Wordt de nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk deze dan hier online.
AARDE!

Allereerst: een gelukkig en sportief nieuwjaar allemaal! Het laatste nummer uit ons vierluik lucht, vuur, water en aarde: een dubbeldik nieuwjaarsnummer over... Aarde! Op het '03-feest werd al duidelijk wie van ons de aarde als karakter heeft, en dat dat wonderwel goed matcht met de andere elementen, kijk maar naar de feestcompilatie in de nazit

In deze nieuwsbrief bespreekt Ron het contact met de aarde, schrijft Joris over te hard contact ermee. Judith vertelt over de aardkundige kanten van onze duinen. De aarde, dat is meer dan alleen onze achtertuin, zes lopers vertellen bijna live vanuit hun actuele plekje op de aardbol. Vooral ver weg, maar ook dichterbij. Onze serie het Geluksmoment dit keer van Simona. Veel trailnieuws en de Trail des Fantômes uit het perspectief van Ivo, Tom en Rosemarie. Ook: deel 1 van een vierluik van Marjoleine over haar nieuwe manier van trainen op electriciteit. Verder natuurlijk de vaste rubrieken zoals Start en Uit de running. Veel loop- en leesplezier in het nieuwe jaar! De redactie: Arianne, Marco, Igor en Maarten.
Van de voorzitter
 
En weer is er een jaar voorbij. Op sportief gebied een jaar met heel veel hoogtepunten. Natuurlijk de prachtige successen van Tom en Willemijn op de ultra lange trails. Ik kan me herinneren dat ik vorig jaar ook al sprak over de lange trails van Tom en Willemijn, maar die waren nog “maar” rond de zestig kilometer. Dat is, vergeleken met de 160 en 180 km van dit jaar, een kabouterloopje. Verder hebben we de Stofwisseltour meegefietst. Ook erg gaaf om te doen. Bij de Letterenloop en de have van Haarlem was de Loopgroep zeer nadrukkelijk aanwezig en dat is ook flink opgevallen! Een mooie foto op de voorpagina van het sportkatern van het Haarlems Dagblad. En ook dit jaar hebben weer een paar leden hun marathondebuut gemaakt, op diverse plekken op de wereld. (Berlijn, New York, Rotterdam) Lees meer....
De aarde waarop jij loopt
Sinds de oneindige tijd was het enige dat wij lopend achterlieten onze voetafdruk. Daarna kwamen de marswikkels en de lege blikjes energiedrank. Maar sinds kort is er Strava. Die houdt bij waar wij gelopen hebben, bijvoorbeeld in ons mooie duingebied. Klik hier om dit te zien. Zit je op Strava, sluit dan aan bij onze Stravaclub. Zo niet, bekijk dan onze loopkaart.
Den Helder Maastricht
 
Al vijf keer eerder hebben we hem gelopen: de Den Helder - Maastrichtloop. Een geweldige estafetteloop dwars door Nederland over 420 kilometer van Den Helder naar Maastricht. Het is voor '03 een tweejaarlijkse traditie geworden.  We willen dus weer gaan, op 21 en 22 mei. We starten om half zes in Den Helder en hopen om een uur of drie de volgende dag op de Maasboulevard in Maastricht aan te komen. Allemaal voor het goede doel: Mappa Mondo van het Rode Kruis en KiKa.
Ben je geïnteresseerd om mee te doen?  Stuur even een mailtje naar loopgroep2003@hotmail.com, of schiet Sander of Tom even aan. We kunnen je alle info geven.

Van de trainer: Ron

 
Hoewel we het tijdens de trainingen vaak hebben over een ‘zweefmoment’, bestaat lopen natuurlijk bij de gratie van grondcontact. Wij lopers zijn veelal down to earth. Ik probeer dat tijdens mijn trainingen voelbaar te maken door jullie regelmatig ter aarde te laten storten voor een in grote dank afgenomen fijne plank-, sit-up- of push-upoefening – you’re welcome!
 
Lopen is dus al met al een erg aardse sport. What goes up, must namelijk come down. So let’s see what happens down there. Er is nogal veel te zeggen over dat relatief korte moment van grondcontact dat tijdens elke bewegingscyclus plaatsvindt. Lees verder!

Longread: de Marsfractuur, een grondblessure

 
Joris, hardloper en gipsmeester heeft dagelijks te maken met botten die moeten worden opgelapt. Hij schrijft over een veelvoorkomende blessure bij hardlopers, waarbij een of meer middenvoetsbeentjes gebroken zijn. 

"Het klinkt als een buitenaardse breuk. Of een chocoladereep in stukken. Maar de Marsfractuur dankt zijn naam aan iets heel anders. Deze blessure, ook wel vermoeidheidsbreukje genoemd, heeft alles te maken met overbelasting en komt veel voor bij hardlopers, langeafstandwandelaars en… bij rekruten die geheel onvoorbereid lange marsen moeten lopen."  Lees meer....

Woensdagavond 8 februari: Algemene ledenvergadering

 
Plaats: Hartenlustschool, Vijverweg 31 • 2061 GT Bloemendaal. Tijd: 20:00 uur. Om 19:00 uur is er een speciale training in en om de school. Heb je agendapunten? Mail ze naar loopgroep2003@hotmail.com


Stans van der Poel geeft lezing op avond Ledenvergadering


Ze is beroemd als de bedenker van het “14 kilometer” trainingsschema voor de marathon maar houdt zich nog meer bezig met ademhaling. Op woensdagavond 8 februari geeft zij een lezing na de ALV over over ademhalen, hardlopen en alles daartussenin. Zelf is ze in training voor een (hele) triathlon. (Co-) auteur van: Ik, hardloper; Chronische Vermoeidheid nooit meer! en De Marathon Revolutie.

GRATIS voor leden: 29 januari Beeckesteijn Cross

Binnenkort krijg je een mail voor gratis deelname (voor Loopgroep03 leden). Niet zelf opgeven nog dus! Afstanden zijn 6,3 of 9,3 kilometer door het parkbos van de 18e eeuwse buitenplaats in Velsen-Zuid.

SERIE: De biologie van ons duingebied

Door Judith v. G
 
Aarde in de Duinen


Op het eerste gezicht lijken de duinen niet meer dan een grote berg zand. Maar waar komt al dat zand dan vandaan? En wat heeft Middenduin te maken met de Amsterdamse woningmarkt? Lees hier verder over oude duinen, nieuwe duinen, duinen ertussenin, afgravingen en de hoogovenslakken.

Feuilleton in 4 delen: Marjoleine onder stroom

 
Jij doet dat vast: elke ochtend voor dag en dauw planken, tussen werk en avondeten even twintig keer opdrukken en voor het slapengaan nog een minuutje squads. Goed van jou! Ik doe het niet, ik kan het niet, ik wil het niet.

Dus toen de fysiotherapeut na een jaar aanmodderen met een hamstring zei: ‘Ik kan masseren wat ik wil, maar je moet je corps verstevigen’, werd ik heel, heel chagrijnig. ‘Denk maar niet dat ik twee keer in de week anderhalf uur naar de sportschool ga’, antwoordde ik, vooral tegen mezelf. Die tijd ligt achter me.

En toen hoorde ik een mooi verhaal. Zo mooi, dat het bijna niet waar kon zijn. Lees meer!

De aarde rond op hardloopschoenen

Chili, België, Californië, Tenerife, Nieuw-Zeeland, Nicaragua, Luang Prabang, Valencia

 

Vakantie of een weekendje weg? De loopschoenen gaan steevast mee in de koffer. Zo liep Maarten pas nog tussen de cactussen in Palm Canyon, Californië, op zoek naar een oase (die hij uiteindelijk ook vond, weliswaar pas na 10 kilometer), Igor ging onlangs rennen door het reliëfrijke Madrid en de omliggende bergen, Arianne deed in Zweden een rondje om een van de vele meertjes en Marco rent binnenkort in de Japanse Alpen. Er wordt heel wat afgelopen over de grens, zo blijkt na een korte rondvraag. Bovendien blijkt het ook nog eens bijzonder leerzaam. Want weet jij waarom ze zo’n slechte hardlooptechniek hebben in Nieuw-Zeeland? Of hoe je het best een vulkaan oprent? Saskia en Ron, Arno, Willemijn, Frank, FlorienMaarten en Julia doen verslag - sommigen zelfs bijna live! Lees meer!

Start

Voostellen krijgt dit kwartaal wel een heel letterlijke betekenis, want vier van de zes nieuwelingen zijn elkaars significante andere. We heten ze, en ook twee nieuwe loopgroep03-singles, van harte welkom. Klik hier om alles over hen te weten te komen.

Check voor alle smoelen ons smoelenboek (wachtwoord heb je gekregen).

TRAILFLASH – Kwartaal 4, 2016

Door Tom E

Rosemarie finisht de Trail des Fantômes

In de Loopnieuws03 van oktober 2016 hebben we in het verhaal Spoken in je hoofd van Mark al kunnen lezen hoe het was om de Trail des Fantômes zonder water te lopen en hoe dat o.a. leidde tot nare gedachten aan Ivo. Het inspireerde de andere Loopgroep03 deelnemers aan deze iconische Ardennentrail om ook hun ervaringen op te tekenen.

Lees het relaas van Ivo met gedachten aan opgeven maar toch doorgaan, het verhaal over de ups en downs van Tom E en zijn nare gedachten aan Mark en tot slot het enthousiaste verslag van Rosemarie die mede dankzij het water in haar camelbag met een brede glimlach kon finishen (foto).

Het kwartaal waarin …
  • Willemijn doorbrak als heuse 03-trailcelebrity met optredens bij RTV-NH, Qmusic en RTL Live. Klik hier voor de Willemijn fanpage
  • Susanne een uitstekende 3e plek op het podium van de Trail du Barrage (31 km) behaalde;
  • Niels een thuiswedstrijdje liep op de Viking Adventure Sports trailrun (16 km) in Dieren;
  • we met een mooie afvaardiging van de loopgroep deelnamen aan het NK Trail (37 km) in Schoorl: Babette, Frank, Maarten, Marcel, Mark, Susanne en Tom E. Op de “Mini-Trail” van 17 km gaven Judith en Marion acte de présence;
  • Marco onder erbarmelijke weersomstandigheden de Trail by the Sea (25 km) afwerkte en toch, gek genoeg, nog wel zin had in wat extra kilometers;
Lees meer

Wat gaan we doen dit kwartaal?

Loopjes in rood zijn 03-specials, wat betekent dat daar extra veel 03'ers zullen zijn
Zondag 8 januari Halve van Egmond, 21,1 km
Zondag 15 januari Vondelparkloop, 3,3 - 6,7 - 10 km
Zondag 22 januari Polar Bear Trail, 14 - 22 km
Zaterdag 28 januari Pierewaaitrail, 25 km
Zondag 29 januari Beeckesteijn Cross, 6,3 - 9,3 km
Zondag 12 februari Groet-uit-Schoorl, 10 - 21,1 - 30 km
Zondag 19 februari Zaanlandcross, 6 - 8 km
Zondag 26 februari Trail by the Sea, 42,2 km
Vr - ma 3 - 6 maart Legends Trail, Achouffe, België, 250 km
Za - zo 4 - 5 maart Phanos Boscross / Bosloop, 10 km
Zaterdag 11 maart Sallandtrail, 25 - 50 -75 km
Zondag 19 maart Spaarnwoudeloop, 5 - 10 - 21,1 - 30 km
Zondag 19 maart Scheveningen - Zandvoort strandmarathon, 42,2 km
Zaterdag 25 maart Teamtrail La Roche, België, 11 - 19 - 32 km
Zondag 26 maart Zandvoort Circuitrun, 5 - 12 - 21,1 km

Dit jaar ook: Den Helder Maastricht estafette: 20 en 21 mei. 420 km.

Loopfeest 03 – de nazit

Een hoogtepuntje van het vorige kwartaal: het grootste '03 evenement in de geschiedenis van de loopgroep, 100 lopers samen met veel muziek, dans en verbinding. We kozen ons element en we weten nu wie van ons het vurigst is, het aardigst, zo luchtig en wellicht wat waterig. Onno en Marlies verzuchtten: ze blijven maar dansen, wat een energie!
Rustmoment: de prijsuitreiking van de fotowedstrijd. Bekijk hier de juryfilm. Hier het juryrapport (pdf).


en de winnaar is...


 

Klik hier voor de winnende foto

Uit de Running

 
Het gebeurt ons allemaal wel eens. Een ongelukkige beweging, teveel te snel of een openwaaiende Kliko. Uit de running. Lees hier over Wim en Roy. Maar: ze komen terug!

WhatsApp/email groepen

 
Op het moment zijn er o.a. de volgende WhatsApp/email groepen actief. Contacteer de beheerder als je erbij wilt. 
  • Loopgroep03 (algemeen): Marcel en Igor
  • Trailrunners (o.a. trailzondag): Tom E of Marcel (Trailpagina: klik hier)
  • Fietsgroep13: Nadia of Christine
  • Rennen en Zwemmen: Judith B
  • Zondagochtend Oase: Jocé

Het geluksmoment van Simona

Afgelopen Oktober ging ik voor een week terug naar mijn lieveling Sardinië, in de stad van Cagliari, waar ik 2 jaar gewoond heb... Lees verder het geluksmoment van Simona.

Contact 

Stuur alles wat je wilt delen met je medelopers naar: nieuwsbrief@loopgroep03.nl. De redactie bestaat op het moment uit Arianne, Igor, Maarten en Marco.

Het Kwartaal in Beeld - klik voor groot

Ok, je hebt alles gelezen en echt overal op geklikt en je hebt nog steeds niet genoeg van de aarde. Speciaal voor jouw hebben we een speciale link. De playlist van de aarde. Wachtwoord is het smoelenboekwachtwoord.

Loopgroep '03 Hogerwoerdstraat 19, 2023 VA Haarlem

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je lid bent of lid geweest bent van Loopgroep ‘03 in Haarlem.
afmelden  |  mijn gegevens aanpassen 

Copyright © 2017 Loopgroep '03, Alle rechten voorbehouden.

Email Marketing Powered by Mailchimp