Copy
Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van 070Energiek.
View this email in your browser

NIEUWSBRIEF #7 | 070ENERGIEK  januari 2017: Goed nieuwjaar 

Beste <<First Name>>,

Ten eerste een prettig en duurzaam nieuwjaar gewenst. Wij hopen je ook in 2017 van dienst te kunnen zijn. Natuurlijk hebben wij goede voornemers, aan de hand van deze nieuwsbrief brengen wij je graag op de hoogte van onze plannen voor het komende jaar.

Namens 070Energiek,

Alexander van de Beek, Marco van Steekelenburg, Peter van Weereld.

Dit zijn onze goede voornemens!

Nu het nieuwe jaar van start gaat lijkt het ons een mooi moment om vooruit te gaan kijken. Wat willen we dit jaar bereiken en hoe gaan we het doen? Tijdens de ALV hebben wij samen met onze leden doormiddel van de bovenstaande tijdlijn vooruit gekeken en een aantal doelen gesteld. 

1. Haagse Stroom groot maken.
Haagse stroom neerzetten als breed initiatief waarin wij samen met andere Haagse coöperaties samenwerken aan een brede beweging.
2. Collectieve zonnedaken Haagse Zon/ Haagse Wind, voor meer lokaal opgewekte stroom.
Zonnedak Paard van Troje: eerste dak dat door onder de naam Haagse Stroom met zonnepanelen wordt gevuld.
3. Bewustwordingscampagne’s.
a. Bestaande EnergyParty’s verder uitbouwen.
b. EnergyParty’s bij bedrijven opzetten.

Zie je in een van de bovenstaande doelen een rol voor jezelf, vind je het leuk om een EnergyParty te organiseren of ken jij bijvoorbeeld een geschikt dak om vol te leggen met zonnepanelen? Wij zijn altijd opzoek naar extra hulp. Laat het ons weten, en werk mee aan een groene stad. 

Geen gedoe, dubbel glas in bestaande kozijnen

Is je glas aan vervanging toe, maar het kozijn nog niet? Geen enkel probleem! Onze leverancier heeft ruime ervaring in het plaatsen van nieuw glas in bestaande kozijnen in karakteristieke woningen en monumentale panden. Doordat er niet met opdeklatten wordt gewerkt kunnen de oude ramen blijven schuiven en blijft de karakteristieke uitstraling van de woning nagenoeg behouden. Bovendien is deze nette van manier van werken een stuk goedkoper dan het vervangen van een compleet kozijn en bespaard het een hoop gedoe. 

Lees in het subsidieoverizht hiernaast waarom het interessant is om dubbel glas te combineren met andere maatregelen.
Interesse? Van 6 december 2016 tot 6 maart 2017 krijg je bij de plaatsing van dubbel glas 10% korting op het materiaal. Klik op de bovenstaande link om een offerte aan te vragen.

EnergyParty spreker tijdens NRC live

Hoe beweeg je de samenleving van ‘onduurzaam’ naar duurzaam gedrag? Nudges, storytelling en cause marketing: welke principes uit de gedragseconomie kun je toepassen op je verdienmodel? Op 16 mei word je in één avond geïnspireerd door de meest recente inzichten uit de gedragseconomie. Alexander van de Beek zal names 070Energiek vertellen hoe de EnergyParty hierop inspeelt. Nieuwsgierig? Kaarten zijn beschikbaar via de website. 

Wij doen mee met de energiecommissie van Ruud!

Ruud Koornstra is vandaag formeel geïnstalleerd als eerste Energiecommissaris van Nederland. En dat is bijzonder, want een frontman in de ontwikkeling naar een energiepositief Nederland hadden we niet eerder. Zijn eerste taak is een veel ambitieuzer transitieprogramma van fossiel naar schoon te borgen in de regeringsafspraken van het nieuw te kiezen kabinet in maart. Nederland Fossielvrij in 2030. Koornstra is voorgedragen door voorlopers en prominenten – maar voor alles burgers - tijdens de Nationale Klimaattop in oktober vorig jaar.

Energiecommissaris en -commissies
De Energiecommissie bestaat uit drie onderdelen: in Den Haag zetelt de overkoepelende commissie onder leiding van Ruud Koornstra. Regionaal worden de energiecommissies gevormd door lokale mensen rondom scholen, sportclubs, bedrijventerreinen en buurten. Landelijk organiseren de energiecommissies activiteiten en bijeenkomsten om zoveel mogelijk inwoners te helpen met hun transitie van fossiel naar groen.

Acties tot en met april 2017
Tussendoel: definiëren duurzame energie hoofdstuk voor het regeerakkoord van 2017.
- Ruud: rondje langs politieke partijen met de vraag hoe 2030 fossielvrij hún partijprogramma kan versterken 
- Energiecommissie: overzicht alle best practices verzamelen en delen
- Energiecommissie: de meetlat van de transitieprogramma's van de politieke partijen gebruiken om aan te scherpen.
- Energiecommissie: stemadvies uitbrengen op basis van die transitieprogramma's.
- Energiecommissie: mobiliseren van de duurzame energiebewegingen in - Nederland (alleen al de energiecoöperaties in Nederland tellen gezamenlijk meer dan 200.000 leden) voor de verkiezingen. Lees hier verder.

Wij gaan door!

Inmiddels hebben wij ruim 175 EnergyParty's achter de rug. Een mooi resultaat, maar wat ons betreft nog lang niet genoeg. Wij gaan het komende jaar dan ook enthousiast verder. Wij zijn een van de drie winnaars van de Europese aanbesteding 'Promoten en aanzetten tot duurzame woningverbetering' van de gemeente Den Haag. Dit betekent dat we het komende jaar minimaal 250 Haagse inwoners willen aanzetten tot het verduurzamen van hun woning. Gelukkig staan we er niet alleen voor, we worden ook dit jaar gesteund door Stichting DOEN en Fonds 1818.Vacature: Operationeel Manager


Wij zijn op zoek naar een (aanstormend) talent, die middels een breed takenpakket, onze Haagse basis verder uit kan bouwen en ons helpt de vleugels naar de rest van Nederland uit te slaan. Als operationeel manager werk je binnen het EnergyParty-team nauw samen met de initiatiefnemers. Je bent inhoudelijk en organisatorisch verantwoordelijk voor de EnergyParty’s en het opzetten van nieuwe projecten. Klik hier voor de vacature.

          SUBSIDIE        

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

De investeringssubsidie duurzame energie is geldig  t/m 31 december 2017. Daarnaast is de aanvraagtermijn gewijzigd voor particulieren van 3 maanden na aanschaf in 6 maanden na installatie van het apparaat. Particulieren die zelf duurzame energie in huis willen opwekken kunnen subsidie aanvragen voor zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels. Hiervoor is dit jaar een budget van 70 miljoen euro beschikbaar gesteld. Klik hier voor meer informatie. Benieuwd welke subsidiemogelijkheden er verder zijn? Bekijk het hier.

Gratis vloerisolatie bij dubbel glas!

De subsidie 'energiebesparing eigen huis' ontvang je als je minimaal 2 energiebesparende maatregelen toepast. Je kunt kiezen uit isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer/bodem en het aanbrengen van hoogrendementsglas. Door deze rijkssubsidie van 20% kan het voorkomen dat het goedkopere product bijna geheel vergoed wordt. Zeker wanneer deze subsidie gecombineerd wordt met regelingen van de Gemeente Den Haag. Ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor de subsidie, klik hier om de voorwaarden te lezen. Natuurlijk kun je het ook aan je leverancier vragen, of ons bellen/mailen.


Algemene Leden Vergadering

Op 4 november 2016 hebben we samen met onze leden de resultaten van het afgelopen jaar besproken en vooruitgekeken naar 2017. Tijdens een interactieve sessie hebben we samen met onze leden een open gesprek gehad over de koers en de resultaten. Onder het genot van een kop soep hebben we een tijdlijn uitgewerkt voor het komende jaar. Benieuwd de uitkomsten van de leden vergadering? Wij sturen je graag de notulen toe. 

EnergyParty teller:

#177


and counting....

Wil je ook (nog) een EnergyParty organiseren? Klik dan hier voor meer informatie en meld je aan.

         HET BESTUUR        


Peter van Weereld
Alexander van de Beek
Marco van Steekelenburg
(foto www.bartvanvliet.nl)

Blijf ons volgen!

Regelmatig plaatsen we op Twitter en Facebook nieuwe ontwikkelingen over 070Energiek en de EnergyParty. Daarnaast voorzien we je via onze website van meer (achtergrond)informatie. Wil je graag op de hoogte blijven van 070Energiek, of ben je benieuwd wanneer er bijvoorbeeld weer een EnergyParty bij je in de buurt is? Houd onze twitter en Facebookpagina dan goed in de gaten, klik direct door via onderstaande knoppen.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
E-mail
E-mail
Copyright © 2017 070Energiek, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp