Copy
View this email in your browser
Inhoudsopgave | Nieuwsbrief december 2016
  • Op koers naar besluitvorming in gemeenteraad
  • Verlicht MTB-Park op Park Leudal Oost & MTB-routestructuur
  • In de schijnwerper: Naers Peloton, veilig MTB voor jeugdige MTB-ers
  • Sportimpuls Park Leudal-Oost van start, Bas Keltjens projectleider
  • We doen het, gewoon samen
  • Meer nieuws op onze Facebook-pagina
  • Over Park Leudal-Oost
Op koers naar besluitvorming in gemeenteraad

Eind november was een opiniërende vergadering met fractiespecialisten van politieke partijen in de gemeente Leudal over het Park Leudal-Oost. Naast een update was er alle ruimte voor een open gesprek over Park Leudal-Oost. Fijn!
 
Centraal in eigen omgeving
Eén van de uitgangspunten die de gemeente ons mee heeft gegeven is de zogenaamde ‘bovenlokale functie’. Anders geformuleerd, dat Park Leudal-Oost ook verenigingen en andere mogelijke gebruikers uit andere kernen dan Neer aantrekt. Daar voldoen we meer dan ruimschoots aan. Getuige ook bijgaand kaartje dan we hebben laten maken naar aanleiding van de herkomst van de leden van de betrokken verenigingen. Daarmee kunnen we gerust stellen: “Park Leudal-Oost ligt centraal in zijn omgeving. Met in het hart (rood) Neer.
Vastgoedmatrix en effecten op andere accommodaties
Vanuit de werkgroep die is gevormd uit medewerkers van de gemeente Leudal en vertegenwoordigers vanuit Park Leudal-Oost, kijken we ook naar de effecten op andere accommodaties. Daarnaast is er afgelopen maanden een rekenmodel (vastgoedmatrix) ontwikkelt die rekening houdt met verschillende scenario’s. Daarbij kijken we onder andere naar
  • Huidige situatie (jaarlijks onderhoud, groot onderhoud en vervangingsinvesteringen)
  • Situatie met nieuw centraal gebouw (kosten gemeenten en opbrengsten)
  • Diverse financieringsmogelijkheden
Daar komt ook een ander gemeentelijk uitgangspunt om de hoek: de gemeente streeft niet naar het eigendom van maatschappelijk vastgoed.

Op koers
De voorbereidingen en vooral de ambtelijke afstemming intern gemeente liggen op koers en zien er goed uit. Het collegeadvies inclusief raadsvoorstel zijn inmiddels in voorbereiding. 30 januari 2017 staat Park Leudal-Oost op de agenda van de commissies en 14 februari is de behandeling in de gemeenteraad. We kijken er vol goede moed naar uit! En hopen die avonden met zoveel mogelijk van de betrokken verenigingen en hun leden Park Leudal-Oost te vertegenwoordigen!
 
Verlicht MTB-Park op Park Leudal Oost & MTB-routestructuur


“Met een groepje zijn we bezig zijn om te komen tot de realisatie van een verlicht MTB-park op Park Leudal-Oost en een MTB-routestructuur door Midden-Limburg,” aldus Edwin van Pol. “Het project heeft enige terugslag gehad door gemeentelijke perikelen.

Inmiddels is er binnen de gemeente Leudal iemand aangenomen: Loes Peters. Zij heeft onze aanvraag, van enkele maanden geleden, voor het verder ontwikkelen van onze plannen opgepakt. En daarover kunnen we tot op heden alleen maar positief over zijn.“ 
Meer lezen over de plannen (klik hier)

Sportimpuls Park Leudal-Oost van start,
Bas Keltjens projectleider

Onlangs heeft Park Leudal-Oost een mooie subsidie genaamd SPORTIMPULS  toegekend gekregen. “Deze subsidie zetten we gedurende twee jaar in ter bevordering van de vitaliteit van 45 plussers in Leudal-Oost,” vertelt de kersverse projectleider Bas Keltjens. “Met diverse sportieve uitdagingen prikkelen en motiveren we deze groep om naar ons mooie sportpark te komen. We organiseren de komende tijd diverse laagdrempelige evenementen. Iedereen is welkom om eens een kijkje te komen nemen. Als projectleider heb ik de opdracht om invulling aan het project Sportimpuls te geven en om de bedrijvigheid op ons sportpark cq Park Leudal-Oost te vergroten. Het verhogen van vitaliteit, het vergroten van de leefbaarheid en het verkleinen van eenzaamheid zijn hierin zeer belangrijk.”

Happy 100, bewegingsbehoefte en voordelen verenigingen
Aan deze onderwerpen wijdde Senna Heijnen enige tijd geleden ook haar scriptie 'Happy 100', in opdracht van Park Leudal-Oost. “Deze sc
riptie is dan ook mede-leidend in het project Sportimpuls,” vervolgt Bas. “Mooi dat Senna haar vrijwilligerswerk voor Park Leudal-Oost hiermee voortzet.” Komende tijd achterhalen we met enquetes waar de bewegingsbehoeftes liggen en wat iemand motiveert of juist tegen houdt om mee te doen met onze activiteiten. Ook volgen er gesprekken met de betrokken verenigingen. Ook voor hen zijn er legio voordelen. Denk daarbij aan  breder gebruik van faciliteiten, potentiële nieuwe leden, vernieuwend aanbod, sociale maatschappelijke bijdrage leveren en het maken van verbindingen. Volop kruisbestuiving,” vervolgt Bas enthousiast.

