Copy
Nieuwsbrief
Nieuwsbrief 24 november 2022
Agenda
05-12     Sinterklaasfeest - kinderen van groep 1 t/m 8 zijn 's middags vrij.
21-12     Winterfair
23-12     Laatste dag voor de vakantie - kinderen van groep 1 t/m 8 zijn 's middags vrij
09-01     Weer naar school - schoonmaakavond
Van de directie
   

Beste ouders/verzorgers, 

Rekenwedstrijd van Matific 
Het was het wachten wel waard! Afgelopen week hebben we te horen gekregen dat we derde zijn geworden met de landelijke Matific wedstrijd. Derde worden van Nederland en België is een topprestatie! We zijn ontzettend trots op onze toppers! Dinsdag 29 november wordt de prijs uitgereikt op ons Kindcentrum.

Hand voet mondziekte
Er heerst hand voet mondziekte. We hebben in groep 3 één leerling die hier waarschijnlijk mee besmet is. Willen jullie het in de gaten houden?

Vreedzame School
Deze week start het derde thema: We hebben oor voor elkaar. Verderop in deze nieuwsbrief kunt u daar meer over lezen.

Kerstviering 2022
Ook dit jaar vieren wij graag gezamenlijk het Kerstfeest. Vanwege Corona konden we kerst een aantal jaren niet groots vieren. Dit jaar is dat gelukkig wel mogelijk en kunnen we dit weer vieren met het gehele Kindcentrum. We organiseren een winterfair op het schoolplein voor ons Kindcentrum. We houden de winterfair op woensdag 21 december ipv donderdag 22 december. Nadere informatie krijgt u nog.

Tot zover voor deze week.

 

Hartelijke groet, namens het hele team,  
Eva Stam

Vreedzame School


Blok 3: We hebben oor voor elkaar

In dit blok stimuleren we de kinderen om ‘oor voor elkaar’ te hebben. De lessen gaan over communicatie, over ‘praten mét elkaar’ in plaats van ‘praten tégen elkaar’.
De kinderen leren wat goed en slecht luisteren is. In tweetallen oefenen de kinderen om naar elkaar te luisteren. De een vertelt, de ander luistert. Goed luisteren kan je zien aan oogcontact, knikken, actieve lichaamshouding en herhalen wat de ander zei.
De kinderen leren zich in een ander te verplaatsen. Ze leren dat het belangrijk is om goed naar elkaar te luisteren en duidelijk te zeggen wat je bedoelt.
Dit voorkomt dat er misverstanden en conflicten ontstaan. Ze leren vragen stellen en samenvatten. Je laat daarmee zien dat je de ander goed begrepen hebt.
We bespreken met de kinderen dat mensen op verschillende manieren  naar dezelfde dingen kunnen kijken.  We spreken dan over  het hebben van verschillende ‘gezichtspunten’. We kijken soms anders tegen dezelfde dingen aan, omdat we verschillende ervaringen en gevoelens hebben en omdat we uit verschillende gezinnen komen.
Op deze manier leren we de kinderen met meningsverschillen om te gaan.
In de bovenbouw leren de kinderen argumenteren en debatteren.  Hierbij gaat het om het verdedigen van een stelling, bijvoorbeeld ‘kinderen moeten op tijd naar bed’ of ‘iemand die pest moet streng gestraft worden’. In groep 8 leren de kinderen over
cyberpesten en wat ze kunnen doen.
Ze leren over verschillen in communiceren via sociale media en face-to-face.
 
Wilt u meer weten over De Vreedzame School dan kunt u kijken op
www.devreedzameschool.nl .

Corona

We merken aan alle kanten dat Corona nog steeds een factor van belang is in ons leven. De komende periode zal het zeker niet minder worden. Er zijn voor na de zomervakantie geen nieuwe protocollen verschenen. We doen het dus met de algemene maatregelen:

Veel kinderen zijn op dit moment verkouden en dat heeft ook alles te maken met de tijd van het jaar. Toch is de vinger aan de pols houden en testen belangrijk om verspreiding te voorkomen en vooral verspreiding onder het personeel. Het is dus balanceren tussen nuchterheid en ook weer niet té veel testen en aan de andere kant een niet té laconieke houding. Mochten wij kinderen in de groep hebben waarbij we het belangrijk vinden dat ze getest worden, dan laten we dit aan u als ouders weten.

   Volg ons op Facebook   
schrijf je uit..


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum Ichthus · Schoolstraat 1 · Genemuiden, OV 8281 EA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp