Wordt de nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk deze dan hier online.
 

Van Tom

Een nieuwe nieuwsbrief. Ooit hadden we er een, ruim tien jaar geleden. Daarna hadden we een gastenboek waarin heel veel berichten werden gedeeld. Er waren leuke berichten, serieuze berichten en onzin...

Van de redactie

Een club van dertig lopers zo was het tien jaar geleden. Iedereen kende elkaar. De bouwers van onze eerste echte website, twee leerlingen van de Hartenlustschool, bedachten onze slogan: Niet alleen, maar samen lopen. In die geest verschijnt het eerste nummer van de nieuwe nieuwsbrief. Geniet ervan en heb je een Lees verder

Den Helder - Maastricht

Wij doen dit jaar weer mee met deze estafette, van  23 tot 24 mei. Hardlopen, fietsen, busje rijden, navigeren, af en toe een korte slaap, in 30 uur van Den Helder naar Maastricht. Dwars door Nederland zoals je het nog nooit hebt ervaren. Maar ook een uitputtingsslag. Lees verder

Van de trainer: Arno

In november 2002 werd ik gevraagd om looptrainingen te geven aan de voorloper van Loopgroep’03. Zelf liep ik toen ruim twintig jaar. In mijn eentje maar ook in een groep. Met die groep deden we voornamelijk intervaltrainingen. Regelmatig heb ik onze trainer mogen vervangen, dus de opzet van een les en de uitwerking daarvan waren vertrouwd terrein. Dat was echter mét en vóór een groep bekenden. Bij de voorloper van Loopgroep’03 kende ik niemand behalve mijn eigen vrouw en Bo, de oprichter van de club.

Als dienstplichtig sergeant der infanterie had ik eind jaren zeventig een groep onwillige Tukkers geleid in de verdediging van ons land tegen de Russen. Een paar strepen op je schouders helpen dan, maar wat is te verwachten van mensen die zich vrijwillig blootstellen aan je commando´s? Dat is mijn voorstellingsvermogen toch ruim te boven gegaan. Als ik nu, na twaalfeneenhalf jaar, de balans opmaak, dan brengt het trainerschap van ’03 veel. Héél veel:

1. Het vermogen tot onbewuste teleportatie (‘verschijnselen’) of Lees verder

Vanaf 30 maart weer avondtraining in de duinen!

Agenda

 

Trainingen

1 april Vanaf 30/3 weer avondtrainingen in de duinen!
6 april 2e Paasdag, geen training (maar: Lionsloop!)
10 april Pastaparty voor Rotterdam marathonlopers en supporters
27 april Koningsdag, maandag, wel/geen training nog niet bekend
5 mei Bevrijdingsdag, donderdag, wel/geen training nog niet bekend
25 mei 2e Pinksterdag, geen training
 

Loopjes

6 april Lionsloop 5-10K
12 april Rotterdam marathon 42.2K
17 mei Zorgspecialistloop (Velsen) 5-10K
17 mei Marathon Leiden 10-21.1-42.2K
23/24 mei Den Helder Maastricht 425K
31 mei Pim Mullierloop (75e editie!) 10K-10EM
7 juni Marathon Amersfoort 5-10-21.1-42.2K
7 juni Letterenloop 5-10K
7 juni Vaalserbergtrail (Vaals) 11-20-30-53K
26 juni Grachtenloop 5-10K
28 juni Marquettenloop (Beverwijk) 7-14-21.1
27/28 juni Veluwezoomtrail (Rheden) 14-18-25-30-55K

Looptijden.nl

Loop je wel eens een wedstrijd? Houd dan je hardlooptijden bij op Looptijden.nl.  Je tijden zijn heel eenvoudig te importeren, en je krijgt meteen een mooi overzicht van je prestaties. Meld je aan, maar vergeet niet je ook aan te melden bij loopgroep03 op looptijden.nl. Lees verder

Jouw verhaal

Zin om een langere bijdrage te delen met je medelopers? Stuur ons dan een long read van maximaal duizend woorden over je meest extatische of meest miserabele loopervaring. De mooiste ellenlangen worden na vijf jaar in boekvorm uitgegeven.

WhatsApp & E-mail groepen

De volgende Loopgroep03 WhatsApp/email groepen actief zijn nu actief:
Loopgroep03 algemeen Beheerder: Marcel
Trailrunners Beheerder: Marcel 
Marathon Rotterdam Beheerder: Gaby 
Woensdagavond duurloopjes Karin en Else

Fietsgroep 13

Fietsgroep13 is de fietsgroep van de loopgroep, gestart in 2013. Nadia organiseert het samen met andere (ex-) lopers. ‘Iedereen is welkom. Het is een goede manier om te herstellen en weer op kracht komen na een blessure. Lees verder.

Baantraining

Joris, Susanne, MarK, Frank en Marcel trainen op dinsdagavond op de atletiekbaan bij KAV Holland. Reden: zij willen graag hun basissnelheid proberen te verhogen. Dit kan je op een atletiekbaan beter doen dan op de weg of in de duinen omdat je mooi vlak loopt en je makkelijk per 100 m je tijd kunt controleren. Meer weten? Schiet een van de baanlopers aan tijdens de thee na afloop van een training. Of mail Marcel.

Onze marathon helden

Op zondag 12 april gaat een aantal dapperen (o.a. Jane, Martine, Christine, Gaby, Miriam, Sander, Jan en Maarten) de Marathon Rotterdam lopen.  Die gaan we natuurlijk aanmoedigen (de afgelopen drie jaar is een heel enthousiaste supportersgroep meegeweest die net zo’n topdag hadden als de lopers). Zin om mee te gaan? Meld even bij Else of Karin. Susanne, Marcel, Marc en Herman gaan in Parijs de marathon lopen op dezelfde dag. Ook leuk om aan te moedigen maar een tikkie verder.

Trail running

Zin om eens te proeven aan het trailrunnen? Vorig jaar werden er regelmatig de zogenaamde Trail Fridays georganiseerd door Tom E. en andere fervente trailer/sters, waarbij kriskras door duin of polder werd gebuffeld. Natte voeten niet uitgesloten! Let op de trailpagina van loopgroep03 of sluit je aan bij de trailrunning whatsappgroep via Marcel.

Zwemmen in de Oosterplas

Vanaf april tot september is er elke donderdagavond na de training van Arno de mogelijkheid een duik te nemen in de Oosterplas. Zin om vaker in de duinmeertjes te zwemmen? Neem contact op met Judith B. of Yvette.

VIAD-test en Basic Life Support training

Net als vorig jaar is er dit jaar weer de mogelijkheid om je anaërobe omslagpunt te bepalen door middel van de VIAD-test. Het is een goed hulpmiddel om de juiste trainingsintensiteit te bepalen. Je kunt je nu alvast opgeven bij Tom, de datum staat nog niet vast. Ditzelfde geldt voor de Basic Life Support training die waarschijnlijk weer door Laurens zal worden gegeven. 
 

Start

Wie zijn er lid geworden.

Nienke houdt van oliebollenman.

Joost doet in kinderwagens.

Een leeg hoofd voor Astrid.

Finish

Wie hielden het voor gezien.

Marieke is helemaal niet weg.

Günther zegt: "À plus!"

Uit de running

Wie doen even niet mee.

"Geen pijnlijke benen of heupen meer."

"Voor die belangrijkste gebeurtenis moét ik weer in shape zijn."

"Sindsdien ga ik staand door het leven."

"Eerst nog even 34 wedstrijden winnen."

"Ineens was er die boomstronk..."

Regelen en ritselen

Loopbaanbegeleider Saskia zoekt een digitale duizendpoot, Frank en Else zijn er voor de respectievelijke feestjes en evenementen en Niels maakt meer dan de Loopgroep03-bekerAl die 120 lopers vormen een netwerk waar je u tegen zegt! We kunnen elkaar helpen. Deze rubriek verbindt vraag en aanbod. Jij op deze plek? Stuur ons je aanbod!

Het kwartaal in beeld


Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je lid bent of lid geweest bent van Loopgroep ‘03 in Haarlem.
afmelden  |  mijn gegevens aanpassen 

Copyright © 2015 Loopgroep '03, All rights reserved.

Email Marketing Powered by Mailchimp