Copy
uitnodiging première film Verhalis

Beste <<First Name>>,
graag maken we je attent op de première van de nieuwste film van Carine van Vugt en Jeroen Neus:
de terugkeer van het paradijs
promo
bekijk hier de trailer van de film
vrijdag 28 oktober 2016
19.30 uur
Verkadefabriek, 's-Hertogenbosch
aansluitend een prachtig concert van rietquintet Calefax: De Tuin der Lusten'
boek uw ticket
Wat is jouw favoriete zonde? Die vraag staat centraal in de muzikale roadmovie van filmmakers Carine van Vugt en Jeroen Neus. Zij volgden een groep kunstenaars op weg naar Madrid, naar de plek waar het schilderij ‘de tuin der lusten’ van Jeroen Bosch hangt.
 
De film is gemonteerd als een drieluik en volgt de muzikanten van Calefax, Cappella Pratensis en de New Royal Flaminga Band. Ook zien we de wonderlijke schepsels van kunstenaar Sjon Brands, gemaakt van afvalmateriaal en veren. Zij reizen in een indrukwekkende hoeveelheid houten kisten, mee door Europa.
 
Een verslag van  de reis van de kunstenaars en tegelijkertijd een zoektocht naar de verschillende opvattingen over het paradijs en de zonden in het Europa van nu.
 
Calefax
 
Aansluitend een prachtig concert van rietquintet Calefax: De Tuin der Lusten
Een muzikale en visuele reis van het aardse paradijs via het zondige leven vol lust en genot naar duisternis.
Na het succes van Tuin der lusten in 2013 gaat het programma in 2016, Jeroen Bosch-jaar, in reprise. Het beroemde schilderij Tuin der lusten van Jheronimus Bosch is uitgangspunt voor dit drieluikconcert. Hierin komen de thema’s het paradijs, genot en het laatste oordeel tot klinken.
 
Calefax zoomt niet alleen muzikaal, maar ook visueel in op het schilderij van Bosch. Een video van het schilderij is te zien op een reusachtige doorzichtige bol van 3 meter doorsnede. Rode draad in de muziek zijn de vele vogels uit het schilderij van Bosch.
De drie panelen van het schilderij worden in aparte sets verklankt met nieuwe muziek van de Nederlandse componist Jacob TV en de Duitse Carola Bauckholt, maar ook composities uit de tijd van Bosch en werken van o.m. Jean-Philippe Rameau laten de vogels van het schilderij tot leven komen.
 
bekijk hier de trailer van het concert

Deze twee voorstellingen zijn onderdeel van het project Bosch y Bosco, een cultureel uitwisselingsprogramma dat de reis volgt die het drieluik van Jeroen Bosch destijds heeft afgelegd.
Copyright © *2016* *Verhalis*, All rights reserved.
*info@verhalis.nl*

ons adres is:
Verhalis
Reduitlaan 27-1.1
Breda, 4814 DC
Netherlands

Add us to your address book


uitschrijven    voorkeuren aanpassen

Email Marketing Powered by Mailchimp