Wordt de nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk deze dan hier online.

Van de redactie

Een heel gelukkig nieuwjaar!

De winter komt eraan! Sneeuwijzers, haarbandjes, thermo ondergoed, trek alles uit de kast. Iedereen denkt bij lopen in de winter al snel aan kou en gladheid. Geen excuus, want onze trainers, met hun jarenlange ervaring, weten goed waar ze naartoe moeten bij deze omstandigheden. En dat je extra goed moet opwarmen, om blessures te voorkomen… zodat je meestal snel al weer spijt hebt van dat extra kledinglaagje. Te koud, te warm, en zo is ook de winterdip een vaak gehoorde reden waarom het lopen niet zo lekker gaat.

Wij helpen je met je goede voornemens! Voorkom overbelasting, sms eerst even met Jaap. En ga werken aan je aerobe loopconditie. Lees het verslag van Maarten over zijn marathon op hartslag. En als je liever je looptechniek traint, lees dan de tips van Sander, die ons een voorbeeld van het hoogste niveau laat zien. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, kan je altijd ook nog je lever gaan trainen…. 

Verder in de nieuwsbrief de vaste rubrieken. Tom blikt terug dit keer, we hebben weer nieuwe starters, uitvallers, snippets, regelen en ritselen, kwartaal in beeld en het geluksmoment.

En dan, als je al deze artikelen gelezen hebt, word het tijd om de voornemens in daden om te zetten. Er is maar één ding dat echt helpt tegen de winterdip, en dat is van die bank af, en met de neus naar voren de duinen in!

Van de voorzitter

En dat was dus weer een jaar! Als voorzitter wordt je dan geacht een kleine beschouwing te geven van wat er zich allemaal heeft afgespeeld in het afgelopen jaar. Binnen de Loopgroep dan hè, laten we het wel redelijk houden. Ok, komt ie dan:

De Hoogtepunten:
Een van de hoogtepunten vond ik zelf, de grote 03-deelname aan de Beeckesteijncross in het begin van het jaar. Het bos kleurde aardig rood en we hebben wel een mooie indruk achtergelaten.  Lees meer....
 

Van de trainer: Sander

Wat is de ideale looptechniek?

De maximaal 1000 woorden die ik in onze nieuwsbrief mag schrijven, wil ik graag gebruiken om het te hebben over looptechniek.

Looptechniek binnen een loopgroep zoals de onze kan een lastig onderwerp zijn. Elke loper heeft zijn eigen motivatie om bij de loopgroep te trainen en daarnaast is er een groot verschil in niveau. Het kan dus zijn dat de ene loper helemaal niet op techniektraining zit te wachten en de ander het juist meer zou willen. Daarbij is het heel lastig en soms ook onverstandig om een jaren oude looptechniek te willen veranderen. Dit omdat er dan makkelijk blessures kunnen ontstaan. Lees meer...

Longread: Marathon op Hartslag


Werkt het of niet?

Het hartslagvirus heeft binnen onze loopgroep weer een aantal nieuwe slachtoffers gemaakt. Na Marcel, Susan, Marc en anderen was het nu de beurt aan Maarten om een marathon (42.2 km) te volbrengen met een 14 km hartslagschema. Waarbij niet verder dan 14 km wordt getraind. Hoe het hem is vergaan lees je in zijn relaas:

"Frank is de aanstichter, ergens eind juni. “Ik ga de Berenloop doen en wil die hartslagtraining eens proberen, doe je mee?” Even daarvoor had een vriend mij gevraagd voor de Amsterdam Marathon, die drie weken voor de Berenloop is. De sterren staan schijnbaar goed voor een eerste marathon." Lees meer....
 

SPECIAL: De lever trainen?

 
Het onderschatte orgaan voor duursporters

Elke duursporter kent de ervaring, dat hoe goed de conditie ook is, de “man met de hamer” na langere tijd toch langs kan komen. Dit komt door onvoldoende afvoer van door de spieren geproduceerde warmte en onvoldoende aanvoer van brandstof er naartoe. Die brandstof is glucose en wordt gemaakt in de lever. Maar: hoe train je de lever? Lees verder!
 

INTERVIEW: Jaap


Jaap, wie kent hem niet... Sommigen noemen hem de huisfysiotherapeut van de loopgroep. Zonder andere fysiotherapeuten te kort te willen doen is het waar dat heel wat loopgroep03-ers de weg naar zijn praktijk gevonden hebben. Tijd voor een interview.

Arno 60 jaar

 
Het kan je zijn ontgaan, maar Arno heeft de gezegende leeftijd van 60 jaar bereikt. Reden voor Ebel en Onno om na de training op donderdag 10 december j.l. een ware aubade ten gehore te brengen. En deze kan je bekijken op Vimeo. Kijk snel want na 8/1/2016 zit er een  wachtwoord op (ledenwachtwoord).

