Copy
Clausinfo 24 februari 2020
Clausinfo
Agenda
25 februari OAC-vergadering
26 februari Hoofdluiscontrole
4 maart Studiedag team Claus
9 maart Nieuwe Clausinfo
Bijbelrooster

Week 8/9: 17-28 februari 2020
De roeping van Matteüs, Matteüs 9:9-13
Het dochtertje van Jaïrus, Matteüs 9:18-26
Blinde mensen gaan zien, Matteüs 9:27-31

Thema 5: Wakker worden!
Elke ochtend is een klein wondertje. Want hoe donker de nacht ook geweest is, toch komt de zon weer op voor een nieuw begin. In deze weken zingen we een lied waarin dat als volgt verwoord wordt:

De zon komt op en geeft ons licht,
zo brengt de hemel een bericht.
Want na het donker van de nacht
komt altijd weer een nieuwe dag.

Met Pasen horen we het verhaal van de dood van Jezus. Midden op de dag werd het donker in het hele land, en het leek voor de vrienden van Jezus alsof het nooit meer licht zou worden. Maar op de derde dag gebeurde het wonder: De steen voor het graf werd weggerold. Zo liet God zien dat Hij altijd een nieuw begin maakt, zelfs na de donkerste nacht.

We gaan op weg naar Pasen met het thema ‘Wakker worden!’ De verhalen uit de Bijbel schudden mensen wakker. Ze laten zien hoe mooi en hoopvol het leven kan zijn. In de verhalen gebeuren ook nare en verdrietige dingen. Het lijkt haast wel een nachtmerrie. Maar de Bijbel vertelt dat een nachtmerrie nooit het laatste woord heeft. God maakt mensen wakker, zoals Hij ook Jezus wakker riep op de derde dag.

Week 10: 2-6 maart 2020
Jezus stuurt zijn leerlingen eropuit, Matteüs 10:1 – 11:1
De zaaier, Matteüs 13:1-9
Het koninkrijk van de hemel, Matteüs 13:44-52

We zijn weer begonnen...
Het is een stormachtige vakantie geweest. Veel wind en maar weinig mooi weer, helaas. Wel is het fijn te merken dat de kinderen allemaal weer gezond en uitgewaaid de school binnen kwamen, vanochtend. 
Ook de leerkrachten zijn weer fris van start gegaan. We zijn blij dat juf Ine na een moeilijke periode weer aan het werk is. Fijn om haar weer bij ons team te hebben!
Juf Joke heeft in de vakantie de geboorte van haar kleinzoon mogen vieren! Gefeliciteerd!
Helaas is juf Sandra ziek geworden in de vakantie. Ze vindt het heel vervelend, vooral omdat inval zo moeilijk te vinden is. Gelukkig pakt het team heel goed op en kunnen we het allemaal nog oplossen. We hopen dat juf Sandra zich snel weer beter voelt! Beterschap!
Op 4 maart staat er een studiedag gepland. Het team van De Claus gaat dan inhoudelijk flink aan de slag en de kinderen zijn dan vrij. 
NB. deze 'vrije dag' geldt niet voor de kinderen van de kwadraat-afdeling.
Juf Tanja

Juf Tanja zal de komende periode haar uren iets anders verdelen. Ze blijft wel evenveel werken, maar alleen op de maandag, dinsdag en woensdag. Op deze dagen werkt ze dus hele dagen en niet alleen de ochtenden. Op de donderdag en vrijdag is juf Tanja niet aanwezig.

Hoofdluis

Helaas is er hoofdluis geconstateerd. Het is goed om uw kind te controleren. 
Op woensdag is er hoofdluiscontrole.

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, u ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzigt u hier uw voorkeuren of schrijft u zich uit.. Heeft u vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumclaus@accrete.nl.
Kindcentrum Claus Middenweg 6 Steenwijk, OV 8332 CZ Netherlands

Copyright © 2020 Kindcentrum Claus, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Claus · Middenweg 6 · Steenwijk, OV 8332 CZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp