Wordt de nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk deze dan hier online.
WATER!

Wat moeten we met water? Genoeg drinken natuurlijk. Zwemmen na het rennen. Trainen bij Kim ook al regent het pijpenstelen. Zweten. Het glas blijft altijd helemaal vol.  Deze nieuwsbrief zit vol met water: trainer Kim is ervaringsdeskundige bij uitstek, Laurens vertelt je wat je in de afgelopen warme periode het best had kunnen drinken: MarK rapporteert aan den lijve wat er gebeurt als je niet drinkt. En waarom staat het water soms zo hoog in het Wed? Judith legt het uit. Neem met Joost en Judith een duik. Het geluksmoment is deze keer van Carine. De loopgroep groeit en groeit. Maak kennis met een aantal nieuwe lopers (kijk ook in het smoelenboek op de website). Zoek in het kwartaal in beeld of je nog iemand herkent. Zo niet, dan ben je niet genoeg geweest. De vaste rubriek "regelen en ritselen" ontbreekt maar schroom niet: heb je wat te vragen of aan te bieden: meld het ons en op 1 januari heb je een lezerspubliek van meer dan 150 lopers. En niet vergeten: tot 10 oktober kun je foto's inzenden voor de 03-foto-competitie: een foto met je 03-shirt of beker. De jury staat in de startblokken om de mooiste, gekste of ontroerendste foto te kiezen. Veel leesplezier!

Enne.... in elk geval tot op het Loopgroepfeest op zaterdag 29 oktober, het wordt fantastisch! De redactie (Gaby, Marco, Igor en Maarten).
Van de Voorzitter

Wat een zomer! In alle opzichten. Het weer was uiteindelijk prachtig, we hebben lekker kunnen zwemmen na de trainingen.  Alle trainingen gingen door in de vakantieperiode dankzij de inzet van ons enthousiaste trainersteam, aangevuld met gelegenheidstrainers Marcel, Ivo en Gaby. Hulde. Ook Herman is begonnen met het geven van traingen. We zijn op volle oorlogssterkte! Dat moet ook wel want we blijven maar nieuwe lopers en loopsters aantrekken. We zijn een gewilde loopgroep, dat is duidelijk. Lees meer....

Heel veel 03'ers hebben zich al opgeven. Als je dat nog niet hebt gedaan, doe het snel! Via deze link. Dit feest wil je echt niet missen!

Rondom Haarlem

Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de leukste estafette uit de regio. Een must voor elke 03'er om minsterns 1x te hebben volbracht. Alle informatie hier. Mail zo snel mogelijk naar loopgroep2003@hotmail.com om je op te geven, en deze nog week zit je in een leuk '03 team.

Van de trainer: Kim

 
Spetter, Spatter, Spater. “Het is weer een echte maandag training” dat betekent: het is weer een heerlijk natte regenavond waarbij de druppels je om de oren vliegen. Maanden achter elkaar regende het elke maandagavond. Ook al was het een prachtig weekend of een mooie maandag, op maandagavond kwamen de donkere wolken en moest ik mijn regenjas weer meenemen naar de training. Dan hoor ik je denken: dat zullen wel rustige trainingen geweest zijn.  Lees verder!

Tijd om te Drinken


Laurens, hardloper en spoedeisende-hulp-verpleegkundige heeft dagelijks te maken met mensen waar het iets minder goed mee gaat. Bijvoorbeeld door uitdroging. Hij legt uit:
 
Tijdens hardlopen verliest je lichaam vocht. Dit gebeurd door zweten en ademen. Door temperatuur en inspanning kan dit oplopen tot 2 liter per uur. In zweet zitten belangrijke elektrolyten (mineralen) als chloride, calcium, magnesium, sodium en kalium. Door tekort aan vocht en elektrolyten functioneren je spieren minder goed, en kun je bijvoorbeeld last krijgen van kramp. Als je het tekort niet snel aanvult, kun je uitgedroogd raken. Dit kan zelfs schadelijk zijn voor je gezondheid op de lange termijn. Lees meer....

SERIE: De biologie van ons duingebied

Door Judith v. G
 
Water in de Duinen

De duinen zijn meestal nogal droog. Wie kent niet de mulle zandhellingen waar we wekelijks doorheen ploegen. Toch zit er onder al dat zand een zoetwaterbel, die lange tijd voor allerlei doelen gebruikt is. Die zoetwaterbel "drijft" op het zoute zeewater (zoet water is lichter van gewicht dan zout water), dat onder de duinen doorsijpelt naar het achterland. Dat zoute water blijft gelukkig tot minimaal 20 meter diep, dus daar merk je niets van.  Lees verder!

Praktijktest: Lopen zonder water

 
Mark is een serieuze loper. We zien hem vaak op de training en in wedstrijden. Hij houdt alleen niet van het meenemen van water. Dat ging altijd best goed. Tot die ene augustusdag...

"Op 14 augustus 2016 was de Trail des Fantômes bij La Roche in de Belgische Ardennen. Een prachtige trailrun over 33 kilometer. Twee jaar geleden had ik al een keer meegedaan met de 26 kilometer, dus ik had het idee goed te weten waaraan ik begon.

