Copy
Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van 070Energiek.
View this email in your browser

    NIEUWSBRIEF #6 | 070ENERGIEK   juli 2016: ZOMER    

Beste <<First Name>>,

Hierbij ontvang je onze nieuwsbrief van juli 2016. Dit maal in het teken van onze zomeracties, de crowdfunding-actie van onze energiepartner de Duurzame Energie Unie ,de resultaten van onze enquête en onze samenwerking met Stichting DOEN.

 
070Energiek heeft in de afgelopen 1,5 jaar meer dan 600 Hagenaars geholpen hun huishouden te verduurzamen door middel van de EnergyParty. Wij vinden dat successen gevierd moeten worden en starten daarom samen met onze leverancier Energy Guards speciale zomeractie’s. 


Groen Dak: Geleverd en geplaatst na subsidie nu € 27,50 / m2 

Koele zomers, warme winters en besparen in elk seizoen. Een groen dak kan tot 30 graden koeler zijn dan een plat bitumen (zwart) dak. Het geeft een merkbaar verschil in temperatuur in de ruimtes direct onder het groene dak. Daarnaast zorgt een groen dak voor een langere levensduur van de dakbedekking. Klik hier voor meer informatie over de actie.


Warmtepomp: Een Elga wamrtepomp wordt voor € 3500,- geleverd en geplaatst, inclusief BTW en na subsidie

Warmtepompen zorgen op een milieuvriendelijke manier voor verwarming en warm water. Ze zijn daarmee een duurzaam alternatief voor een combiketel op gas. De overheid geeft nu subsidie op het kopen van een warmtepomp en heeft de belasting op elektriciteit verlaagd. Kortom de aanschaf is nu aantrekkelijker dan ooit. Vandaar dat er in 2016 zo’n 150.000 Nederlandse huizen voorzien van een warmtepomp en dit aantal groeit. Klik hier voor meer informatie over de actie. Ook vindt je hier meer informatie over de actie.

 


Crowfunding-actie de Duurzame Energie Unie

Op 15  juni begon onze energiepartner, de Duurzame Energie Unie, een crowdfunding-actie om de lokale opwek van duurzame energie te stimuleren. Inmiddels hebben we met elkaar al bijna € 500.000 opgehaald.

Het startschot voor de crowdfunding campagne werd gegeven door directeur Rense van Dijk en voorzitter Marjan Minnesma aan het begin van de Duurzame Energie Unie Tour op 15 juni jl. Door middel van deze crowdfunding campagne wil de Duurzame Energie Unie bijdragen aan de realisatie van meer duurzame energieprojecten in Nederland. Iedereen die minstens € 500,- beschikbaar heeft, kan nog tot 21 juli inschrijven. Deelnemers mogen rekenen op aantrekkelijke voorwaarden: 6% rendement, uitgekeerd in geld of in duurzame energie, over een periode van 7 jaar. Na afloop krijgen de deelnemers hun inleg terug. Bekijk hier de video over de crowdfunding-actie van de Duurzame Energie Unie.

Schrijf je nu in. Hier vindt je ook meer informatie en de voorwaarden. Doe mee en investeer in de groenste stroomleverancier van Nederland.

Over de Duurzame Energie Unie
De Duurzame Energie Unie is een coöperatie van 27 lokale duurzame energiebedrijven, het levert energie aan lokale energiecoöperaties waaronder 070Energiek. Door onze samenwerking met de Duurzame Energie Unie kunnen wij ons lokaal blijven focussen en inzetten voor Haagse energieprojecten.

Wil je ons steunen en ook energie afnemen via 070Energiek/de Duurzame Energie Unie klik dan op deze link om ook over te stappen. 
 

 

Resultaten enquête EnergyParty

Om meer inzicht te verkrijgen in de deelnemers en de effecten van de EnergyParty hebben wij in april een enquête gestuurd naar alle mensen die sinds oktober 2014 tot en met april 2016 een EnergyParty hebben bijgewoond. 80 mensen hebben de enquete ingevuld. Wij zijn hier ontzettend blij mee, en willen jullie hiervoor bedanken. Graag delen we een aantal resultaten met jullie.

Bijna de helft van de deelnemers (45%) gaf aan voor de EnergyParty nog niet serieus grote maatregelen te hebben overwogen. 37% van deze groep is naar aanleiding van de EnergyParty nu wel serieus grote maatregelen aan het overwegen. Daarnaast heeft 57% van de deelnemers aangegeven sinds de EnergyParty bewuster om te gaan met hun energieverbruik.

In bovenstaande figuur staat aangegeven welke maatregelen de deelnemers naar aanleiding van de EnergyParty thuis hebben toegepast.  In totaal zijn er door de 80 deelnemers die de enquete hebben ingevuld 73 maatregelen toegepast. Dit staat gelijk aan een conversie van 0,91 (0,68 wanneer LED-verlichting buiten beschouwing wordt gelaten). Wanneer we dit afzetten tegen de cijfers hierboven valt op te maken dat veel van de deelnemers die overgaan tot maatregelen kiezen voor meerdere maatregelen.Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten. Uit de resultaten (zie figuur hierboven) blijkt dat er tijdens de EnergyParty meer aandacht kan worden besteed aan het mooier en schoner achter laten van de aarde. Ook zijn er verbeteringsmogelijkheden op het gebied van ‘Regie nemen over mijn energierekening’ en ‘Het inzicht creëren in mijn energieverbruik’. Wij gaan de komende periode aan de slag met deze resultaten. Mocht je nog een tip voor ons hebben, laat het ons weten.

