Copy
Bericht van Buurtgezinnen.nl
Nieuwsbrief: Juni 2015

Dat smaakt naar meer: uitbreiding proeftuinen

Er is veel belangstelling van gemeenten voor Buurtgezinnen.nl. We komen op het goede moment met onze vorm van ondersteuning voor gezinnen. Veel gemeenten willen, in lijn met de nieuwe Jeugdwet, meer aandacht voor preventie en zijn actief op zoek naar nieuwe vormen van preventie. Dat we steungezinnen in de buurt van het overbelaste gezin zoeken, die in overleg met het vraaggezin precies die ondersteuning bieden die nodig is om escalatie van problemen te voorkomen, maakt gemeenten enthousiast.

Onder het motto: je moet het ijzer smeden als het heet is, heeft het stichtingsbestuur van Buurtgezinnen.nl besloten het aantal proeftuinen in 2016 uit te breiden van 6 naar 10. Heeft u nog belangstelling voor een proeftuin in uw gemeente, dan moet u er snel bij zijn. We zijn al met diverse gemeenten in gesprek.

Volg ons op Facebook en Twitter


We zijn al enige maanden actief op Twitter. Dagelijks plaatsen we tweets waarmee u op de hoogte blijft van het wel en wee van Buurtgezinnen.nl. Twitter is een uitstekend middel gebleken om steungezinnen te vinden. In Rhenen hebben zich na een oproep op Twitter binnen 24 uur maar liefst 5 steungezinnen aangemeld.
Sinds deze maand hebben we ook een eigen pagina op Facebook.
Volg ons via deze buttons en u blijft up-to-date.

  .

Nieuwe financier


Na donaties van SKAN en Stichting Kinderpostzegels, hebben wij de afgelopen maand ook nog een donatie van VSBfonds ontvangen. Door deze donaties worden de opstartkosten van Buurtgezinnen.nl gedekt. Bovendien verlagen ze de financiële drempel voor gemeenten om nieuwe initiatieven te omarmen en mee te doen met een proeftuin. Door de bijdragen van de fondsen, betalen gemeenten voor deelname aan de proeftuinen niet de kostprijs, maar een gereduceerd bedrag.

Eerste gezinnen gekoppeld


Sinds we half april daadwerkelijk van start gingen, hebben zich 6 overbelaste gezinnen aangemeld. Voor 3 van deze gezinnen zijn inmiddels steungezinnen gevonden. Voor de overige gezinnen zijn we op dit moment nog op zoek naar een passend steungezin. We zijn met diverse steungezinnen in gesprek en gaan daarbij niet over een nacht ijs. De gezinnen moeten goed bij elkaar passen. De ondersteuningsbehoefte van het overbelaste gezin moet overeenkomen met de mogelijkheden van het steungezin. En zeker zo belangrijk: er moet een ‘klik’ zijn tussen de gezinnen. Deze ‘klik’ legt de basis voor onderling vertrouwen en een goede samenwerking tussen het vraag- en het steungezin.
 
Twitter
Website
Email
Facebook
Copyright © 2015 Buurtgezinnen.nl, All rights reserved.

Ons e-mailadres is:
info@buurtgezinnen.nl

uitschrijven    update mijn gegevens

Email Marketing Powered by Mailchimp