Vol goede moed vertrokken Tom E, Ivo, Rosemarie en ik om zes uur 's ochtends naar België. Het was een mooie dag, zonnetje, lichte bries en een graadje of 23. Een schitterende dag om een stukje te rennen." Lees het hele verhaal hier...

Willemijn wint 180K Ultratrail in Italië

 
Willemijn heeft  een ultraprestatie neergezet waar de hele Loopgroep beretrots op is. Ze finishte als eerste vrouw in de prachtige maar loodzware Adamello Ultra Trail (180km, 11.500 hoogtemeters) in Italië. In een tijd van 46:51:55. Tom E, zelf ook geen onverdienstelijk ultratrailer, doet verslag. Lees het hier.

BREAKING: Bekijk ook het nieuwsitem op RTV-NH!

Waterlopers


Joost (M): Zoals velen van jullie al weten, heb ik het afgelopen jaar flink getraind om de Ironman 70.3 in Wiesbaden te volbrengen. Lees hier hoe.

Judith (B): Ik wil alleen maar..... zwemmen, Lees hier waarom.

Waar gaan we nog meer naartoe dit kwartaal?

Loopjes in rood zijn 03-specials, wat betekent dat daar extra veel 03'ers zullen zijn!
Zondag 9 oktober Rondom Haarlem Estafette, 50 km
Zondag 9 oktober Trail du Barrage, 13 - 22 - 31 km
Zondag 16 oktober Marathon Amsterdam, 21,1 - 42,2 km
Zondag 30 oktober Schoorl Duinentrail, 10 -17 - 37 km
Zondag 30 oktober Heemstedeloop, 5 - 10 km
Zondag 6 november Spaarnwoudecross, 5,6 - 8,4 km
Zondag 13 november Happy Running Strandloop, 5 - 10 km
Za/zo 19 - 20 november Zevenheuvelenloop, 7,5 - 15 km
Zondag 11 december Haarlemmermeercross, 5 - 10 km
Zondag 25 december 12e Parnassia-Pier-Parnassialoop, 10 km
Maandag 26 december Kerstcross Opmeer, 5 - 10 km
Zaterdag 31 december 48e Oliebollenloop, 5 - 10 - 20,8 km
Zondag 29 januari Beeckestijn Cross, 6,3 - 9,3 km

Zomerfoto competitie: Laatste oproep


De vakantiefoto's stromen binnen, maar het is nog niet te laat. Heb je een foto van jezelf in looptenue, een foto van je mok of shirt op een exotische plek, stuur hier in, vóór 10 oktober!

De winnaars worden geselecteerd door een jury bestaande uit Esther, Sjaak, Marco en Igor en gekroond met een fraaie prijs tijdens het Loopgoep03feest op 29 oktober aanstaande.
 

Start

We groeien, we groeien, waar houdt dat op? Het simpele antwoord is, totdat er teveel lopers zijn per trainer, en tot nu toe gaat dat prima, mede door het opleiden van nieuwe trainers (Laurens! Gaby! Herman! Marcel!). We heten dus negen nieuwe enthousiatelingen van harte welkom. Ze stellen zich hier aan je voor. Check voor alle smoelen ons smoelenboek (wachtwoord heb je gekregen). Lees meer...

WhatsApp/email groepen

 
Op het moment zijn er o.a. de volgende WhatsApp/email groepen actief. Contacteer de beheerder als je erbij wilt. 
  • Loopgroep03 (algemeen): Marcel en Igor
  • Trailrunners (o.a. trailzondag): Marcel (Trailpagina: klik hier)
  • Fietsgroep13: Nadia of Christine
  • Rennen en Zwemmen: Judith B
  • Zondagochtend Oase: Jocé

Het geluksmoment van...

Extra service van '03: maandenlang toewerken naar een halve marathon. Onder tropische omstandigheden en een strak schema steeds grotere afstanden in de benen krijgen. Nooit eerder had Carine de 21 gelopen. "Het geluksmoment van" debutante Carine.

Contact 

Stuur alles wat je wilt delen met je medelopers naar: nieuwsbrief@loopgroep03.nl. De redactie bestaat op het moment uit Gaby, Igor, Eva, Maarten en Marco.

Het Kwartaal in Beeld - klik voor groot

Nieuwe watertappunten

 
Sinds dit voorjaar zijn in Haarlem vijf nieuwe watertappunten in het straatbeeld verschenen waar je dus tijdens je duurloopje rekening mee kan houden. De watertappunten staan op de Grote Markt, Stationsplein, Waertmolenpad, Kleverlaan en Kleine Houtweg. Met dank aan GroenLinks voor het initiatief.
Loopgroep '03 Hogerwoerdstraat 19, 2023 VA Haarlem

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je lid bent of lid geweest bent van Loopgroep ‘03 in Haarlem.
afmelden  |  mijn gegevens aanpassen 

Copyright © 2016 Loopgroep '03, Alle rechten voorbehouden.

Email Marketing Powered by Mailchimp