Copy
 NIEUWSBRIEF 
JANUARI 2021 - WEEK 4
FEDERATIE ONDERNEMERS GOEREE-OVERFLAKKEE
Het doel van FOGO is het behartigen van de belangen van alle ondernemers op Goeree-Overflakkee. Door middel van deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte houden van de voortgang en de werkzaamheden van de FOGO. 
Beroepscampus
Namens de FOGO zit Irene Drenth in het stichtingsbestuur van Beroepscampus. Hierbij een update van de laatste ontwikkelingen rondom de Beroepscampus.
Sleuteloverdracht & Intentieovereenkomst fase 2

Eindelijk was zo het zover, na een jaar lang bouwen aan de Beroepscampus Zuid in Sommelsdijk is net voor de kerstvakantie de sleutel overgedragen aan de onderwijsinstellingen en de gemeente Goeree-Overflakkee.
 
Wethouder Peter Feller ontving de sleutel uit handen van de projectmanager en gaf deze vervolgens door aan rector-bestuurder Arie Cové van RGO en René Louwerse, lid van het College van Bestuur van Albeda.

Tegelijkertijd werd de intentieovereenkomst getekend voor de nieuwbouw van Beroepscampus Noord. Twee mijlpalen voor de campus aan de Langeweg in Sommelsdijk. De sleuteloverdracht als afsluiting van een bouwperiode, de intentieovereenkomst als volgende stap. De betrokken organisaties – onderwijs, ondernemers en overheid - bouwen ook figuurlijk verder aan het ‘kloppende hart’ van het vmbo- en mbo-onderwijs, de plek waar onderwijs en praktijk elkaar ontmoeten, uitdagen en versterken.
 
Op 11 januari werden de eerste leerlingen verwelkomd. Dit gebeurt door de lockdown nu nog op beperkte schaal. De officiële opening van het pand staat gepland op donderdag 25 maart 2021.
 
De intentieovereenkomst voor fase 2 van de nieuwbouw werd getekend door de ‘grootste gebruikers’ hiervan: Irene Drenth van de FOGO (Federatie Ondernemersverenigingen Goeree-Overflakkee), rector-bestuurder Adam van Heest van CSG Prins Maurits en rector-bestuurder Arie Cové van RGO. Zij hebben zich verenigd in de Stichting Beroepscampus. Wethouder Peter Feller tekende namens de gemeente.

                  
Voor het tweede deel van de Beroepscampus is inmiddels het definitieve ontwerp goedgekeurd. Het nieuw te bouwen deel van de Beroepscampus omvat een aantal kantoorruimtes, vergaderruimte, pantry en kopieervoorzieningen. Deze ruimtes kunnen gehuurd worden door ondernemers. 
 
Het doel van deze faciliteiten is een directe link te leggen tussen onderwijs en ondernemen, waarbij je als ondernemer ook een bijdrage levert aan de leerdoelen. Denk aan het geven van gastlessen, stageplekken, projecten uitvoeren met inzet van de leerlingen etc. Het gaat hierbij zowel om de leerlingen van de middelbare scholen als de leerlingen van Lentiz en Albeda.
 
Tevens is er een beursvloer die gehuurd en gebruikt kan worden voor beurzen, evenementen en tentoonstellingen. 
 
Past jouw onderneming in dit plaatje en help jij graag mee aan het ontwikkelen van leerlingen? En ben je op zoek naar (extra) kantoorruimte : neem dan voor meer info contact op met Reinout; reinout@pandrs.nl
 

wegwerkzaamheden

Werkzaamheden brug Kolff van Oosterwijkstraat Stad aan 't Haringvliet
Van maandag 1 februari tot en met vrijdag 5 februari vinden er werkzaamheden plaats aan de brug bij de Kolff van Oosterwijkstraat in Stad aan 't Haringvliet. Tijdens de werkzaamheden is de brug niet toegankelijk.

Werkzaamheden Oranjelaan Stad aan 't Haringvliet
Op maandag 25 januari beginnen er rioleringswerkzaamheden aan de Oranjelaan in Stad aan 't Haringvliet. Tijdens de werkzaamheden is een deel van de Oranjelaan afgesloten. De werkzaamheden duren ongeveer 3 weken en verplaatsen zich vervolgens richting de Molendijk.

Havenweg Ouddorp vier weken dicht
Vanaf maandag 11 januari wordt de Havenweg in Ouddorp opnieuw bestraat. Het gaat om het gedeelte tussen de Vissersstraat en de Waterweg.

Door de werkzaamheden is de weg naar verwachting vier weken afgesloten voor doorgaand verkeer.

Project aanpak kademuur Vingerling en Wilhelminabrug
De kademuur aan het Vingerling en de Wilhelminabrug in Middelharnis zijn in slechte staat. Vanaf februari 2021 wordt er daarom gewerkt aan de reconstructie van de instabiele kademuur en de renovatie van de beschadigde Wilhelminabrug.

Klik hier voor meer informatie over bovenstaande werkzaamheden

N215
Ook in 2021 zijn er weer verschillende werkzaamheden aan de N215 gepland. Klik hier voor meer informatie. 

Als u op de hoogte gehouden wilt worden over de N215 kunt u zich aanmelden voor de gratis sms-service. Sms PZH N215 AAN naar 1008 en u ontvangt actuele informatie over de planning en afsluitingen. Bij aanmelding betaalt u eenmalig de normale sms-kosten die uw provider rekent. Alle ontvangen sms-berichten zijn gratis.

De FOGO houdt zich op meerdere gebieden met meerdere onderwerpen bezig. Eén kenmerk van de FOGO is dat er wordt gewerkt aan de hand van werkgroepen. Zo is de werkgroep infrastructuur nauw betrokken bij de voortgang rondom de grote onderhoudsopgave. De werkgroep bedrijventerreinen wordt betrokken bij de realisatie van de beglazing van het eiland en ziet de werkgroep detailhandel toe op de uitvoering van de detailhandelsvisie. 

Daarnaast spreekt het bestuur van de FOGO vier keer per jaar met de wethouder tijdens het reguliere overleg. Mocht u agendapunten hebben die u graag behandeld ziet dan kunt u deze mailen naar secretariaat@fo-go.nl

Onderstaande ondernemerscollectieven hebben zich aangesloten bij de FOGO.
Website
Website
Facebook
Facebook
LinkedIn
LinkedIn
Copyright © 2021 FOGO, All rights reserved.