Copy
Is deze email niet goed leesbaar?
Bekijk hier de online versie.
Beste betrokkene bij de Thuishoeve,

“Weet je dat de lente komt, lente komt, lente komt? Weet je dat de lente komt, alles loopt weer uit!” Zo begint een liedje, wat ik de laatste tijd nog wel eens zing. Zo mooi, alle bomen in bloei, voorjaarsbloemtjes in de tuinen, in huis en natuurlijk op de boerderij! De winter is voorbij en we staan weer aan het begin van een nieuw seizoen waarin we lekker op de boerderij aan de slag kunnen. In deze nieuwsbrief een terugblik op de laatste maanden van de winter en begin van de lente. Verder hebben we helaas ook slecht nieuws. Ten slotte kondigen we een heel leuke paasactiviteit aan! Veel leesplezier!
De afgelopen maanden hebben we langzaamaan het klusritme weer opgepakt: elke zaterdag, behalve de 1e van de maand, wordt er geklust op de boerderij. Er wordt alweer van alles gedaan: er komen bijen op het weiland, waar voorbereiding voor zijn getroffen. Een deel van de begroeiing op het erf is gesnoeid of weggehaald, omdat deze flink aan het woekeren was. Op het weiland is een schuilstal gekomen, zodat de paarden droog en uit de wind kunnen staan.
Planten van een haagje voor de bijenkast.                Weghalen van begroeiing.
Op dit moment wordt het weiland aangepakt: firma Oskam is bezig om de greppels te verbeteren, zodat het water goed wegkan. Verder wordt het een deel van voorste weiland en het achterste weiland zo ingericht dat de paarden zomer en winter op de wei kunnen staan, zonder dat deze heel erg blubberig wordt. We doen dit d.m.v. een ‘paardentrack’: een pad om het land heen, waardoor we de paarden stimuleren te bewegen en waardoor we ervoor kunnen zorgen dat ze zich niet overeten, als er te veel jong gras is. Als de firma Oskam straks klaar zijn, kunnen we beginnen met een moestuin aanleggen. En we hopen veel mooie bloemen in te kunnen zaaien. Deze kunnen weer geplukt worden, maar zijn ook erg goed voor de bijen.
Ondertussen wordt er op papier ook veel uitgewerkt. Regelmatig worden bijeenkomsten overlegd waar de precieze inrichting van de boerderij wordt uitgewerkt. We kunnen alvast verklappen: het wordt heel mooi! Als de vergunningen over enkele maanden waarschijnlijk worden verleend, kunnen deze mooie plannen uitwerkt gaan worden!
Paaseieren zoeken op De Thuishoeve
Op tweede paasdag, maandag 17/4 om 10:00 organiseren we een activiteit voor de kinderen uit de omgeving van de Thuishoeve. Kinderen tussen 5 en 10 jaar mogen paaseieren komen zoeken op het erf en er zal ook een speurtocht zijn. Er is koffie, thee en cake voor ouders. Je kunt je hiervoor aanmelden op onze facebookpagina, laat dan bij het evenement ook een berichtje achter met hoeveel kinderen en ouders je komt. Een link hiernaar vindt je onderaan deze mail. Geen facebook? Stuur een mail naar info@dethuishoeve.nl.
Van harte welkom!!
Minder leuk nieuws is het volgende: er is ingebroken op de boerderij. Hierbij zijn een aantal tegels gestolen! Op de foto ziet hoe deze eruit zien. Er is aangifte gedaan. Wij vinden het heel erg dat dit is gebeurd, juist omdat we graag deze mooie historische elementen willen behouden en restaureren. Inmiddels is aangifte gedaan en zijn nodige maatregelen voor beveiliging getroffen. Mocht u deze tegeltjes ergens tegenkomen, bijvoorbeeld als ze ergens te koop worden aangeboden, wilt u dit dan aangeven bij ons?
En last but not least: De Thuishoeve zoekt vrijwilligers! Vind je het heerlijk om eens buiten aan de slag te gaan, met een klus, met de dieren of in de moestuin? Steek dan je handen uit de mouwen en kom ons versterken op de zaterdag. Ook voor andere dagen zijn mogelijkheden, dit kan in overleg. Stuur ons een mail met jou interesse en beschikbaarheid en wie weet zien we elkaar snel!
Hartelijke groet,
 
De Thuishoeve
Facebook
Website
Email
                                           Even bijkomen van al dat klussen

Deze nieuwsbrief ontvangt u, omdat u u  hebt ingeschreven op de nieuwsbrief via de website www.dethuishoeve.nl
U kunt u makkelijk uitschrijven via uitschrijven link.
Verander uw e-mailadres via deze link.
 
Email Marketing Powered by Mailchimp