Agenda

1 januari Loop-duik-loop 7K+duik+4K
2 januari Strandtraining Loopgroep03
2 januari Oliebollenloop 5 - 10 - 20,8K
10 januari Egmond Halve Marathon 21.1K
16/17 januari Vondelparkloop 10K
23 januari Pierewaaitrail 100-50-25K
24 januari Polar Bear Trail Voeren (B) 14 - 22K
24 januari Zaanland Cross 6 - 8K
31 januari Beeckesteincross 6,3K - 9,3K
6 februari Petzl Nighttrail 15 - 25K
7 februari Midwintermarathon Apeldoorn 8K - 10EM - 25K 
14 februari Groet-uit-Schoorl 10 - 21,1 - 30K
21 februari Trail by the sea 14 - 21.1 - 42.2K
28 februari Phanos Boscross 6.4 - 9.6K
6 maart City-Pier-City 5 - 10 - 21,1K
6 maart Parkloop Heilo 6 - 9K
12 maart Sallandtrail 25 - 50 - 75K
13 maart Scheveningen Zandvoort Strandmarathon 42,2K ook in estafette
19 maart La Roche teamtrail 11 - 19 - 32K
20 maart Circuitloop 12K

Save the date: 8 februari - Algemene Ledenvergadering

Op woensdagavond 8 februari is de algemene ledenvergadering van Loopgroep03. Uiteraard zijn alle leden welkom om mee te praten over de koers van de loopgroep. En uiteraard is aansluitend een nieuwjaarsborrel. Plaats en tijd en conceptagenda volgen nog. 

Start
 

Er zijn dit kwartaal weer veel nieuwe gezichten gespot. Welkom! Acht nieuwelingen stellen zich voor. Check ons smoelenboek (wachtwoord heb je gekregen) voor alle smoelen. Lees meer... 

WhatsApp/email groepen

 

Op het moment zijn er o.a. de volgende WhatsApp/email groepen actief. Contacteer de beheerder als je erbij wilt. 
  • Loopgroep03 (algemeen): Marcel 
  • Trailrunners: Marcel (Trailpagina: klik hier)
  • Fietsgroep13: Nadia of Christine
  • Rennen en Zwemmen: Judith.B
  • Marathon Rotterdam: Jane
  • Woensdagavond duurloop: Gaby
  • Zondagochtend Oase: Jocé

Hele of halve marathon dit jaar?


Los van de normale trainingstijden zijn er nu ook duurlopen gericht op de hele en halve marathon. Voor de Rotterdam marathon (10 april) trainen we met een groep een aantal keer per week. We zijn net begonnen maar meedoen kan zeker nog. We lopen twee keer per week. Op zondag een langere duurloop en op woensdag een kortere met verschillende tempo's. Als je interesse hebt om mee te doen, stuur een mail naar Jane (j.vanheteren@hotmail.com) voor het schema. Voor een halve marathon is een trainingsgroep in oprichting die mikt op een wedstrijd in april of mei. Igor en Julia.H willen bijvoorbeeld eindelijk eens de tien ontstijgen. Wie doet er mee? We inventariseren in elk geval tijdens de nieuwjaarsstrandtraining op 2 januari (9:00 bij de Bonbon, einde Zeeweg).

Uit de Running


Uit lezersonderzoek is gebleken dat de rubriek Uit de Running het meest gelezen wordt. Logisch, want we zijn allemaal begaan met loopgroepers die er even niet zijn. Waar zijn ze toch? Hier levenstekens van Fleur, Eva, Jan en Vanessa. Bottom line: ze komen allemaal weer terug! Lees meer...

Regelen en ritselen

Als je elkaar voornamelijk in trainingspak ziet, zou je bijna vergeten dat mensen meer kunnen dan hardlopen. Niets is minder waar. Er zit veel verborgen talent in de loopgroep. Leer piano spelen bij Karen. Laat je haar knippen bij Suzanne. Of ga lekker uit eten bij Steven!Meer weten? Lees het hier...
 

Nieuwe schoenen? Reebok maat 41

Ook voor je miskopen of andere aanbiedingen en vragen: de rubriek Regelen en Ritselen.

Agnes heeft schoenen in de aanbieding die haar te groot waren. Reebok, real american, maat 41, nooit gedragen, prijs € 50. Bel Agnes als je geïnteresseerd bent op telefoonnummer: 06-3935 8681.

Ook iets aan te bieden of te vragen? Meld het ons tijdens het lopen of mail naar nieuwsbrief@loopnieuws.nl 

Het geluksmoment van...

De tweede aflevering alweer van onze vaste rubriek: Het geluksmoment van. Met deze keer: Het geluksmoment van Marian.

Contact 

Stuur alles wat je wilt delen met je medelopers naar: nieuwsbrief@loopgroep03.nl. De redactie bestaat op het moment uit  Igor, Eva, Maarten en Marco.

Het Kwartaal in Beeld

Loopgroep '03 Hogerwoerdstraat 19, 2023 VA Haarlem

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je lid bent of lid geweest bent van Loopgroep ‘03 in Haarlem.
afmelden  |  mijn gegevens aanpassen 

Copyright © 2016 Loopgroep '03, Alle rechten voorbehouden.

Email Marketing Powered by Mailchimp