Wordt de nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk deze dan hier online.

Van de voorzitter

Dat was een mooie zomer met veel sportieve hoogtepuntjes van 03 lopers en loopsters. Willemijn J. en Tom E. maken erg veel indruk met hun schitterende en vooral lange trails. Sander loopt een prachtig PR op de Reijkjavick Marathon (15e overall!) en Eline loopt gewoon drie dagen achter elkaar een trail in België! Maar net zo leuk zijn de goede opkomsten tijdens de trainingen in deze zomer, ook dankzij het prachtige zomerrooster gemaakt door Sjaak. Elke training is doorgegaan. Lees verder...

Van de redactie

'Het aantal stelletjes neemt toe'
Weer een nieuwe redactie neemt je mee in de wereld van Loopgroep03. Carine in de rol van eindredacteur, in plaats van Imce, die in de ziekenboeg ligt (zie rubriek Uit de running). Wil jij ook eens een nieuwsbrief samen met een groepje enthousiaste lopers in elkaar zetten, meld het ons/jezelf: nieuwsbrief@loopgroep03.nl.

Of je nou in de zomer was thuisgebleven of er op uit getrokken bent, we hopen dat je lekker gelopen hebt. Zie bijvoorbeeld de Longreads van Willemijn en Tom van hun Alpen-avonturen in deze nieuwsbrief. De zware stormen die voor de herfst bedoeld waren hebben we al gehad. En nu is er weer binnengym, ook leuk, in het onbestuurbare Bloemendaal. De loopgroep breidt ondertussen maar uit, de rubriek Regelen en Ritselen krijgt steeds meer bereik: kom dus maar op met je boek (zie verderop: Eline), je woonruimte, je oppaskind.

Start: ook in deze editie stellen nieuwe lopers zich voor: het aantal stelletjes (nu al 16% van de loopgroep) neemt daarbij gestaag toe. Het aantal binnen de loopgroep gevormde duurzame paren is daarentegen zeer mager, zo niet nul. Opmerkelijk, met zo veel sportieve vrijgezellen! Toch maakt het lopen alleen ons al heel gelukkig, lees de nieuwe rubriek: Het geluksmoment van… Wat is jouw geluksmoment? We nemen voorlopig afscheid van Vera en krijgen levenstekens van leden die Uit de running zijn / geweest.
Veel leesplezier! Redactie Loopnieuws03.

Van de trainer: Tineke

Wortelpaden met een hoog zwikgehalte

Ruim vijftien jaar geleden was onze buurman de trainer van de voorloper van Loopgroep03. Hij had al vaker gevraagd of ik het leuk vond mee te gaan trainen. Maar ik hardlopen? Ik kon het mij niet voorstellen. Toch durfde ik het aan, na eerst een jaar conditie te hebben opgebouwd met power walken. En vervolgens ging ik het ook nog leuk vinden en deed mee aan prestatieloopjes. Van de acht  km bij de Trosloop in Haarlem, naar een halve marathon (wel alweer enige jaren geleden).

In de Loopgroep ontstond na tien jaar de behoefte aan een trainingsniveau waarin nieuwe lopers konden starten en bestaande lopers – bijvoorbeeld na een blessure – konden terugkomen. Dan waren er wel extra trainers nodig. Mij leek het al langer leuk om training te geven, vooral aan lopers van mijn niveau. Samen met Ron heb ik een opleiding gevolgd tot hardlooptrainer bij Running Holland. Dit was een pittige opleiding waar ik veel heb geleerd. Lees meer...

Longread: Trailfever

Wie goed heeft opgelet bij de vorige nieuwsbrief is opgevallen dat in de agenda ineens 2 internationale evenementen vermeld stonden: de Eiger Ultra Trail en de Matterhorn Ultraks. Onze trailhelden Willemijn, Tom E. en Babette hebben de koe bij de hoorns gevat. Lees in het persoonlijke verslag van Willemijn en Tom hoe het hen is vergaan daar in de Alpen.

De weg naar de Alpen

Lees het verslag van Willemijn.
 

Matterhorn Ultraks

Lees het verslag van Tom.

 

SPECIAL: Reanimatie trainingen

Reanimeren is iets dat iedereen kan leren. In een reanimatie training leer je hoe je iemand met een hartstilstand op de best mogelijke manier kunt helpen. Met de vaardigheden die je tijdens deze training leert kun je de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk vergroten. Volgens een bepaalde structuur wordt aangeleerd welke stappen je moet doorlopen wanneer je geconfronteerd wordt met een slachtoffer van een hartstilstand. Je leert het onwel geworden slachtoffer te benaderen, hartmassages te geven, te beademen en een AED te gebruiken. Lees meer...

