Copy

April - Energie voor een gezonde en duurzame toekomst


Met groot genoegen kijken we terug op het Jaarevent van GreenportWO, op 15 april bij Anthura BV in Bleiswijk. En niet alleen wij. De afgelopen dagen zijn we bedolven onder de complimenten, zowel mondeling als via mail, WhatsApp en Twitter. Een kleine greep: 'Een geweldige middag' en 'Sfeer goed, veel ondernemers'. (Wilt u meer opstekers lezen? Zoek via Twitter op #gpwo of op Greenport).
 
Het is fantastisch om deze complimenten te ontvangen. Niet alleen omdat we daardoor weten dat het een goed en gezellig evenement was. Maar vooral ook omdat de inhoud van het Jaarevent blijkbaar de juiste snaar raakte.
Tijdens het Jaarevent stond de toekomst centraal. Via presentaties en tafelgesprekken werden verschillende visies gegeven op de toekomst van de Greenport. Zo nam Maarten Steinbuch iedereen mee in de nieuwe mogelijkheden van robots, mobiliteit en energie, en de gevolgen op ondernemers in de tuinbouw. Martin van Gogh vertelde op welke manier de steden van de toekomst een enorme kans bieden voor het regionale tuinbouwcluster. En daarnaast waren er goede discussies over logistiek, energie en marketing.

Met het Jaarevent wilden we bezoekers informeren én inspireren. En dat is meer dan gelukt. Daarom wil ik - nogmaals - alle sprekers bedanken voor hun inzet en input. En natuurlijk ook dank aan alle bezoekers. Want zonder u geen bijeenkomst.

Wat we bewust niet gedaan hebben tijdens het Jaarevent is terugkijken op onze successen. Daarover vertellen we u graag op andere manieren, zoals via deze maandelijkse Update (die wegens de terugblik op het Jaarevent een week vervroegd is). Zo kan ik u vertellen dat de visie van GreenportWO steeds meer landt bij betrokken overheden en overlegorganen en dat we steeds vaker gevraagd worden voor een inhoudelijke bijdrage of kritische blik.

Succes bereik je niet alleen, bleek ook tijdens het Jaarevent. Nagenoeg alle sprekers gaven het belang van samenwerking aan. Samen kom je immers verder. Als we dus een gezonde en duurzame toekomst willen voor de Greenport, dan kan dat alleen door de handen ineen te slaan. Door geheimen te delen en elkaar energie te geven.

Het Jaarevent was - zo hopen we - een goede stap naar meer samenwerking. In deze Update kijken we kort terug op de bijeenkomst. Maar u weet: de rest van het jaar zijn onze ogen gericht op de toekomst.

En dat doen we graag mét en namens u.

Jolanda Heistek
Programmamanager Greenport

Terugblik: Succesvol Jaarevent van GreenportWO bij Anthura


De tuinbouw moet zich nóg meer richten op de stedelijke bevolking van grote West-Europese steden. Dat was de belangrijkste boodschap van de sprekers tijdens het Jaarevent van GreenportWO. De bijeenkomst bij Anthura in Bleiswijk trok ruim 200 bezoekers en had als thema 'Op stoom naar Greenport 2020'.

Keynote speaker van de bijeenkomst was Maarten Steinbuch, hoogleraar in robotica aan de TU Eindhoven en actief partner van de Brainport. Volgens Steinbuch bieden cross-overs, hightech en robots veel mogelijkheden voor de tuinbouw. Ondernemers in de tuinbouw moeten zich daar bewuster van zijn, vertelde hij.
Gedeputeerde Adri Bom, voorzitter GreenportWO opent op enthousiaste wijze het Jaarevent 2016.


Feeding the Mega-cities'


CEO Martin van Gogh van Hoogendoorn Growth Management presenteerde zijn visie op de toekomst van het tuinbouwcluster: 'Feeding and Greening the Mega-cities'. Volgens Van Gogh moet het cluster zich niet meer richten op het "verslepen" van producten. "Dat is geen duurzame toekomst." De focus moet liggen op de stedelijke bevolking. 
 


Marketing, Energie en Logistiek


Tijdens het Jaarevent waren tafelgesprekken over de thema's Marketing, Energie en Logistiek. Deskundigen en betrokkenen discussieerden onder leiding van dagvoorzitter Marijke Roskam (bekend van BNR) over welke stappen de Greenport moet zetten voor een gezonde en duurzame toekomst. Samenwerking was bij alle thema's het credo.

Lees het uitgebreide verslag van het Jaarevent.

Bekijk nu alle foto's van het Jaarevent


Was u erbij? Of juist niet?
Bekijk hier alle foto's van het Jaarevent van 15 april 

Video van Jaarevent

Op stoom naar 2020 - Jaarbijeenkomst 2016

Presentatie Maarten Steinbuch


Maarten Steinbuch is hoogleraar in robotica aan de TU Eindhoven. Hij verzorgde tijdens het Jaarevent op 15 april een presentatie over de toekomst van onder meer mobiliteit, energie en robots. Hieronder vindt u een link naar zijn presentatie (in PDF).

PDF van presentatie >>
 

Boek over biodiversiteit van Nic van der Knaap


Alle bezoekers aan het Jaarevent ontvingen een exemplaar van het boek 'Geen leven zonder biodiversiteit'. In dit boek vertelt Nic van der Knaap hoe en waarom de biodiversiteit op aarde beschermd moet worden en de directe invloed hiervan op de Greenport en de innovatiekracht.

Heeft u het Jaarevent niet bezocht? Het boek kunt u bestellen via de website: www.geenlevenzonderbiodiversiteit.nl.
 

Belangrijke data 2016


24 mei - Masterclass Licht (Bleiswijk)
26 mei - Energiecongres  - Gemeente Westland  i.s.m. Platform Geothermie
30 mei - Greenport Holland Conferentie
1 juni - Workshop Glastuinbouw ism IQ
9 juni - Waterevent - TuinbouwWaterproof
20 juni - Jaarevent Innovation Quarter
5 t/m 10 juli - Handelsmissie Canada
12 oktober - Oostlanddag
12 t/m 25 oktober - Dutch Agri Food Week
12 oktober - Foodvalley Innovation Tours

 
  
 
Contact
Greenport Westland-Oostland
Jolanda Heistek, programmamanager

E: jolanda.heistek@greenportwo.nl
M: 06 - 13 60 87 52
I: www.greenportwo.nl
T: @GreenportWO

Greenport Westland-Oostland
Postbus 182
2665 ZK Bleiswijk

Mondiale tuinbouwkern - Voedselvoorziening, Gezondheid & Welbevinden

 
Fotografie: GreenportWO/Etienne Oldeman Photography 
Uitgave: April 2016
Copyright © 2016 Greenport Westland-Oostland, All rights reserved.

U ontvangt deze e-mail omdat u lid bent van de Greenport Westland-Oostland mailinglijst.


afmelden van verzendlijst    uw persoonlijke instellingen aanpassen