Copy
Veure aquest butlletí al navegador
La Federació al dia

Novena trobada de mutualitats a Barcelona

Ja tenim el lloc on se celebrarà la 9ª edició de la Trobada de Mutualitats de Catalunya el 24 de novembre: serà al barceloní Museu Picasso. Comptarem, com en les anteriors edicions, amb destacades ponències i amb l'assistència d'autoritats de la Generalitat i l'Ajuntament de la ciutat acollidora.

Itinerància de l'exposició del 125è aniversari

L’exposició dels 125 anys de la Federació de Mutualitats i del mutualisme a Catalunya, farà un recorregut per les seus de les Mutualitats catalanes. La finalitat és donar-li la itinerància i el reconeixement que es mereix, així com fer difusió del mutualisme per tot Catalunya.
Activitat de les mutualitats


Mutuam celebra la 17a Jornada d’Atenció Sociosanitària centrada en “La salut mental i l’envelliment” (ampliar).  
 

Agenda
24 novembre 
9a Trobada de Mutualitats de Catalunya
Formació Distribució d’Assegurances

La Federació ofereix per a les mutualitats federades el cursos de formació inicial i contínua dels diferents nivells previstos a la Llei de Distribució.
Formació La Federació de Mutualitats facilita a les mutualitats federades un ampli ventall d’opcions que donen resposta a les seves necessitats formatives, en diferents àmbits, (junta directiva, direcció, persones treballadores), amb la finalitat de millorar les habilitats i competències de l’organització. (Veure apartat de formació)
 


Mutualitats

- La Confederación Española de Mutualidades celebra el seu 75è aniversari. (ampliar) 


Assegurances

- El 74% de les empreses espanyoles desconeix els plans de pensions d'ocupació. (CincoDías 30/10/2022)
 
- L'assegurança reafirma el seu compromís en la lluita contra el canvi climàtic. (SegurosNews 3/11/2022)
 
- Entrevista a Eva Mª Lidón Gámez, subdirectora general de Autorizaciones, Conductas de Mercado y Distribución de la DGSFP: Valoració dels requisits d’aptitud de la Direcció de les asseguradores. . (ampliar) 
 
- EIOPA publica la seva metodologia per a avaluar la relació qualitat-preu en el mercat unit-linked. (ampliar) 
- Posicionament de marca i publicitat són els principals objectius de les asseguradores en el Metaverso. (ampliar) 
-  La retenció mitjana de la cartera d'assegurances de Vida Individual va ser del 90,4% de les primes en 2021. (ampliar) 

 
Previsió social complementària

- El president de la Federació de Mutualitats de Catalunya, Jordi Busquet, participarà en la Jornada “Especial Pensions” que se celebrarà el dia 21 de novembre, dins del ”07 Workshop on Pensions and Insurances” organitzat per l’Observatori dels Sistemes Europeus de Previsió Social Complementària. La seva participació és desenvoluparà en la taula rodona sobre mutualitats de previsió social. (ampliar)


Economia 

- Informe Mensual d’Execució Anàlisi de l’execució del pressupost del sector públic administratiu, octubre 2022. (Economia/Gencat.cat)
- Estat d’execució del pressupost del sector públic administratiu. Situació a 30 de setembre 2022. (Economia/Gencat.cat)
Economia Social
-  CEPES destaca la "fortalesa, pluralitat i diversitat" de les empreses d'economia social. (EuropaPress 31/10/2022)
- La Fira d’Economia Solidària de Catalunya (FESC) recupera la normalitat prepandèmia i consolida l'auge de l’ESS (Observatorio Español de la Economía Social 3/11/2022)
- El Ministeri de Treball executa els 10,4 milions de subvencions per a l'economia social i el treball autònom. (EuropaPress 25/10/2022)
 
-Butlletins mensuals, novembre 2022:


Troba els darrers butlletins a la nostra pàgina web!

T'has perdut algun butlletí i no saps com recuperar-lo? A partir d'ara, això ja no serà cap problema! Pots consultar els darrers butlletins a l'apartat corresponent del nostre web. 
Butlletí informatiu núm. 332.  7 de novembre de 2022

Contacta amb nosaltres
Roger de Llúria, 119 – 4t. 2a | 08037 Barcelona
federacio@mutualitats.cat  
Tel. 93 467 17 27 


Donar-me de baixa
Twitter
LinkedIn