Copy

Filmkrant Nieuwsbrief #123, 5 juli 2017

Bekijk in uw browser
Stuur door naar een vriend

Films van de week: Certain Women

Stille levens

De meeste mensen leiden levens in stille wanhoop, schreef de Amerikaanse dichter-filosoof Henry David Thoreau, in zijn levenslange zoektocht naar een antwoord op de vraag of de mens ooit werkelijk vrij kan zijn en bewust kan leven, zonder te vervallen in de sleur van het alledaagse. Het is een sleutelzin tot zoveel onafhankelijke Amerikaanse cinema. In de levens van de vier vrouwen die Kelly Reichardt portretteert in het op drie korte verhalen van schrijfster Maile Meloy gebaseerde Certain Women, vlammen af en toe van die momenten van vrijheid en authenticiteit op, van een gevoel dat heel even groter mag zijn dan al het andere, maar het smeult heel diep in de zich voortslepende alledaagsheid.
 Lees de recensie  ★★★★

Previously Unreleased

Certain Women is de eerste film in de reeks Previously Unreleased, die filmmuseum EYE en de Filmkrant zoals elke zomer hebben samengesteld uit niet-uitgebrachte films die een groot scherm verdienen. Ze zijn afwisselend in EYE, de Filmhallen en The Movies in Amsterdam te zien en in filmtheaters in het land. De première­vertoningen in Amsterdam zullen door medewerkers van de Filmkrant worden ingeleid.

Filmkrant 400 zomerspecial

Film in the Bubble

Vanaf vandaag al online, morgen in de schappen van uw film­theater: Filmkrant #400. Met alles over de beste films van deze zomer, én een uitgebreide zomerspecial waarin we stilstaan bij de rol van cinema in tijden van fake news, alternative facts en filterbubbels.

OOK UIT  Spider-Man: Homecoming | Rock 'n' Roll | Retour en Bourgogne | 100 % Coco | 2:22

Taxi Driver

Intro door Gerlinda Heywegen.
10/7, 19:00 | Filmschuur, Haarlem
 

 Volledige agenda

Tien nog te zien

Ascent  ★★★★
Broers  ★★★½
La Chana  ★★★★
Daughters of the
     Dust
  ★★★★★

Donkeyote  ★★★★
King of the Belgians  ★★★★
Little Men  ★★★★
Pop Aye  ★★★½
La región salvaje  ★★★★
Wonder Woman  ★★★★

Kijk voor het complete
bioscoopaanbod op

Evenement in focus

Cornetto trilogie

Behoefte aan vrolijke, satiri­sche onzin deze zomer? Dan moet je de Cornetto trilogie, ook wel Blood and Ice Cream Trilogy genoemd, niet overslaan. De trilogie bestaat uit 'romzomcom' Shaun of the Dead (2004), actiekomedie Hot Fuzz en apocalyptische scifi The World's End (2013), alle drie geschreven door de Britten Simon Pegg, die er ook in speelt, en Edgar Wright, tevens de regisseur.
6, 13, 20/7 | Lab111, Amsterdam

 Lees verder

Het laatste filmnieuws vindt u altijd op
Filmkrant.nl


U ontvangt deze nieuwsbrief als donateur of relatie van de Filmkrant.
in browser bekijken | doorsturen | afmelden | voorkeuren

© 2017 De Filmkrant, alle rechten voorbehouden.

De Filmkrant Prinsengracht 770-IV Amsterdam, 1017 LE Netherlands
Email Marketing Powered by Mailchimp