Copy
Nyhedsbrev for Kæledyrsejere vol 31, november 2015.
Klik "VIS BILLEDER" i din browser for bedste læsning!
Se nyhedsbrevet i din browser.
Nyhedsbrev for Kæledyrsejere
info@dyrlaegeboysen.dk
www.dyrlaegeboysen.dk

Den allergiske hund

I dette nyhedsbrev kan du læse om støttebehandling til den allergiske hund. Allergi er den mest almindelige hudlidelse hos hund.

Startpakke til den allergiske hund
- et vigtigt supplement til behandlingen

Har din hund allergi overfor f.eks. husstøvmider eller lagermider, er der tale om en overfølsomhedsreaktion overfor noget, som du ikke kan fjerne. Det vil sige, der skal medicin til for at dæmpe symptomerne. Mange hunde med allergi har kløe, som f.eks. viser sig ved at poterne slikkes  eller ørerne bliver røde. Medicinen reducere kløen og rødmen, så den komer ned på et acceptabelt niveau.
Men, nogle af de midler vi bruger mod allergi har bivirkninger f.eks. binyrebarkhormoner (Medrol®/Prednisolon®), og vi prøver at reducere dosis til et minimum. Andre midler virker ikke 100%, og vi kæmper fortsat med lidt kløe og rødme. Støttebehandling er særlig vigtig til disse patienter, da det lige kan være den, der gør, at det hele balancerer. Men, egengtlig har alle allergikere godt af en eller anden form for understøttende behandling.
Ved støttebehandlign menes den ekstra behandling man kan give sin hund ud over den rent medicinske mod allergien. Det vil sige, midler der retter sig imod de forandringer, man ser i huden som følge af allergien f.eks. infektion med bakterier og svampe. Det kan også være midler som de hudforandringer, der er relateret til allergiens udvikling.
Huden hos en allergiker er forandret, så bakterier og svampe lettere sætter sig fast og giver infektion. Det viser sig som hudbetændelse og ørebetændesle. Huden er også mere tør, hvilket kan ses ved at der ofte er mange små skæl, og at hårene lettere falder af. Man siger, at hudens barriere er ødelagt, hvilket betyder at de ting man er allergisk overfor nemmere trænger igennem huden. Dermed forværres symptomerne.
Blandt midlerne som hjælper allergikeren kan nævnes:
  • Essentielle fedtsyrer (Omega 3 og 6)
  • Ceramider (fedtstof omkring hudcellerne)
  • Shampoo (der kan rense bakterier/svampe væk, fugte huden og vaske allergener af)
  • Ørerense-midler der kan holde ørerne fri for infektion og afhjælpe ørevoks
  • Vådservietter til hudfolder, poter og ører til rengøring og desinfektion
  • Allergifoder
Alle disse midler kan være med til at hjælpe den allergiske patient, så symptomerne kan holdes i skak. Nogle hunde kan endda nøjes med mindre doser allergi-medicin, hvis støttebehandlingen er på plads.
"Startpakke"
Her eksempler på produkter til den allergiske hund. Der findes andre mærker på markedet med produkter indeholdende stort set samme midler. De kan i mange tilfælde være lige så gode.
Julegaven til den allergiske hund
Kom ned forbi kliniken og se den "Startpakke" vi har lavet til den allergiske hund. Heri har vi samlet de produkter vi mener, stort set alle allergikere har brug for hjemme. Vi kan skræddersy den til den enkelte hund, så den passer lige til din hunds behov.
Prisen er reduceret væsentligt, til under indkøbspris, for at få flest hunde igang med disse behandlinger.

Venlig hilsen
Copyright © 2015 Dyrlæge Boysen - Hudklinik for hund og kat, alle rettigheder forbeholdt.


Frameld Nyhedsbrev for Kæledyrsejere    Opdater dine indstillinger 

Email Marketing Powered by Mailchimp