Copy
View this email in your browser
NIEUWSBRIEF van het Sociocratisch Centrum Nederland
JAARGANG 37, UITGAVE 1

Als je werkt met professionals, weet je: die willen graag over veel hun zegje doen. Tegelijkertijd moet je als leidinggevende ook snel kunnen beslissen. Dat vinden deze professionals dan weer lastig: waarom zijn zij er niet bij betrokken? Daar kan de werksfeer onder lijden. Met de SKM kun je dat oplossen, heeft een van onze klanten geconstateerd. Het werkplezier is terug op haar afdeling. Lees over haar ervaringen in deze eerste nieuwsbrief van het Sociocratisch Centrum van 2016.

Annewiek Reijmer, directeur Sociocratisch Centrum Nederland en The Sociocracy Group

Consent slaat brug
’De kloof tussen management en medewerkers is weg’

Om van het wij-zij-gevoel in vergaderingen af te komen, zette Ivet van der Eerden, hoofd van de afdeling VU-NT2 aan de Vrije Universiteit, de SKM in. Met succes. ‘Mensen identificeren zich weer met hun rol. Het werkplezier is terug.’

Intervisie gespreksleiders
Zo haal je meer uit je vergadering
Als je een sociocratische vergadering leidt, ben je veel meer een procesbegeleider dan een beslisser. Hoe krijg je voor elkaar dat je werkt mét de kring in plaats van vóór de kring? In de intervisie voor gespreksleiders krijg je tips van door de wol geverfde experts. De eerste bijeenkomst is op 20 januari.

Achtergrond
Leesvoer

SKM kan helpen agile-teams beter tot hun recht te laten komen in de organisatie waarin ze zijn ingebed. Dat valt te lezen op de gezaghebbende site InfoQ, die de nieuwste trends in kaart brengt op softwaregebied.

Bijeenkomst
Beter samenwerken in het onderwijs

Zinnige vergaderingen, de werkvloer regeert mee: het kan ook op uw school! Op 3 februari vertelt schooldirecteur Bert Lambeck hoe werken met de SKM de samenwerking op en tussen scholen heeft verbeterd. Een middag voor bestuurders, directeuren en docenten. ‘Het bestuur regeert niet over de werkvloer, maar mét de werkvloer.’

Onderweg
Waar was SCN?

Conferenties over vernieuwing van openbaar bestuur, begeleiding van organisaties in de gezondheidszorg, meedenken over agile softwareontwikkeling. Hier een onvolledig overzicht van organisaties die de afgelopen maanden met ons samenwerkten.
Agenda
Introductie in de SKM volgen? Er mee leren werken? Uw kennis van de methode verdiepen? Ervaringen uitwisselen met anderen, intervisie op uw leiding geven? Het Sociocratisch Centrum biedt het allemaal. Kijk in onze agenda en geef u op.
REACTIES?
Mail naar: redactie@sociocratie.nl

Copyright 2016 SCN/TSG
Copyright © 2016 Sociocratisch Centrum Nederland, All rights reserved.

email: info@sociocratie.nl

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp