Wordt de nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk deze dan hier online.
 

Van Tom

Dat waren drukke weken voor de club! Veel nieuwe lopers en loopsters die het bij ons willen proberen. En meestal blijven ze ook en worden ze lid. Daarnaast natuurlijk Arno’s goed-bezochte dauwtraptraining op Hemelvaartsdag. Lees verder...

Loopgroep03 12½ jaar

Dit jaar, 1 oktober, bestaat onze loopgroep 12½ jaar, en dat moeten we vieren! Houd daarom zondag 4 oktober vrij in je agenda voor een feestelijke strandloop+brunch. Tijd en plaats volgen.

Van de redactie

Smogalarm! Pollen en teken! Maar toch moeten we de schoenen aan en we moeten de natuur in, op verre plaatsen in vreemde landen (zie de onze rubriek Regelen en Ritselen voor leuke vakantiehuizen), of gewoon in onze achtertuin: de duinen. Bovendien zijn onze lichamen bikiniklaar door al die trainingen gedurende de winter en lente. Wat een nieuwe mensen om ons heen! Hier in de nieuwsbrief stellen ze zich aan jullie voor. En ook: wie hebben we al een tijdje niet gezien? En een enkeling houdt het voor gezien, of toch niet? Ook het redactieteam wisselt steeds van samenstelling: Marjoleines rol als eindredacteur is overgenomen door Imce. Wil jij ook in de redactie en in welke rol? Mail het ons: nieuwsbrief@loopgroep03.nl.  Deze editie hebben we een longread van Martine, voor in de hangmat. Fijne vakantie!, en als je tijd hebt: doe mee aan de essaywedstrijd (zie verderop).

Van de trainer: Raymond

Dit is alweer de tweede nieuwsbrief van onze fantastische loopgroep. De loopgroep bestaat niet zonder een hechte groep mensen, jullie als lopers, vrijwilligers en trainers allemaal complimenten voor hoe jullie de loopgroep vorm geven.

De meeste kennen mij als die jongen van Runnersworld Haarlem, de ander als die honkballer of misschien wel die met pet en bril. Omdat ik mijn sport de afgelopen jaren op hoog niveau beoefen ben ik genoodzaakt om jullie elk halfjaar weer te verlaten voor wat betreft het training geven. Lees meer...

Longread: Perspectief van een marathonloper

Km 0: Op weg naar het startvak. Een grote onrustige mensenmassa. Ik twijfel of ik toch nog zal starten in ‘wave 3’. Dan kan ik in ieder geval de eerste kilometers met mijn loopmaatjes oplopen. Die loopmaatjes waar ik de afgelopen maanden kilometer na kilometer de regio heb doorkruist. Als een mak stuk vee laat ik mij het tweede startvak indrijven. 
Lees meer...

Vanaf maandag 28 september:
Avondtrainingen weer op straat.

Agenda


Loopjes / Trails

 
19 juli Eiger Ultra Trail 16-51-101K
16 augustus Trail des Fantômes 13-20-31-53-75K
22 augustus Matterhorm Ultraks 16-30-46K
6 september Haarlemmermeerrun 5-10-21.1K
12 september Pierloop IJmuiden 7.5-10K
20 september St. PietersBear Trail 10-19-32K
20 september Dam-tot-Damloop 10EM
27 september Halve van Haarlem 5-10-21.1K
27 september Halve van Texel 21.1K


Specials

 
4 oktober Feestelijke strandloop en brunch vanwege het 12,5-jarige bestaan van de club
11 oktober Rondom Haarlem
 

Woendagavonden: Fietsclub13

Fietsgroep13 is dé fietsgroep van de Loopgroep03. Sinds 2013 organiseert Nadia het samen met Christine en andere (ex)lopers. Iedereen is welkom. Fietsen is een goede manier om te herstellen en weer op kracht komen na een blessure. Je hebt een racefiets of vergelijkbare fiets nodig. Het doel is om minimaal 50 kilometer te fietsen met opbouw naar wens van de groep. De gemiddelde snelheid is ongeveer 26 km per uur. We fietsen nu op woensdagavond, maar ook soms op zaterdag of zondag.  Interesse? Stuur een mail naar Nadia nadia.pampiglione@quicknet.nl.

Essaywedstrijd: door de pijngrens

Wanneer ga jij door de pijngrens? Past de pijngrens op een bijzondere manier in je hardloopbeleving? Is pijn iets om te vieren? Of juist om te vermijden? Hoe dan ook: klim in je pen en deel je pijn. Er is een leuke prijs voor de winnaar/winnares.

Waar moet je essay aan voldoen?
maximaal 800 woorden onderwerp: de pijngrens voor 1 september opgestuurd naar nieuwsbrief@loopgroep03.nl.

Rondom Haarlem 

Op zondag 11 oktober is de elfde editie van de Rondom Haarlem estafette. Een supergezellige estafette van ca. 50 km door bos, duin en polderlandschap. Een team bestaat uit 7 personen. De etappes zijn van 6 tot 9,5 km dus voor elke loper/loopster te doen. De rest van de estafette doe je op de fiets, Loopgroep03 levert elk jaar een aantal teams voor de estafette.
Wil je meedoen?
Deelname voor 03 lopers is gratis. Eventuele gasten betalen 7,- p.p. Inschrijven met een eigen team (bedrijf, school, vrienden etc.) kan overigens ook. Inschrijfgeld 50,- per team. Laat het weten per mail.
Meedoen? Schrijf je in.

Rennen en zwemmen

Er is nu een Rennen-en-zwemmen Whatsappgroep. Vaak wordt er zondagochtend gerend en gezwommen. Wil je ook in de appgroep? Neem contact op met Judith.B of (trainer) Saskia. Ook is er tot eind september elke donderdagavond na de training van Arno de mogelijkheid een duik te nemen in de Oosterplas. Ook op dinsdagavond trouwens.

Trail running

Zin om eens te proeven aan het trailrunnen? Let op de trailpagina van loopgroep03 of sluit je aan bij de trailrunning whatsappgroep via Marcel.

WhatsApp/email groepen

Op het moment zijn er de volgende Loopgroep03 WhatsApp/email groepen actief: 
  • Loopgroep03 (algemeen): Marcel 
  • Trailrunners: Marcel 
  • Woensdagavond duurloopjes: Karin en Else
  • Rennen en zwemmen: Judith B. en (trainer) Saskia
  • Fietsgroep13: Nadia en Christine
 

Start

Wie zijn er lid geworden?

Wij zijn fier op Eline!

Gijs juicht weer!

(Nog een) Gijs wil kokend mensen begeleiden.

Jennifer: can you guess where I'm calling from?

Rock: op naar de Marathon onder de 4 uur!

Jara zoekt huis in Haarlem.

Eveline: zoveel beter dan op een industrieterrein

Uit de running

Wie doen even niet mee?

"Met pijn in het hart"

"eerst nog naar de Spaanse Pyreneeën"

"door een liesblessure geveld"

"enkelblessure"

"Uit de running??"

Finish

Wie houden het voor gezien?

"Was it injury, lack of motivation, time or was I unhappy?"

Regelen en ritselen

Voor de zomereditie van de nieuwsbrief suggesties voor prachtige vakantiehuizen van onze lopers, tips voor een cultureel uitje en het zomerboek van 2015 dat jullie zeker moeten lezen. Jij op deze plek? Stuur ons je aanbod!

Het kwartaal in beeld