Agenda

11 oktober Rondom Haarlem 50K estafette
11 oktober Hoge Veluwetrail 14K-43K
17 oktober Trail du Haut Clunysois 69K
18 oktober Amsterdam Marathon 8K-21.1K-42.2K
23 oktober Trаіl dеs Теmplіеrs 105K
25 oktober Heemstedeloop 5K-10K
1 november Schoorl Duinentrail 10K-17K-35K
1 november Spaarnwoude cross 5.6K-8.4K
8 november Happy Running Strandloop 5K-10K
8 november Berenloop Terschelling 21.1K-42,2K
14 november Zevenheuvelennacht 7K
15 november Zevenheuvelenloop 15K
29 november Wijk aan Zee cross 6K-10,4K
6 december Houffalize wintertrail 15K-25K-50K
13 december Haarlemmermeer Cross 5K-10K
19 december Montferland nighttrail 14K-26K
25 december Parnassia-Pier-Parnassia 10K
26 december Kerstcross Opmeer 5K-10K
2 januari Oliebollenloop 5K-10K-20,8K

Website niet goed bereikbaar?

We hoorden van diverse leden dat de website niet goed bereikbaar is. Er zijn wat problemen geweest met de website, maar die zijn gelukkig opgelost. Heb je nog steeds problemen? Kijk dan of je wellicht je browser cache moet legen.
Hier vind je een uitleg hoe dat werkt in alle browsers.

Start

Er zijn een hoop nieuwe gezichten gespot! Negen debutanten stellen zich voor. Check ook ons smoelenboek (wachtwoord heb je gekregen) voor alle smoelen. Lees meer...

WhatsApp/email groepen

Op het moment zijn er de volgende Loopgroep03 WhatsApp/email groepen actief: 
  • Loopgroep03 (algemeen): Marcel 
  • Trailrunners: Marcel (Trailpagina: klik hier)
  • Fietsgroep13: Nadia of Christine

Uit de running

Dat de hamstring of achillespees het even niet doet, zijn we gewend. Maar dit keer geheel nieuwe kwalen vanuit de ziekenboeg. Van bloedvergiftiging via de liefde tot een dwarse zenuw in de voet. En deze laatste kwaal (in tegenstelling tot de voorgaande twee), zo blijkt na googelen op internet, gaat nooit meer over. Lees meer...

Looptijden

Loop je wel eens een wedstrijd? Houd dan je hardlooptijden bij op Looptijden.nl. Jouw tijden zijn eenvoudig te importeren, en je krijgt meteen een mooi overzicht van je prestaties. Meld je aan, maar vergeet dan niet om je ook aan te melden bij loopgroep03 op looptijden.nl.

Regelen en ritselen

Als je elkaar voornamelijk in trainingspak ziet, zou je bijna vergeten dat mensen meer kunnen dan hardlopen. Niets is minder waar. Er zit veel verborgen talent in de loopgroep. Nog voor de feestdagen publiceert Eline een kookboek en bij Robin vind je jezelf opnieuw uit in een exclusieve beeldlezing. En Marco bouwt mooie websites en digitale nieuwsbrieven (zoals deze).Meer weten? Lees het hier...

Het geluksmoment van...

"I asked for water and she gave me gasoline." Aan deze blues van Howlin’ Wolf moesten wij denken. We vroegen naar de pijngrens maar kregen iets veel mooiers: een geluksmoment. En een nieuwe vaste rubriek: Het geluksmoment van. Als eerste aflevering hier dus: Het geluksmoment van Willemijn.

Fietsen met Fietsgroep13 

Fietsgroep13 is dé fietsgroep van de Loopgroep03. Sinds 2013 organiseert Nadia het samen met Christine en andere (ex)lopers. Iedereen is welkom. Fietsen is een goede manier om te herstellen en weer op kracht komen na een blessure. Je hebt een racefiets of vergelijkbare fiets nodig.

Het doel is om minimaal 50 kilometer te fietsen met opbouw naar wens van de groep. De gemiddelde snelheid is ongeveer 26 km per uur. Nu de winter aanbreekt fietsen we vooral overdag in het weekend. 's Avonds is het te donker.

Interesse? Stuur een mail naar Nadia.

Contact 

Stuur alles wat je wilt delen met je medelopers naar: nieuwsbrief@loopgroep03.nl. De redactie bestaat op het moment uit  Igor, Carine, Maarten en Marco.

Het Kwartaal in Beeld

Loopgroep '03 Hogerwoerdstraat 19, 2023 VA Haarlem

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je lid bent of lid geweest bent van Loopgroep ‘03 in Haarlem.
afmelden  |  mijn gegevens aanpassen 

Copyright © 2015 Loopgroep '03, Alle rechten voorbehouden.

Email Marketing Powered by Mailchimp