Copy
Clausinfo ...
Clausinfo
Nieuwsbrief 25 mei
Agenda
1 juni  2e Pinksterdag leerlingen vrij
12 juni studiedag (o.v.b) leerlingen vrij
3 juli start zomervakantie vanaf 12 uur leerlingen vrij
Bijbelrooster

Week 22   Hoe moet het nu verder? 
De verhalen komen uit Handelingen 1:1-11, 2: 1-13, 2: 42-47

Veertig dagen is Jezus aan zijn leerlingen verschenen, na zijn opstanding met Pasen. Maar dan neemt hij afscheid en gaat naar de hemel. Hoe moet het nu verder? In Jeruzalem gebeurt het wonder dat de leerlingen niet stil kunnen blijven zitten. Ze komen in beweging. 

Leerlingenzorg 

Toetsen
 

Ondanks dat meerdere scholen hebben besloten geen toetsen af te nemen voor de vakantie hebben wij besloten dit wel te doen. Echter is dit alleen om ons onderwijsaanbod af te stemmen op de leerlingen. Dit betekent dat de resultaten van de toetsen niet in ParnasSys komen te staan en dat wij deze resultaten niet meenemen in de beoordeling van uw kind. Om deze reden is de toetsomgeving van ParnasSys in het ouderportaal momenteel gesloten.


Rapporten

Na deze lange periode van thuiswerken hebben wij besloten geen rapporten te schrijven. We laten de leerlingen een portfolio maken over hun eigen leerontwikkeling van de afgelopen periode. Naar aanleiding van het portfolio zal de leerkracht een coachingsgesprek voeren met de leerling.

10 minuten gesprekken

De 10 minuten gesprekken gaan niet door. In plaats daarvan neemt de leerkracht van uw kind telefonisch contact met u op. Ons streven is dat eind juni de gesprekken zijn afgerond. 

 
Algemeen

De gang van zaken

Zoals u wellicht heeft vernomen mogen de scholen waarschijnlijk op 8 juni de deuren weer openen voor alle leerlingen. Hoe dit er concreet uit gaat zien, weten wij op dit moment nog niet. Hierover hopen wij in de komende weken meer duidelijkheid te krijgen. Voorlopig mogen ouder(s) / verzorger(s)  en externen nog steeds niet in het schoolgebouw komen. Wanneer u contact wilt met de leerkracht kan dit telefonisch of via de mail.

Studiedagen

Op vrijdag 12 juni staat er een studiedag op het programma. Echter het is nog niet duidelijk of deze i.v.m. de corona maatregelen door kan gaan op dat moment. We wachten ook op dit punt op beslissingen vanuit de overheid en het bestuur. 
 

Kwadraat
Vanaf heden heeft de Kwadraat een eigen telefoonnummer.
Het nummer is: 0521-725935.
Indien noodzakelijk kunt u rechtstreeks bellen.
Kinderopvang

De eerste twee weken naar de Corona pauze zijn alweer voorbij. De meeste kinderen hadden geen moeite bij het brengen, ze gingen de groepsruimte binnen alsof ze er de week daarvoor nog gespeeld hebben. Het is zo leuk om te zien dat er peuters bij zijn die nu veel duidelijker praten of meer woorden zeggen. Wij hoeven minder luiers verschonen omdat er weer kinderen zindelijk zijn. En er zijn een paar die iets groter geworden zijn. Dus wel wat veranderingen.

We zijn nu bezig met het thema dieren:  Grote en kleine, dikke en dunne dieren, vliegen, lopen of zwemmen ze. We lezen boekjes, zingen liedjes en maken verschillende knutsels, zoals een vis, een slak en de ark van Noah.

Het is weer zomers weer. Willen jullie eraan denken om je kind ingesmeerd met  zonnecreme naar de kinderopvang te brengen.
 

Personeel

Lieve kinderen en ouders ,

Na de geboorte van onze zoon en broertje Ivan, zijn we helaas al snel van onze roze wolk gevallen. Ivan blijkt het Pierre Robin syndroom te hebben (kleine kaak, open gehemelte en een tong die niet goed in de mond past). Doordat er weinig ruimte is, is zijn luchtpijp vernauwd en geeft dit ademproblemen. 
Nadat er van alles is geprobeerd heeft hij inmiddels een tracheacanule gekregen (buisje in zijn luchtpijp) We hopen dat hij hierdoor geen moeite meer hoeft te doen voor adem en zich verder kan ontwikkelen. 
Met nog een lang traject te gaan hier in het UMCG hopen we van de zomer thuis te zijn. 

Voorstellen:

Ik ben Anne - Marthe Mooiweer, 25 jaar oud en kom uit Zwartsluis.
In mijn vrije tijd ben ik graag aan het sporten o.a. Bootcamp en hardlopen. Naast het sporten spreek ik vaak af met vriendinnen en hou ik van boeken lezen.

Sinds 11 mei 2020 ben ik werkzaam als onderwijsassistent op kindcentrum Claus. Zowel bovenbouw, als in de onderbouw ben ik te vinden.


Tot ziens!


 

 

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, u ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzigt u hier uw voorkeuren of schrijft u zich uit.. Heeft u vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumclaus@accrete.nl.
Kindcentrum Claus Middenweg 6 Steenwijk, OV 8332 CZ Netherlands

Copyright © 2020 Kindcentrum Claus, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Claus · Middenweg 6 · Steenwijk, OV 8332 CZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp