Copy
Is deze email niet goed leesbaar?
Bekijk hier de online versie.
Beste geïnteresseerde,

Na een lange zomer is hier eindelijk weer een update van de Thuishoeve.
De zomer was een rustige periode, maar er zijn ook een aantal mooie dingen gebeurd.
Allereerst is er een aantal nieuwe mensen betrokken geraakt. Bas en Margo van Nienes zijn enthousiast geworden over de visie van de Thuishoeve. Ook niet onbelangrijk: er is een wederzijdse klik en we zijn dan ook heel blij met hen!
Zij willen uiteindelijk ook graag in de woongroep komen wonen. Tot de tijd dat de boerderij af is, zien we elkaar regelmatig als toekomstige woongroep bewoners.

Op dit moment bestaat die groep uit: Mirjam en Natan Borgdorff en hun vier kinderen, Bas en Margo van Nienes en hun drie kinderen, Gerhard en Judith Vreugdenhil en Peter Mestrum.

Verder zijn Gerhard en Judith deze zomer verhuisd naar Hoogvliet. Ze wonen nu op een steenworp afstand van Natan en Mirjam en een stuk dichterbij de boerderij in Poortugaal. Hierdoor hopen ze meer betrokken te kunnen zijn bij wat er allemaal staat te gebeuren rondom de boerderij. Ook willen zij zo een goede basis te leggen voor de toekomstige woongroep, door nu al veel met elkaar op te trekken.

Als we het dan hebben over de bouwkundige zaken, dan verdient het volgende de komende tijd onze aandacht.

De terp waarop de boerderij staat is namelijk aangewezen als archeologisch Rijksmonument. Onlangs is de Rijksdienst afdeling Archeologie op bezoek geweest bij de boerderij. Zij geven aan dat er archeologisch onderzoek gedaan moet worden waaruit zal blijken of er iets van archeologische waarde onder boerderij ligt.
Hier zal vervolgens rekening mee moeten worden gehouden tijdens de restauratie van de boerderij.

Er is een bezoek gebracht aan 10-site. Deze stichting vangt met twee gezinnen tieners op die tijdelijk niet thuis kunnen wonen.

We hebben de woonboerderij in Ederveen gezien waar deze gezinnen en tieners leven en gesproken met deze mensen. Het is erg fijn om van hun ervaringen te leren. Zij hebben bijvoorbeeld met ons gedeeld hoe hun opstartfase is verlopen en hoe ze geleidelijk zijn gegroeid naar het maximale aantal op te vangen tieners. En we kregen de handige tip om aparte badkamers voor jongens en meisjes te maken. Dit geeft een hoop rust in huis en komt de veiligheid van de tieners ten goede. Ook vinden we het erg bemoedigend om te zien dat ze bij 10-site uiteindelijk hun droom werkelijkheid hebben zien worden.

Ten slotte is een aantal betrokkenen als vrijwilliger op Lesbos geweest om daar de vluchtelingen te voorzien van eerste levensbehoeften en hen een hart onder de riem te steken. De situatie is schrijnend en raakt onze harten. De vluchtelingen zijn veel in het nieuws. Door deze persoonlijke ervaringen worden we ons er meer van bewust dat deze vluchtelingen gewoon mensen zijn zoals jij en ik.

Ook in Albrandswaard is een aantal vluchtelingen komen wonen, wat het vluchtelingenverhaal dichtbij brengt. Wij geloven in de kracht van verbondenheid en daarom denken we erover na hoe we betrokken kunnen zijn bij deze mensen. Mirjam gaat bijvoorbeeld Nederlandse les geven aan vluchtelingen in het kader van inburgering. Bijzonder is dat deze lessen plaatsvinden in de oude bibliotheek in Poortugaal, in de Kerkstraat. Vlak bij de boerderij dus! In hetzelfde gebouw zit ook Vluchtelingenwerk, waarvoor Natan als vrijwilliger werkt om mensen thuis te bezoeken.

De komende tijd richten we ons op de financiering en het verkrijgen van vergunningen voor het project. Een spannende tijd dus en er moet een hoop gebeuren. Zoals u weet, zijn we een christelijke stichting. We geloven dan ook dat we deze fase mogen doorlopen in het vertrouwen dat God nabij is en zoeken in dit alles Zijn leiding.

We houden u op de hoogte!
Namens stichting De Thuishoeve,
Mirjam Borgdorff

Deze nieuwsbrief ontvangt u omdat u zich heeft ingeschreven op de nieuwsbrief via de website of omdat u zich aangemeld had voor de bijeenkomst.  Indien u de tweemaandelijkse nieuwsbrief van De Thuishoeve niet meer wilt ontvangen, kunt u zich eenvoudig uitschrijven via deze link.

Email Marketing Powered by Mailchimp