 In samenspraak met het bestuur van Park Leudal-Oost en vertegenwoordigers van de diverse verenigingen treedt hij met Sportimpuls de komende tijd meermaals via diverse kanalen naar buiten.

To be continued!

In de schijnwerper: Naers Peloton, veilig MTB voor jeugdige MTB-ers 


't Naers Peloton is een recreatieve fietsclub in Midden-Limburg die onder het motto:
'samen uit, samen thuis' sportiviteit combineert met gezelligheid. De helft van de 130 leden
is zowel actief op de wielrenfiets als op de mountainbike. Met zo’n 30 dames heeft het peloton
een kleurrijke samenstelling. Vanuit ‘t Naers Peloton zijn ook enkele leden betrokken bij de werkgroep MTB Park Leudal-Oost.

 “De realisatie van het MTB Park Leudal-Oost gaat als een magneet werken op jeugdige MTB-ers,” verwacht John van Haeff, voorzitter van ‘t Naers Peloton. “Van belang is dat deze uitdagende sportieve sport ook binnen veilige kaders bedreven kan worden.

 
Voor ’t Naers Peloton is dit aanleiding om een kader te vormen: een kader van leden die middels de opleidingen van de Wieleracademie geschoold worden om MTB-jeugdleden te coachen. Met een competent kader wordt de mogelijkheid geboden om de MTB-sport spelenderwijs en binnen een verantwoorde omgeving te beoefenen. Op Park Leudal-Oost dan wel op de beoogde nieuwe MTB-routestructuur in Midden- en Noord-Limburg. De MTB-basisopleiding voor de jeugd start in januari 2017.”
(Aspirant) leden van ’t Naers Peloton kunnen zich aanmelden voor de kader training jeugd MTB via deze link.
We doen het, gewoon samen: iedereen welkom! 

En ook in het najaar gaan de werkzaamheden bij Zwembad ’t Ligteveld in Neer door. Zoals de aanpassingen aan de bestrating, opknapbeurt van de zitbanken en groen onderhoud. In deze periode vooral het ruimen van bladeren.

Bijna iedere dinsdagmorgen steken Har Bots en Gijs van der Leeden, samen met Maikel  (Zorggroep Hilzijn), Mohamed uit Syrië en Ben en 'John' met hun begeleider vanuit Confidence handen uit de mouwen. We doen het, gewoon samen. Jack Emonts, Zwembad ‘t Ligteveld van zwembad: “En af en toe mag ik ook mee komen helpen samen met Fred van der Leeden. We zijn ontzettend blij met deze hulpen, en natuurlijk is iedereen welkom!”

P.S. 'John's' verhaal deelden we eerder al. En ja, daar ligt de basis voor de aanpak van de bankjes.

Bekijk het gehele verhaal op onze Facebook pagina (klik hier)
Ken je onze Facebook-pagina al? Voor de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen: like ons op Park Leudal-Oost (@parkleudaloost), deel onze pagina en berichten!
Over Park Leudal-Oost

Ondernemerschap en creativiteit van verenigingen en inwoners worden juist in deze tijden van bezuinigingen gewaardeerd. En dat doen we met de ontwikkeling van Park Leudal-Oost: we maken ons sterk voor een toekomstbestendig multifunctioneel, bovenlokaal park voor inwoners van Leudal-Oost. Samenwerking is daarbij nu al volop gaande én keihard nodig. Dat geldt voor verenigingen, kernen en voor de gemeente Leudal, die een faciliterende rol heeft.

Park Leudal-Oost is een plek waar sport, bewegen, onderwijs, zorg en cultuur elkaar ontmoeten. Op en rond het park komen verbindingen met natuur en recreatie. Het park is daarmee niet alleen en plek voor verenigingen en andere georganiseerde gebruikers. We willen het ook toegankelijk maken voor ongeorganiseerde gebruikers/recreanten.
 
Inmiddels ondersteunen al vele partijen Park Leudal-Oost. Met een slimme programmering en beheer van het park kunnen we samen veel meer! We pakken de verdere ontwikkeling gezamenlijk voortvarend op!
 
Weet je iemand die interesse heeft of meer wil weten over Park Leudal-Oost? Wij stellen het erg op prijs als je deze nieuwsbrief wilt doorsturen.


Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn
Website
Website
© Alle rechten voorbehouden - Park Leudal Oost | Wilt u zich afmelden voor deze nieuwsbrief? Stuur dan een e-mail met naar nieuwsbrief@parkleudaloost.nl (onderwerp: afmelding nieuwsbrief). 

http://www.parkleudaloost.nl
 


This email was sent to ardraemakers@live.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
't Maasveld · Veurtje 3c · Neer, 6086 CH · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp