Wordt de nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk deze dan hier online.
Adem in!

Lucht. We zijn weer ontsnapt aan de duisternis van de straten van Bloemendaal en springen als jonge honden de duinen in. Trainer Saskia vertelt over de ademhaling van het lopen, en de redactie test gebakken lucht. Het geluksmoment is dit keer van Roland. Verder aandacht voor de plekken waarin wij lopen. Ten eerste een Loopkaart met de namen van onze oefenplekken, door het filter van Strava. Ten tweede neemt Judith ons bij de hand voor de biologie van onze duinen. En natuurlijk de vaste onderwerpen, wie zijn er nieuw en wie zijn er even weg?

Zoals altijd, publieksparticipatie stellen wij zéér op prijs, en wil je iets kwijt aan ons of alle lopers, en heb je iets te regelen of ritselen, en wil je in de redactie..... adem uit en mail het ons. Veel leesplezier! 
Eva, Marco, Igor en Maarten

Van de voorzitter

We hebben een nuttige ledenvergadering achter de rug, met een duidelijke presentatie van een sportarts, goede adviezen van de kascommissie, veel vragen van de leden en de mededeling dat het eindelijk gelukt is een incassocontract af te spreken met onze bank. Dat zal een boel werk gaan schelen voor Else en Duncan. Intussen zijn er ook al weer wat mooie evenementjes geweest! De cross in Beeckesteijn was weer aardig rood gekleurd met een stuk of twintig 03 leden. We zijn met maar liefst 25 m/v naar de teamtrail in La Roche in de Ardennen geweest. Was een erg leuk weekend (twee nachtjes) en een pittige maar heel mooie trail!  Lees meer....
 

Van de trainer: Saskia

De adem van het hardlopen

“Ik word onrustig van dat ademen. Hoe kan ik nou op m’n ademhaling letten als ik ook nog m’n passen moet tellen?! Dit is niks voor mij geloof ik.” Diegenen die bij mij trainen weten dat ik regelmatig aandacht besteed aan een ademhalingstechniek tijdens het lopen. Voor een aantal lopers een verademing, voor andere “even wennen”. 

Wat hebben hardlopen en een goede ademhaling met elkaar te maken? Alles! Door bewust te ademen tijdens het lopen en je uitademing te verlengen zakt je hartslag. Hierdoor spreek je minder energie aan, houd je meer reserves over, raak je minder vermoeid en herstel je sneller. Het resultaat is dat je langer en harder kunt lopen. Simpel! 
Lees meer...

Foam rollen: Masseren op lucht

 
Lucht is ons nieuwe medicijn, en de foamrol past precies in dat inzicht. Een foamrol is eigenlijk een rol gebakken lucht. Maar veel lopers zijn er enthousiast over. Om voor of na het hardlopen de spieren in vorm te krijgen of te ontspannen. Je bent ermee je eigen masseur. Sommigen zeggen het is yoga voor hardlopers.  De redactie ging op onderzoek uit. Raymond nodigt ons uit op een stil uurtje in de Runnersworld winkel. We zijn skeptisch, maar volgen de aanwijzingen. Voorzichtig nemen we plaats, rollen de verschillende spierpartijen en ervaren direct de goddelijke pijn van het triggerpunt Lees meer....

SERIE: De biologie van ons duingebied

Door Judith v. G
 
Wind in de lucht

De wind kan je vertellen waar je bent in de duinen. De duinen zijn gevormd door de wind. Al dat zand is ooit, nog maar een paar duizend jaar geleden, het land ingeblazen vanuit het strand. Vooral vanuit het zuidwesten. Hoe dit gaat kan je nog steeds zien gebeuren. Door de nieuwe gaten in de zeereep bij Parnassia is een fietsenstalling bij de nieuwe strandopgang Kattendel binnen een paar jaar helemaal ondergestoven. Ook het hek van prikkeldraad voor de paarden en koeien is verdwenen onder zand en nieuwsgierige paarden kwamen vanuit de duinen een kijkje nemen op het strand. Daarom staat daar nu die rij palen. Mensen kunnen er tussendoor, paarden en koeien meestal niet. Lees verder!

Loopkaart03: Onze loopsporen zichtbaar gemaakt

 
De sporen van  hardlopers vanuit de lucht gezien en vervat in een kaart.  Strava houdt bij welke trajecten gelopen worden en zet elke keer weer een lijntje. De drukke routes worden dikke strepen.  Bekijk de kaart en zie waar we lopen, hoe de trainingsgebieden zich met elkaar verhouden, waar we de ambulance moeten heensturen bij een ongelukje. Op de kaart staan de namen van de meeste trainingsplekjes. Toevoegingen en suggesties zeer welkom. Lees verder...

Eline heeft samen met ex-topdanseres Karin Lambrechtse een kookboek geschreven over sportvoeding. Een boekpresentatie is op zondag 8 mei in Arnhem.

Marathon Rotterdam

Onder andere deze helden willen op 10 april de marathon van Rotterdam lopen:


Christine, 1e marathon. Moest vorig jaar op het laatste moment afhaken; Nicoline, 1e marathon; Maarten, 2e marathon. Moest vorig jaar ook op het laatste moment afhaken. Is nu hartslaggekkie. Herman, 6e marathon. Loopmaatje van Rock. Rock, 6e marathon. Loopmaatje van Herman. Durk-Jan, 126e marathon. Loopt marathons zoals wij een pizza eten. Roy, 1e marathon. Iedereen, maar vooral de debutanten, veel succes! Supporteren? Judith B en Martine coördineren.

Save the date: 10 juli - Bunch of BBQ

Op zondag 10 juli wordt er een Loopgroe03 strandloop plus brunch of BBQ georganiseerd. Precieze plaats en tijd volgen nog.  

Agenda

6 april RunningHRLM, 3-6-9K
10 april Duin en Kruidberg Lenteloop, 3-6-11K
10 april Rotterdam Marathon, 42.2K
22 mei Zorgspecialistloop, 5-10K
21-22 mei Marathon Leiden, 5-10-21.1-42.2K
27-28-29 mei Vaalserbergtrail / Xtrail, 8-26-16-11-22-38-60K
29 mei Pim Mulierloop, 5-10K-10EM
24 juni Grachtenloop, 5-10K
26 juni Marquettenloop, 7-14-21.1K
10 juli Houd vrij: strandloop en BBQ of brunch

Start
 

Er zijn dit kwartaal ook weer veel nieuwe gezichten gespot. Welkom! Negen nieuwelingen stellen zich voor. Check voor allle smoelen ons smoelenboek (wachtwoord heb je gekregen). Lees meer...

WhatsApp/email groepen

 

Op het moment zijn er o.a. de volgende WhatsApp/email groepen actief. Contacteer de beheerder als je erbij wilt. 
  • Loopgroep03 (algemeen): Marcel 
  • Trailrunners: Marcel (Trailpagina: klik hier)
  • Fietsgroep13: Nadia of Christine
  • Rennen en Zwemmen: Judith B
  • Marathon Rotterdam: Jane
  • Marathon Rotterdam Supporters: Martine
  • Woensdagavond duurloop: Gaby
  • Zondagochtend Oase: Jocé

Halve van Haarlem dit jaar?


25 september is de volgende editie van de halve van Haarlem. Het lijkt ons erg leuk om daar met veel 03'ers aan de start te staan en om daar gezamenlijk voor te trainen. Train je mee? Stuur even een mailtje naar de loopgroep of spreek een trainer aan.

Uit de Running

 
Kort of lang, het gebeurt ons allemaal wel een keer. Een ongelukkig takje of gewoon erg druk. Ondertussen vragen wij ons af: Waar zijn ze toch? Hier levenstekens van Saskia, Maria, Steven en Nadia. Lees meer...

Regelen en ritselenIets aan te bieden of te vragen? Meld het ons tijdens het lopen of mail naar nieuwsbrief@loopnieuws.nl 

Het geluksmoment van...

De derde aflevering van onze vaste rubriek: Het geluksmoment van. Met deze keer: Het geluksmoment van Roland.

Finish

 
Waar een begin is, is ook een eind. Deze lopers gaan huns weegs, althans voorlopig, door allerlei redenen. We wensen iedereen  heel veel succes als ex-03'er, en hopelijk  tot ziens! Lees meer...

Contact 

Stuur alles wat je wilt delen met je medelopers naar: nieuwsbrief@loopgroep03.nl. De redactie bestaat op het moment uit  Igor, Eva, Maarten en Marco.

Het Kwartaal in Beeld - klik voor groot en meer...

Filmpjes

Vergeet niet af en toe naar de filmpjes te kijken die zo nu en dan op de website verschijnen, bijvoorbeeld van Schoorl 2016, Teamtrail 2016 of klassiekers als de Overwinningsduik van Den Helder Maastricht 2015. Hier is de link.
 
Loopgroep '03 Hogerwoerdstraat 19, 2023 VA Haarlem

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je lid bent of lid geweest bent van Loopgroep ‘03 in Haarlem.
afmelden  |  mijn gegevens aanpassen 

Copyright © 2016 Loopgroep '03, Alle rechten voorbehouden.

Email Marketing Powered by MailChimp