Copy
Kunt u dit bericht niet goed lezen?
Nieuwsbrief Gezonde School GGD Limburg-Noord

Nieuw digitale lespakket: Kriebels in je buik!
Het nieuwe digitale lespakket Kriebels in je buik is beschikbaar!

Ga ermee aan de slag in de Week van de Lentekriebels van 20 t/m 24 maart

 
In deze projectweek leren kinderen onder meer over hun lichaam, over relaties, omgaan met social media en weerbaarheid. Het thema van deze 12e editie is ‘respect’. Het nieuwe lespakket ‘Kriebels in je buik’ is uitermate geschikt om al met relationele en seksuele vorming te starten vanaf groep 1 en lessen te geven in een doorlopende leerlijn.

Bij de kleuters gaat het over de verschillen en overeenkomsten tussen jongens en meisjes, wie je lief vindt en hoe je dat kunt laten merken, en hoe je nee zegt tegen iets dat je niet prettig vindt. Zelfbeeld, respectvolle omgang met elkaar en de bewustwording van eigen en andermans grenzen zijn onderdeel van relationele en seksuele vorming. En daar kun je vroeg mee beginnen. Zeker nu denkbeelden, waarden en normen steeds meer botsen en we via (social) media ideaalplaatjes zien. ‘Respect voor verschillen’ is daarom het thema voor deze Week van de Lentekriebels: www.weekvandelentekriebels.nl/respect.

10 tips voor ouders
Seksuele voorlichting is in de eerste plaats een taak voor de ouders, scholen moeten de ouders hierbij betrekken. Als kinderen dan met vragen thuiskomen, is dat een mooie gelegenheid om erover door te praten. Op www.weekvandelentekriebels.nl/10 vinden ouders 10 feiten en fabels over seksuele ontwikkeling en voorlichting, 10 redenen om seksuele voorlichting te geven, 10 tips hoe te praten over seks met pubers en 10 smoezen waarom ouders dat niet doen.
Nieuwe digitale lesmethode
Op www.kriebelsinjebuik.nl staat de nieuwe digitale lesmethode over weerbaarheid, relaties en seksualiteit. De methode is een doorontwikkeling van het 'papieren' lespakket Relaties & Seksualiteit van Rutgers, dat al jaren op veel scholen wordt gebruikt. Scholen die een gebruikslicentie aanschaffen krijgen een inlogcode. Op www.kriebelsinjebuik.nl kun je zonder inloggegevens van elk leerjaar een voorbeeldles bekijken.
Voordelen
De digitale methode heeft een aantal voordelen:
  • Met één aanschaf kan de hele school ermee werken en de eigen voortgang monitoren.
  • De lessen kunnen online worden samengesteld uit vaste en optionele onderdelen en worden volledig gegeven met het digibord.
  • Leerkrachten en leerlingen kunnen de lessen online beoordelen en met die feedback optimaliseert Rutgers de inhoud.
  • Lessen worden regelmatig aangepast aan de actualiteit.
Aanschaf pakket
De aanschafprijs van de lesmethode voor scholen tot en met 10 groepen is €99,- en voor scholen met meer dan 10 groepen €199,-. De licentiekosten zijn dan vervolgens jaarlijks respectievelijk €25,- en €50,-. Scholen die het papieren lespakket Relaties en Seksualiteit al hebben aangeschaft, krijgen een speciale korting van 50%. Neem hiervoor contact op met de GGD, gezondheidsbevordering@vrln.nl.
Meer informatie:                  Gonnie Staaks        |    088 - 119 1311        |    g.staaks@vrln.nl
Copyright © 2017 Veiligheidsregio Limburg-Noord. Alle rechten voorbehouden. U ontvangt deze e-mail, omdat u zich hiervoor heeft aangemeld.

Ik wil deze nieuwsbrief niet meer ontvangen    Mijn gegevens updaten
 


This email was sent to s.van.de.braak@vrln.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Veiligheidsregio Limburg-Noord · Nijmeegseweg 42 · Venlo, Li 5916 PT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp