Copy
Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van 070Energiek.
View this email in your browser
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
E-mail
E-mail


 NIEUWSBRIEF#3 | 070ENERGIEK         
OKTOBER 2015: SCHONE ENERGIE 

Wij leveren de schoonste energie!

Het stroomaanbod van energiemaatschappijen in Nederland is het afgelopen jaar grijzer geworden. Dit is de uitkomst van het op 27 oktober 2015 gepubliceerde 'Onderzoek duurzaamheid Nederlandse stroomleveranciers' van de Consumentenbond, Greenpeace, Hivos, Natuur & Milieu, WNF en WISE. 

Er staan echter ook positieve uitschieters in de lijst. Bovenaan de stroomranking met de hoogst mogelijke score van 10 staat DE Unie (Duurzame Energie Unie) met 100% groene stroom. DE Unie is de energiepartner van 070Energiek en levert ons groene stroom voor Den Haag en omstreken. Wij zijn ontzettend trots om te kunnen zeggen dat wij de schoonste energie van Nederland leveren. Wilt u het groene feestje met ons meevieren en ook actief meewerken aan een schonere energievoorziening? Steun ons dan door over te stappen naar 100% groene energie van 070Energiek, geleverd door DE Unie, en help hiermee Den Haag en de rest van Nederland te vergroenen. Vraag hier geheel vrijblijvend een offerte aanSamen gaan we voor 100% schone energie, samen duurzaam!

Benieuwd naar complete rapport? lees het  hier

ACTIE!!!

Maand gratis energie.

Bent u net zo enthousiast over de EnergyParty als wij? help ons dan mee met het werven van nieuwe deelnemers, door middel van deze actie! In de laatste maanden van dit jaar verloten we onder de deelnemers van de EnergyParty's een maand gratis energie. Met steeds kortere dagen en lagere temperatuur is het wat ons betreft de hoogste tijd om nog eens extra goed naar je energieverbruik te kijken. Juist hierom willen we nog dit jaar 20 EnergyParty's organiseren om zodoende iedereen de kans te geven goed voorbereid de winter in te gaan. Wilt u graag een EnergyParty, of kent u iemand die mee wil doen?  Geef u dan hier op of stuur de link door, en maak kans op een maand lang gratis energie. De maand gratis energie wordt verloot onder de deelnemers in november en december. Voor de winnaar betalen wij een maand z'n energie.
 


In een klap 173 panelen aan de Jacob Mosselstraat!

Sinds een aantal weken liggen er 173 nieuwe zonnepanelen op de daken aan de Jacob Mosselstraat. Midden september was het zo ver, de grote hijskraan midden in de straat verraadde al een beetje wat er stond te gebeuren. Naar aanleiding van een EnergyParty in juni hebben 12 huishoudens in de Jacob Mosselstraat de handen ineen geslagen om gezamenlijk 173 zonnepanelen te laten plaatsen. Na het plaatsen van de zonnepanelen door Zonne Energie Op Maat zijn de huishoudens samen goed voor 38.000 kWh. Wij willen de bewoners van de Jacob Mosselstraat graag feliciteren met dit prachtige initiatief. We hopen dat meer straten op deze manier de handen ineen slaan en samen voor duurzame energie kiezen. 

Haagse Oogst

Zondag 20 september waren we te gast bij Haagse Oogst in het Huijgenspark. Een podium waar alle stedelijke oogst in de breedste zin van het woord aan Den Haag werd getoond.Tijdens een zeer inspirerende middag waarbij verschillende Haagse initiatieven in het zonlicht werden gezet mochten we aansluiten bij een zeer divers gezelschap van andere duurzame initiatieven, bandjes, storyteller en meer. Wij hebben een ontzettend leuke middag gehad waarbij we de bezoekers kennis hebben laten maken met de EnergyParty. Dit resulteerde in 6 nieuw geplande Party's de komende weken. We sluiten volgend jaar graag opnieuw aan, tot dan!

Blijf ons volgen!

Regelmatig plaatsen we op Twitter en Facebook nieuwe ontwikkelingen over 070Energiek en de EnergyParty. Daarnaast voorzien we je via onze website van meer (achtergrond)informatie. Wil je graag op de hoogte blijven van 070Energiek, of ben je benieuwd wanneer er bijvoorbeeld weer een EnergyParty bij je in de buurt is? Houd onze twitter en Facebookpagina dan goed in de gaten, klik direct door via onderstaande knoppen.
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
E-mail
E-mail


     WIST JE DAT?    


 

 070Energiek & 
      DE Unie


070Energiek levert stroom in Den Haag, we worden hierbij ondersteund door DE Unie (Duurzame Energie Unie).

DE Unie is een coöperatie die energie levert aan lokale energiecoöperaties waaronder 070Energiek. De energie die DE Unie levert bestaat voor ruim 98 % uit in Nederland opgewekte windenergie, de rest is zonne-energie. Met andere woorden 100% Nederlandse groene en schone energie.

Door onze samenwerking met DE Unie kunnen we ons bovendien lokaal blijven focussen, het rendement blijft in de regio om in te kunnen zetten in Haagse energieprojecten. 

Wat ons betreft een partner om trots op te zijn!

Handboek:

De EnergyParty coöperatie

Onze stagiair Micha Blanken van de studie Climate & Management heeft enige tijd geleden zijn tweede stageperiode bij 070Energiek afgerond. Het product dat hieruit is gekomen is het coöperatie-handboek. Een naslagwerk waarin de processen achter de EnergyParty zijn uitgeschreven.

Aan de hand van het handboek proberen we de processen duidelijk uit te zetten en onszelf een handvat te bieden. Daarnaast willen we het concept van de EnergyParty overdraagbaar maken waardoor het ook in andere steden uitgezet kan gaan worden. Kent u mensen buiten Den Haag die hiermee aan de slag willen, geef ons dat dan door!

Graag willen we Micha ontzettend bedanken voor een mooie stageperiode, we wensen hem veel succes met het afronden van zijn studie aan de Haagse Hogeschool.
 

  EEN MIDDAG BIJ 
   ....Haagse Krach  

Om woningeigenaren te helpen en kennis te bieden op het gebeid van energiebesparende maatregelen is Duurzaam Den Haag in 2014 gestart met de Haagse Krach Karavaan. Inmiddels een jaar verder trekken we regelmatig gezamenlijk met de Haagse Krach Karavaan de wijk in met als doel woningeigenaren te laten zien hoe ze geld en energie kunnen besparen.

Zaterdag 17 oktober stonden we gezamenlijk in Rustenburg om daar met bewoners in gesprek te gaan. Op een heerlijke zonnige zaterdagochtend arriveerden bij de Krach Karavaan. In de wijk bleek een grote interesse in duurzaamheid te bestaan waarbij verschillende bewoners nieuwsgierig waren naar een duurzamer energiegebruik. Met name de radiatorfolie en ander makkelijk toe te passen maatregelen blijken populair te zijn.
 

     HET BESTUUR    

Bestuur 070Energiek:
Peter van Weereld
Alexander van de Beek
Marco van Steekelenburg
(foto www.bartvanvliet.nl)
Copyright © 2015 070Energiek, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp