Copy
Bericht van Buurtgezinnen.nl
Nieuwsbrief: maart 2017

Op naar paleis Noordeinde

Op 18 mei zijn wij, samen met de vertegenwoordigers van elf andere sociale initiatieven, uitgenodigd voor de laatste selectiedag voor de Appeltjes van Oranje. Twee eerdere rondes voor deze prestigieuze prijs zijn we al doorgekomen. Tijdens de finale op 18 mei zullen er drie appeltjes worden uitgereikt door Koning Willem Alexander. Een deskundige jury bepaalt wie de drie gelukkige winnaars zullen zijn. In het kader daarvan zijn we al uitgebreid doorgelicht en bevraagd. Ook wordt er binnenkort bij gezinnen thuis een introductiefilmpje gemaakt over hoe Buurtgezinnen werkt. In de tweede ronde telden de stemmen van het publiek mee. Misschien heb je wel op ons gestemd. Dan willen we je daar langs deze weg graag voor bedanken.

Samenwerking onderzocht

Voor ons is het belangrijk om te weten hoe de samenwerking tussen gezinnen verloopt, wat gaat goed en wat kan beter? In januari 2017 is er een onderzoek vanuit de Hogeschool van Amsterdam gestart naar de ervaringen van de deelnemende gezinnen.
In het begin richt het onderzoek zich op gezinnen uit Amsterdam-Zuid, Zaanstad en Ouder-Amstel. De onderzoeksresultaten geven ons input om onze dienstverlening aan gezinnen te verbeteren.

Meer aandacht voor preventie nodig

Hoe staat het er voor na de decentralisatie? In veel gemeenten hebben ze recent hun jeugdbeleid onder de loep gehouden. Dat levert voor iedere gemeente eigen conclusies en verbeterpunten op, maar er worden ook gemeente overstijgende verbeterpunten zichtbaar. Veel gemeenten blijken nog niet tevreden over hun preventiebeleid en zijn op zoek naar nieuwe vormen van preventie. Buurtgezinnen.nl is zo’n vorm.
Filmpje voor gemeenten

Buurtgezinnen breidt uit

Buurtgezinnen.nl is in 2017 ook aan de slag gegaan in de gemeenten Oss, De Ronde Venen, Utrechtse Heuvelrug, West Maas en Waal en Houten. Vanaf april zullen er nog enkele gemeenten beginnen. Om goede kwaliteit te kunnen bieden, zijn er grenzen aan onze groei.
Voor instroom vanaf september is er nog plek voor een beperkt aantal gemeenten. Heb je belangstelling, neem dan contact op met Leontine Bibo.
Een rustige thuiswerkplek

Iedere dinsdagmiddag fietst Lucie (15 jaar) uit school naar haar steungezin. Thuis is het klein en druk, waardoor het haar maar niet lukt om huiswerk te maken. Ze kan zich er niet toezetten en kan zich slecht concentreren. Op school trokken ze aan de bel. Ooit begonnen op het VWO, zou ze op deze manier ook de HAVO niet gaan halen. Huiswerk-begeleiding was financieel geen optie. In het steungezin komt ze een aantal keren per week. Daar heeft ze alle rust, bovendien zijn er ouders en een oudere ‘zus’ die haar helpen met de planning en vakken die ze moeilijk vindt. Het is vooral de rust, die Lucie heel fijn vindt.

Buurtgezinnen.nl wordt financieel mogelijk gemaakt door:

Twitter
Website
Email
Facebook
Copyright © 2017 Buurtgezinnen.nl, All rights reserved.

Ons e-mailadres is:
info@buurtgezinnen.nl

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie bent van Buurtgezinnen.nl, mocht u de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, klik dan op uitschrijven.

uitschrijven    update mijn gegevens

Email Marketing Powered by Mailchimp