad lager, of het sluiten van tussendeuren. Andere leuke dingen die we hoorden waren o.a. een regenton of een nieuwe koelkast. Heeft u als gevolg van de EnergyParty een kleine of grote maatregelen genomen? Laat het ons weten, zodat wij een nog vollediger beeld krijgen van de resultaten die we gezamenlijk boeken.

"Installateurs moeten huis voor huis afgaan om te verduurzamen."

Ed Nijpels riep woensdag 22 dec alle aannemers en installateurs in Nederland op mee te helpen bij het behalen van de doelstellingen van het Energieakkoord. De voorzitter van de Borgingscommissie van het Energieakkoord wil dat zij "huis voor huis afgaan om die burger een concreet voorstel voor te leggen wat hij of zij kan doen om de woning te verduurzamen." De oproep van Ed Nijpels klinkt bij ons als muziek in de oren omdat dit precies is wat wij samen met jullie doen. Wij gaan hier uiteraard mee door, samen maken we Den Haag groener! Benieuwd naar het artikel, lees het gehele stuk hier.

 

Krijg een fietslamp op zonne-energie cadeau.

De Haagse start-up Rydon heeft een fietslamp ontwikkeld met een geïntegreerd zonnepaneel. Het zonnepaneel laadt de accu met 5 dagen zonlicht volledig op. Met een volle accu kan de lamp 60 uur branden. Wij vinden deze combinatie tussen duurzaamheid en een lokale leverancier zo leuk dat we een lamp vanaf heden cadeau doen aan de host van de EnergyParty. Wil je zelf een EnergyParty hosten en deze fietslamp als cadeau krijgen én erachter komen wat je kunt doen om te besparen op je energierekening? Meld je dan aan. Klik voor meer informatie over de lamp hier

COP21, Wat betekent het?

Op 30 november 2015 ging in Parijs de eenentwintigste jaarlijkse klimaatconferentie van de Verenigde Naties van start: de zogenaamde COP21. Wat zijn de uitkomsten van de COP21 en wat was de aanloop naar de klimaatconferentie in Parijs?Teveel om kort samen te vatten. Natuurlijk hebben we voor de liefhebbers de volledige tekst toegevoegd. Voor de mensen die geen zin hebben om het gehele akkoord te bestuderen, hierbij een korte infographic met de route naar COP21 en het resultaat.  

Nieuwe subsidie voor duurzame energie in huis.

Vanaf volgend jaar kunnen burgers en bedrijven die zelf duurzame energie willen opwekken hiervoor subsidie aanvragen. De subsidie is beschikbaar voor verschillende apparaten zoals een zonneboiler of warmtepomp. Via een zonneboiler wordt zonlicht omgezet naar warmte voor het verwarmen van ruimtes of water. Een zonneboiler levert een gemiddeld huishouden een besparing op de energierekening op van rond de 130 euro per jaar en kost tussen de 2.000 en 5.000 euro. Een huishouden kan hiervoor gemiddeld een subsidie van € 650 euro aanvragen, afhankelijk van het type zonneboiler. Er wordt hier 70 miljoen euro voor beschikbaar gesteld. Met deze subsidie wil de overheid huishoudens stimuleren om minder gas en meer duurzame warmte te gebruiken. Klik hier om meer te lezen over de nieuwe subsidieregeling.

Verhuisbericht!

Met veel trots presenteren wij ons nieuwe kantoor. Een nieuwe plek voor ons groeiende team. Sinds een maand is het hoofdkwartier van 070Energiek te vinden in de stadhouder. 

  EVEN VOORSTELLEN 

Het team van 070Energiek is aan het groeien. Sinds een paar maanden is Lisette Veeren erbij om de club te versterken. Na haar studie Media en Entertainment Management en een reis door Midden-Amerika houdt zij zich nu bezig met de EnergyParty's. 

Niet alleen ons kantoor, maar ook het team van facilitators is uitgebreid met vier nieuwe toppers: Bart Overakker, Christiaan van Oeveren, Luca Zanon en Petra Schoof. Zij zullen vanaf heden met veel energie de EnergyPartys gaan begeleiden.

         HET BESTUUR        


Peter van Weereld
Alexander van de Beek
Marco van Steekelenburg
(foto www.bartvanvliet.nl)

 

Blijf ons volgen!

Regelmatig plaatsen we op Twitter en Facebook nieuwe ontwikkelingen over 070Energiek en de EnergyParty. Daarnaast voorzien we je via onze website van meer (achtergrond)informatie. Wil je graag op de hoogte blijven van 070Energiek, of ben je benieuwd wanneer er bijvoorbeeld weer een EnergyParty bij je in de buurt is? Houd onze twitter en Facebookpagina dan goed in de gaten, klik direct door via onderstaande knoppen.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
E-mail
E-mail
Copyright © 2015 070Energiek, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp