Copy
Nyhedsbrev for Dyrlæger vol 31, november 2015.
Klik "VIS BILLEDER" i din browser for bedste læsning!
Se nyhedsbrevet i din browser.
Nyhedsbrev for Dyrlæger

Et travlt efterår – kurser og kongresser


Kære kollega.

Efteråret er altid en herlig travl tid med kurser og kongresser. I september blev den Europæiske årskongres i veterinær dermatologi afholdt i Krakow, Polen, og der var mange interessante foredrag. Felin dermatologi var i fokus, et emne jeg også selv underviser i hos E-vet i december. Der var foredrag om atopi hos hund og allergitestning, samt hyposensibilisering med link til human dermatologi. 
 
Hund i skov

Allergitestning hos hund
Et specialeprojekt i samarbejde med KUSUND


Dyrlægestuderende Nicole Henriksen er ved at skrive hovedopgave om allergitestning på hund. Det i samarbejde med hudklinikken, hvor jeg er medvejleder og hjælper med at skaffe patienter. Vi laver 3 in-vitro allergitests og en priktest på i alt 10 hunde og skal se, hvordan testsvarerne korrelerer.
Det er kendt, at der er stor variation på testresultaterne, men aldrig før er det blevet undersøgt, hvordan testene på det danske marked passer sammen.
 
Baggrunden for undersøgelsen er den store uoverensstemmelse, der i klinikken er set på tests på samme hund. Hvordan forklarer man, at en hund der ifølge én allergitest var multiallergiker, på en anden allergitest på samme tidspunkt af året ikke viser nogen væsentlige udslag? Hunden ender med at blive aflivet, da allergien ikke er under kontrol og hunden bliver dårlig af symptomatisk behandling. Hyposensibilisering blev nemlig fravalgt pga. multiallergien. Ejer er på nippet til at lægge sag an mod dyrlægen, der kørte den første test.
 
Ved at få undersøgt, hvilke tests der tilbydes danske dyrlæger og hvor valide de er, samt få en diskussion af dette vanskelige emne, er det håbet at vi i praksis kan blive bedre klædt på til at håndtere sådanne patienter. Vi skal kende fordele og ulemper ved de enkelte tests, så den test der vælges i klinikken er sket på et sagligt grundlag. Valget skal være bevidst.
 
Nicole har været på besøg hos Kristian Pedersen i Nibe (Vet-allergy) og skal i december besøge firmaet Artu i Holland. Hun får set, hvordan testene udføres i laboratoriet, og har lejlighed til at diskutere produkterne. Tak til de to firmaer for deres deltagelse. Hovedvejleder på Nicole´s projekt er immunolog, professor Søren Skov, fra Institut for Veterinær Sygdomsbiologi, KU SUND.
Tilbud om gratis konsultation for kattepatienter
Den 3. og 4. december holder jeg kursus i Felin Dermatologi hos E-vet i Haderslev. Der er tale om et praktisk kursus, hvor de 15 kursister i små hold for lov til at undersøge og diagnostisere på katte med hudproblemer. Har du en patient, hvor ejeren kunne være interesseret i at få den undersøgt uden beregning, så skriv til info@dyrlaegeboysen.dk , og vi finder ud af noget. Deadline 25. november.
 
Beskrivelse af kurset finder du på www.evet.dk
Venlig hilsen


Lene Boysen
info@dyrlaegeboysen.dk
www.dyrlaegeboysen.dk
 
Copyright © 2015 Dyrlæge Boysen - Hudklinik for hund og kat, alle rettigheder forbeholdt.


Frameld Nyhedsbrev for Dyrlæger    Opdater dine indstillinger 

Email Marketing Powered by Mailchimp