Copy
Veure aquest butlletí al navegador

Èxit de participació de la 9ª Trobada de Mutualitats a Barcelona

El passat dijous 24 de novembre, vam celebrar la 9ª edició de la Trobada de Mutualitats de Catalunya.
La Trobada s’ha celebrat de manera presencial en un lloc emblemàtic i de caire cultural de la ciutat de Barcelona com és el Museu Picasso.
Durant la jornada es van oferir diferents conferències d'experts en temes d'actualitat. A més, el president de la Federació, Jordi Busquet, i el seu director general, Cristóbal Sarrias, van presentar i van informar sobre els nous projectes de futur de la Federació de Mutualitats. S’ha comptat amb la participació de representants dels Departaments d’Economia i Hisenda, i d’Empresa i Treball, de l’Ajuntament de Barcelona, així com d’ESADE i EADA.
Es va oferir una visita guiada al Museu en la qual, els assistents van poder gaudir de les diverses exposicions de les obres de Picasso i del coneixement de la  seva trajectòria.
Es farà un Butlletí Especial Trobada amb unes píndoles de les ponències i moments destacats, així com també l’edició del Llibre Digital d’aquesta 9a edició.
 
Notícies publicades a la premsa:
- La Federació de Mutualitats de Catalunya celebra la 9ª edició de la Trobada. (Aseguranza 30/11/2022) 
- Les Mutualitats de Catalunya celebren la seva trobada anual a Barcelona. (SegurosNews 30/11/2022)
- Barcelona acull la 9è edició de la ‘Trobada de *Mutualitats de Catalunya’. (BDS 1/12/2022) 

 
La Federació al dia
 

El president de la Federació participa a la jornada "Especial Pensions"

El president de la Federació de Mutualitats de Catalunya, Jordi Busquet, ha participat com a ponent a la jornada “Especial Pensions que s’ha celebrat el dia 21 de novembre, dins del ”07 Workshop on Pensions and Insurances” organitzat per l’Observatori dels Sistemes Europeus de Previsió Social Complementària en el qual la Federació de Mutualitats és entitat adherida com a col·laboradora.
Jordi Busquet va destacar el paper protagonista de les mutualitats en el marc de la previsió social complementària.   (ampliar)   (SegurosNews 22/11/2022)


 

El president de la Federació ha participat en el II Cicle de Conferències de Mútua Mollet

L’1 de desembre, el president de la Federació de Mutualitats, Jordi Busquet, ha participat com a ponent en la darrera conferència del 2022 dins del II Cicle de Conferències de Mútua Mollet amb el títol de “120 anys de Mutualisme. Una història de solidaritat entre persones”.   
Un cop acabada la conferència el president de la Federació va ésser obsequiat amb una placa commemorativa d’agraïment.

Podeu veure la conferència mitjançant el següent enllaç del YouTube:  https://www.youtube.com/channel/UCxKBz1s0FNE5TOAZja2vWjg

 

Formació contínua per a Juntes Directives

Dins del programa de formació contínua per a juntes directives, directius i persones integrants del sistema de govern que ofereix la Federació de Mutualitats per a les mutualitats federades, el director general, Cristóbal Sarrias va impartir, el dijous 1 de desembre, el curs  de Solvència II per a Juntes Directives a la seu del Montepio de Sant Sebastià de Vallirana. 


Itinerància de l'exposició del 125è aniversari

L’exposició dels 125 anys de la Federació de Mutualitats i del mutualisme a Catalunya, farà un recorregut per les seus de les Mutualitats catalanes. La finalitat és donar-li la itinerància i el reconeixement que es mereix, així com fer difusió del mutualisme per tot Catalunya.
Formació Distribució d’Assegurances

La Federació ofereix per a les mutualitats federades el cursos de formació inicial i contínua dels diferents nivells previstos a la Llei de Distribució.

Formació La Federació de Mutualitats facilita a les mutualitats federades un ampli ventall d’opcions que donen resposta a les seves necessitats formatives, en diferents àmbits, (junta directiva, direcció, persones treballadores), amb la finalitat de millorar les habilitats i competències de l’organització. (Veure apartat de formació)

 


Mutualitats

- El sector assegurador supervisat per la Generalitat supera la pandèmia i suma un balanç agregat de 299,7 M€ el 2021, un 0,9% més que l'any anterior. Les mutualitats suposen més del 99% d’aquest balanç agregat. (Economia/Gencat.cat 24/11/2022)


Assegurances

- Més de 22 milions d’espanyols tenen una assegurança de decessos. (LaVanguardia 22/11/2022)
-  El Govern espanyol proposa elevar a 30 anys el període per a calcular la pensió i descartar els dos pitjors exercicis. (CincoDías 28/11/2022)
- La DGSFP preveu un “intens procés d'integració de corredories amb capital privat”. (SegurosNews 30/11/2022)
- El 24% de les asseguradores disposa de tots els canals de contacte amb els seus clients. (SegurosNews 30/11/2022)
- Sandbox, la DGSFP publica el document de conclusions del projecte Solució Regtech per al GRD de companyies d'assegurances (ampliar)
-  Insurance Europe actualitza el seu Centre de Sostenibilitat. (ampliar) 
- Les reserves matemàtiques de les assegurances de Vida van aconseguir els 191.428 milions a 30 de setembre de 2022. (ampliar) 
-  Assistència Sanitària va ser la modalitat de Salut que més va créixer en primes en el tercer trimestre de 2022. (ampliar) 
- Un 42% dels clients contracten una assegurança de vida risc com a mesura de protecció. (ampliar) 

 

Economia 

-  Publicat l'Informe Mensual d'Execució (IME) del Pressupost 2022 d’octubre. (Economia/Gencat.cat)
- Publicada la Infografia de la inversió de l'Estat a Catalunya, novembre 2022. (Economia/Gencat.cat)
- L'AIReF avala les previsions macroeconòmiques de Catalunya per al 2023. (Economia/Gencat.cat) Economia Social

- Formació per a projectes i organitzacions de l’ESS, desembre 2022. (ampliar)
- Butlletins mensuals, novembre i desembre 2022:
Actualitat jurídica

-  El Consell Europeu adopta el Reglament sobre la resiliència operativa digital. (Füture 30/11/2022)
-  El Govern espanyol crea l'Autoritat de Defensa del Client Financer per a reforçar la protecció dels clients. (ampliar)

Troba els darrers butlletins a la nostra pàgina web!

T'has perdut algun butlletí i no saps com recuperar-lo? A partir d'ara, això ja no serà cap problema! Pots consultar els darrers butlletins a l'apartat corresponent del nostre web. 
Butlletí informatiu núm. 335. 5 de desembre de 2022

Contacta amb nosaltres
Roger de Llúria, 119 – 4t. 2a | 08037 Barcelona
federacio@mutualitats.cat  
Tel. 93 467 17 27 


Donar-me de baixa
Twitter
LinkedIn