Copy
Is deze email niet goed leesbaar?
Bekijk hier de online versie.
Beste betrokkene bij de Thuishoeve,

In de vorige nieuwsbrief lieten we weten dat we als stichting de Thuishoeve de boerderij aan Kerkstraat 25 hebben kunnen kopen. Inmiddels is er al van alles gaande op het erf. Hierover zal ik het een en ander vertellen in deze nieuwsbrief. Verder stelt onze stagiaire Vereline zich voor en hebben we een kindje in ons midden mogen verwelkomen. Ten slotte nodigen we je graag uit voor een informatieavond op 14 juni over onze plannen met de boerderij.
Sinds de koopovereenkomst eind februari is getekend, is er al veel gebeurd op het erf van de boerderij. We zijn begonnen met het aanleggen van een moestuin in de tuin naast de boerderij. Hiervoor is er al gesnoeid, gespit en er is een begin gemaakt met het verwijderen van het gras waar we groente willen gaan verbouwen.Ook is er al flink getimmerd: er is een compostbak gemaakt en we zijn begonnen aan een afrastering langs de sloot, zodat kleine kinderen niet in de sloot kunnen vallen.
Verder is er door Vereline (verderop in deze nieuwsbrief kan je meer over haar lezen) een dierenplan geschreven. Met de uitvoering hiervan zijn we ook al begonnen: er is een stukje grond afgezet, waar nu twee paarden op staan. Ook zijn er sinds zaterdag ook vier kippen op het erf. De eerste eieren hebben ze al gelegd!
Naast de mensen die het initiatief voor de Thuishoeve hebben genomen, zijn er ook steeds meer mensen uit de buurt betrokken. Een aantal mensen waar Mirjam taalles aan geeft, is al eens komen kijken en hebben hun handen uit de mouwen gestoken in de moestuin. Ook vrienden, familie, kennissen en geïnteresseerden raken betrokken. Mocht je het leuk vinden om eens een dagje op het erf aan de slag te gaan, dan ben je zeker welkom. Loop eens langs of stuur een berichtje naar info@dethuishoeve.nl. Ook kan je ons volgen en een berichtje achterlaten op Facebook. Onderaan deze nieuwsbrief vind je een link.
Op 9 mei is Vereline van Dijk gestart met haar stage op de Thuishoeve. Zij stelt zich graag even voor: Mijn naam is Vereline van Dijk, 19 jaar jong en ik woon in Rhoon. Op dit moment ben ik mijn studie “Manager/Ondernemer Recreatiedieren” (dierverzorging) aan het afronden door middel van een afstudeerstage bij stichting de Thuishoeve. Voor mijn afstudeerstage heb ik “de Dierenwereld” gecreëerd in een ondernemingsplan. Hierin staat welke dieren er op de Thuishoeve komen en hoe deze gehouden gaan worden. Tijdens mijn stage ga ik beginnen met de uitvoering hiervan.
Naast mijn studie, baan en vrijwilligerswerk, houd ik mezelf ook bezig met het verzorgen van de paarden van Mirjam. Dit doe ik al een aantal jaar met veel plezier. In deze jaren heb ik Mirjam goed leren kennen en zo ben ik ook betrokken geraakt bij de opbouw van de Thuishoeve. Na mijn stage wil ik mijn kennis delen met de vrijwilligers en bewoners die elke dag aanwezig zullen zijn op de Thuishoeve. Kennis over huisvesting, voeding, ziektes, et cetera van de dieren die op de boerderij aanwezig zijn. Zelf zal ik ook dagelijks aanwezig zijn om de dieren die op de boerderij worden gehuisvest, te verzorgen.
Op 26 maart is er een kindje geboren bij Gerhard en Judith. Zijn naam is Jozua. Het is een alert kereltje, die alles wat hij ziet goed in zich opneemt. Het gaat erg goed met hem en zijn ouders! We vinden het heel leuk dat ook hij ook op de boerderij zal komen wonen.
Ten slotte willen we je graag uitnodigen voor de informatieavond op 14 juni om 20:00 in de Haven in Poortugaal, Emmastraat 9.

Op deze avond willen we vertellen hoe onze plannen ervoor staan en wat we de komende tijd willen gaan doen. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen. Je bent vanaf 19:30 welkom voor een kopje koffie, thee of fris. We hebben graag een idee hoeveel mensen er zullen komen, zou je je via deze link willen aanmelden?
 
We zien uit naar je komst!
 
Hartelijke groet,

De Thuishoeve
Facebook
Website
Email

Deze nieuwsbrief ontvangt u, omdat u u  hebt ingeschreven op de nieuwsbrief via de website www.dethuishoeve.nl
U kunt u makkelijk uitschrijven via uitschrijven link.
Verander uw e-mailadres via deze link.
 
Email Marketing Powered by MailChimp