 

Samen met Stichting DOEN

De EnergyParty groeit! Op dit moment nog binnen Den Haag, maar wij willen deze groei graag doorzetten en met lokale partners de EnergyParty ook buiten Den Haag uitrollen. Om deze groei te kunnen faciliteren zal het concept verder worden aangescherpt en de organisatie worden aangepast. In stichting DOEN hebben we een partner gevonden die ons wil helpen met deze opschaling en professionalisering. 

Stichting DOEN ondersteunt mensen en organisaties die met hun initiatieven willen bijdragen aan een groene, sociale en creatieve samenleving. Kenmerkend voor deze initiatieven is de ondernemende aanpak: het gaat om mensen, organisaties en bedrijven die risico’s durven nemen, creatief en innovatief zijn en daardoor effectief bijdragen aan een leefbare wereld.

Met de steun van Stichting DOEN gaan we de EnergyParty het komende half jaar klaarmaken voor opschaling naar andere gebieden in Nederland. 

           SUBSIDIE           

Subsidie vloerisolatie en dakisolatie 

Tot 1 oktober 2018 geeft de gemeente Den Haag subsidie op vloer- en dakisolatie. Voor deze subsidie is een budget beschikbaar van totaal € 1,5 miljoen. Deze subsidie is voor particuliere woningeigenaren, particuliere verhuurders en Verenigingen van Eigenaren (VvE). Voor de aanleg van een dak- en/of vloerisolatie kun je € 12,50 per vierkante meter subsidie krijgen, tot een maximum van 50% van de werkelijke kosten. De subsidie geldt voor woningen gebouwd vóór 1985. Klik hier voor meer informatie.


Subsidie Groen Dak 

Ook de subsidie op groene daken loopt tot 1 september 2018. Voor deze subsidie is een budget beschikbaar van totaal € 600.000. Voor de aanleg van een groen dak krijg je € 25 per vierkante meter groen dak tot een maximum van 50% van de aanlegkosten. Je krijgt in totaal niet meer dan € 10.000 per aanvraag, daarnaast moet het dakoppervlak dat wordt beplant, moet minimaal 20 vierkante meter zijn. Interesse? Klik hier voor meer informatie. Vraag direct een offerte aan via onze website en profiteer van de nieuwe subsidieregelingen. 
        IN DE MEDIA         

Lage energienota dankzij de buren.

Sander van de Sande, journalist van de Haagse stadskrant, heeft onlangs een EnergyParty bijgewoond. Klik op de afbeelding om de rest van het artikel te lezen.
 


"Bewonersgerichte aanpak energiebesparing"

In het magazine van juni 2016 wordt in een leuk artikel aandacht besteed aan de EnergyParty. Klik hier voor het magazine, het artikel staat op pagina 25. 


EnergyParty teller:

#146

and counting....

Wil je ook (nog) een EnergyParty organiseren? Klik dan hier voor meer informatie en meld je aan.

 

De Haagse Energiebeurs

Zondag 13 maart was het weer tijd voor de Haagse Energiebeurs. Voor de ruim 8.000 bezoekers was Haagse stadhuis was voor één dag een verzamelplaats van duurzaam wonen, tuinieren, vervoer, voeding en vrije tijd. Wij stonden dit jaar ook op de energiebeurs met een stand waarbij we bezoekers gelijk op de PartyChart hebben gezet aan de hand van hun gebruiksgegevens. Daarnaast hebben we twee EnergyParty’s georganiseerd met bezoekers.
 EVEN VOORSTELLEN 

Evelien van den Bos
Nieuwste aanwinst Evelien van den Bos. Planning en backoffice EnergyParty's. Onderzoek uitkomsten EnergyParty's, wat doet een huishouden anders of juist niet na een EnergyParty?

Ook hebben we de afgelopen periode wederom twee stagiairs van de De Haagse Hogeschool begeleid: Christiaan van Oeveren heeft een handboek Collectief Zon opgeleverd en Thijs de Boer heeft een serie nieuwe maatregelkaarten gemaakt: de Rydon fietslamp, de Speedcomfort radiatorventilator en Plafond- en Muurverwarming. Beiden blijven gelieerd aan 070Energiek. Interesse in hun werk? stuur ons dan een mail!

Niet alleen ons kantoor, maar ook het team van facilitators is uitgebreid met twee nieuwe toppers: Amber van Oel en Jordy Wilders. Zij begeleiden sinds enige tijd met veel energie de EnergyPartys.

         HET BESTUUR       


Peter van Weereld
Alexander van de Beek
Marco van Steekelenburg
(foto www.bartvanvliet.nl)

Blijf ons volgen!

Regelmatig plaatsen we op Twitter en Facebook nieuwe ontwikkelingen over 070Energiek en de EnergyParty. Daarnaast voorzien we je via onze website van meer (achtergrond)informatie. Wil je graag op de hoogte blijven van 070Energiek, of ben je benieuwd wanneer er bijvoorbeeld weer een EnergyParty bij je in de buurt is? Houd onze twitter en Facebookpagina dan goed in de gaten, klik direct door via onderstaande knoppen.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
E-mail
E-mail
Copyright © 2016 070Energiek, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by MailChimp