Copy
Veure aquest butlletí al navegador
Troba els darrers butlletins a la nostra pàgina web!

T'has perdut algun butlletí i no saps com recuperar-lo? A partir d'ara, això ja no serà cap problema! Pots consultar els darrers butlletins a l'apartat corresponent del nostre web. 
La Federació al dia
El dia 15 de setembre el president de la Federació de Mutualitats de Catalunya, Jordi Busquet, i el vicepresident primer, Carles Aurich, s’han reunit amb  el  conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent,  amb el secretari de Treball, Enric Vinaixa, i amb el director general d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives de la Generalitat de Catalunya, Josep Vidal, per tractar de la realitat i dels projectes del mutualisme de Catalunya. Durant la trobada, se’ls va fer lliurament de l’escultura i del llibre commemoratius del 125è aniversari de la Federació.
 
Llibre digital del 125è aniversari
Encara no has llegit el llibre del 125è aniversari o el vols compartir amb persones del teu entorn? El pots consultar i descarregar a la nostra pàgina web.
 
Activitat de les mutualitats 


S’ha publicat l’estudi realitzat pel servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital Universitari Mútua Terrassa que relaciona l’obesitat i la diabetis de les embarassades amb el desenvolupament del TDAH en els fills. (ampliar) 
 

Formació
Distribució d’Assegurances

La Federació ofereix per a les mutualitats federades el cursos de formació inicial i contínua dels diferents nivells previstos a la Llei de Distribució.
Novetat: oberta la matrícula del Curs superior d’Assegurances Nivell 1, que s’iniciarà el proper mes d’octubre.

 

Formació La Federació de Mutualitats facilita a les mutualitats federades un ampli ventall d’opcions que donen resposta a les seves necessitats formatives, en diferents àmbits, (junta directiva, direcció, persones treballadores), amb la finalitat de millorar les habilitats i competències de l’organització. (Veure apartat de formació)


 

Assegurances


- L'Autoritat Macroprudencial demana enfortir la gestió en ciberriscs i riscos mediambientals. (SegurosNews 09/09/2022)

- L'assegurança europea demana major claredat sobre l'aplicació del marc europeu de finances sostenibles. (SegurosNews 12/09/2022)

- Els supervisors financers europeus alerten: «cal preparar-se per als reptes que s'aveïnen». (inese 13/09/2022)

- Eiopa publica el seu Informe sobre la importància de la qualitat de les dades. (ampliar) 

- La inflació de les Assegurances, en el 2%. (ampliar) 

- El resultat del compte tècnic del sector va aconseguir el 10,5% a juny de 2022. (ampliar) 

- Les reserves matemàtiques de les assegurances de Vida van aconseguir els 192.001 milions a 30 de juny de 2022. (ampliar) 

 
Economia

- El Govern haurà de buscar alternatives a elevar el període de càlcul de la pensió. (CincoDías 13/09/2022)
- Economia catalana. Esdeveniments Econòmics i Financers. (Economia.Gencat 15/09/2022)
- El Banc d’Espanya publica l’estudi sobre l’impacte de variacions en el període de càlcul de la pensió de jubilació. (ampliar) 

-  Hisenda millora l'IRPF per als plans de pensions. (ElEconomista 15/09/2022)

Aescat


- AESCAT comença el nou curs amb una jornada de reflexió col·lectiva al voltant dels reptes i objectius dels propers mesos, per impulsar l'economia social i solidària a Catalunya.
- Entrevista a Juan Antonio Pedreño, president de Social Economy Europe “L’economia social és el gran laboratori ciutadà de les transicions”. (ampliar)


 
Economia social
- Com s'està implementant el Pla d’Acció Europeu per a l’Economia Social? (Taula d’entitats Tercer Sector de Catalunya 31/8/2022)
- El conseller d’Empresa i Treball: "Cal continuar enfortint l'Economia Social, fent-la un agent actiu de la transformació verda, social i feminista del model productiu que s'impulsa des del Govern. (PremsaGencat 12/09/2022)
- La Confederació: 25 anys al servei del Tercer Sector Social de Catalunya i entrega de Premis 2022 (6a edició). (ampliar)


 
Actualitat jurídica

- El Govern espanyol aprova el projecte de llei per a protegir les persones que informin sobre corrupció. (LaMoncloa 13/09/2022)
 

Butlletí informatiu núm. 325. 19 de setembre de 2022

Contacta amb nosaltres
Roger de Llúria, 119 – 4t. 2a | 08037 Barcelona
federacio@mutualitats.cat  
Tel. 93 467 17 27 


Donar-me de baixa
Twitter
LinkedIn