Copy
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief 1 december 2022
Agenda
05-12     Sinterklaasfeest - kinderen van groep 1 t/m 8 zijn 's middags vrij.
21-12     Winterfair
23-12     Laatste dag voor de vakantie - kinderen van groep 1 t/m 8 zijn 's middags vrij
09-01     Weer naar school - schoonmaakavond
Van de directie
   

Beste ouders/verzorgers, 

Sinterklaas
Afgelopen week zijn de Pieten binnen geweest in het Kindcentrum, De Omkeer-Piet heeft vooral goed zijn best gedaan. Overal was wel iets wat op de kop stond: een tafel, een klok, een schilderijtje, allerlei spullen, zelfs het digibord stond op de kop. Gelukkig waren de Pieten niet vergeten alle schoenen te vullen. Er was wat lekkers voor iedereen op de opvang en in de groepen 1 t/m 8. Via de Parro app is er nog veel meer Sinterklaas nieuws van Kindcentrum Ichthus te volgen. Maandag vieren we het Sinterklaasfeest met z'n allen, we kijken ernaar uit. 

Winterfair
We zijn blij dat we deze december de feesten weer kunnen vieren zoals we gewend zijn. Vlak voor de kerstvakantie hebben we de winterfair. De voorbereidingen zijn in volle gang, collega's en ouders zitten boordevol ideeën om er een prachtige en gezellige middag/avond van te maken.

Tot zover voor deze week.

 

Hartelijke groet, namens het hele team,  
Eva Stam

Vreedzame School


Blok 3: We hebben oor voor elkaar

In dit blok stimuleren we de kinderen om ‘oor voor elkaar’ te hebben. De lessen gaan over communicatie, over ‘praten mét elkaar’ in plaats van ‘praten tégen elkaar’.
De kinderen leren wat goed en slecht luisteren is. In tweetallen oefenen de kinderen om naar elkaar te luisteren. De een vertelt, de ander luistert. Goed luisteren kan je zien aan oogcontact, knikken, actieve lichaamshouding en herhalen wat de ander zei.
De kinderen leren zich in een ander te verplaatsen. Ze leren dat het belangrijk is om goed naar elkaar te luisteren en duidelijk te zeggen wat je bedoelt.
Dit voorkomt dat er misverstanden en conflicten ontstaan. Ze leren vragen stellen en samenvatten. Je laat daarmee zien dat je de ander goed begrepen hebt.
We bespreken met de kinderen dat mensen op verschillende manieren  naar dezelfde dingen kunnen kijken.  We spreken dan over  het hebben van verschillende ‘gezichtspunten’. We kijken soms anders tegen dezelfde dingen aan, omdat we verschillende ervaringen en gevoelens hebben en omdat we uit verschillende gezinnen komen.
Op deze manier leren we de kinderen met meningsverschillen om te gaan.
In de bovenbouw leren de kinderen argumenteren en debatteren.  Hierbij gaat het om het verdedigen van een stelling, bijvoorbeeld ‘kinderen moeten op tijd naar bed’ of ‘iemand die pest moet streng gestraft worden’. In groep 8 leren de kinderen over
cyberpesten en wat ze kunnen doen.
Ze leren over verschillen in communiceren via sociale media en face-to-face.
 
Wilt u meer weten over De Vreedzame School dan kunt u kijken op
www.devreedzameschool.nl .

   Volg ons op Facebook   
schrijf je uit..


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Ichthus · Schoolstraat 1 · Genemuiden, OV 8281 EA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp