Copy
View this email in your browser
Inhoudsopgave
 
  • Gemeenteraad beslist in februari 2017
  • Forse ‘Sportimpuls’: subsidie-aanvraag positief beoordeeld
  • Leuke sportclinics met pilot sport BSO
  • In de schijnwerper: ‘John’ - we doen het, gewoon samen
  • Van vrijwilligerswerk naar werk
  • Ken je onze Facebook-pagina al?
  • Over Park Leudal-Oost
Gemeenteraad beslist in februari 2017

Afgelopen maand hebben meerdere gesprekken met de gemeente Leudal plaatsgevonden. Inherent aan diverse toezeggingen afgelopen half jaar die de gemeente Leudal niet was nagekomen. Ruud Boonen, namens Park Leudal-Oost: “Met als uitkomst van deze gesprekken: duidelijke afspraken over de gemeentelijke procedures én over de manier van samenwerken. Die leggen een mooie basis voor een verdere succesvolle samenwerking. Dat is ook de insteek van de gemeente Leudal.”

Samen met de gemeente Leudal is nu een werkgroep gevormd. Bestaande uit vertegenwoordigers vanuit diverse ambtelijke disciplines én Park Leudal-Oost. Vanaf begin oktober komen zij wekelijks bij elkaar om gezamenlijk toe te werken naar een besluitvormingsdocument: een document dat ingaat op de inhoudelijke kaders voor Park Leudal-Oost. Medio november vindt, met het oog op draagvlak en cocreatie, ook een zogenaamd ‘opiniërende sessie met de fractiespecialisten’ van diverse politieke partijen plaats. In februari 2017 beslist de gemeenteraad.
 
Ruud: “Het is een forse stap terug in het proces. Maar we hopen en verwachten, met het raadsbesluit over de kaders en uitgangspunten voor Park Leudal-Oost, uiteindelijk ook weer sneller stappen vooruit te kunnen zetten. Het eerder verrichte werk, zoals het met de verenigingen gezamenlijk opgestelde Programma van Eisen, blijft daarbij welkom.“
 
“Dinsdagavond 18 oktober komen we met vertegenwoordigers vanuit de betrokken verenigingen bij elkaar. We praten hen dan bij over de ontwikkeling en, ook met het oog op het raadsbesluit, wat dat van ons allen vraagt. Op naar een positieve besluitvorming in februari 2017!”
 
In Dagblad De Limburger stond afgelopen week het artikel Ontknoping nadert voor park Neer’ Te vinden op onze Facebook-pagina met een eerste reactie op het bedrag. Dat ligt vele malen lager.
Forse ‘Sportimpuls’ 2016:

subsidie-aanvraag positief beoordeeld


Super de super! Sportimpuls en Sport en Bewegen in de Buurt hebben positief geoordeeld over onze subsidieaanvraag!

De Sportimpuls is een subsidieregeling die lokale sport- en beweegaanbieders financieel ondersteunt bij de opzet van activiteiten die ze ondernemen om meer mensen langdurig te laten sporten en bewegen. Deze activiteiten bestaan uit het opstarten en aanbieden van sportaanbod voor mensen die niet of nauwelijks sporten en bewegen of dreigen te stoppen met sporten en bewegen. Daar dragen wij ons steentje graag aan bij. Binnenkort meer over de aanvraag vanuit Park Leudal-Oost/ ZVV De Gastronoom! Kijk hier voor meer informatie over Sportimpuls.

Wie weet heb jij ook een idee om in te schrijven. De subsidie-oproepen van Sportimpuls 2017 staan open van 9 januari tot 23 februari 2016.
 
In de schijnwerpers

John: we doen het, gewoon samen

John loopt relaxed over het zwembadterrein van Zwembad 't Ligteveld Neer. Grijper in zijn handen. De rommel die er ligt, opruimend. Met een vriendelijke, enigszins verlegen glimlach zegt John gedag en stelt zich voor. Inmiddels is hij een aantal weken actief bij het zwembad. Gewoon omdat hij wil meedoen. Buiten bezig zijn. Een nieuwe kans krijgen.

En zo zijn er veel meer mensen, die aan allerlei facetten van onze samenleving willen meedoen. Al dan niet met hulp van vrienden, familie, bekenden of gemeenten. Weet jij iemand? Wij zijn op zoek naar hen, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, en zij misschien naar ons. John en Park Leudal-Oost hebben elkaar in ieder geval gevonden. Tijd voor een nadere kennismaking.


Lees meer...
Van vrijwilligerswerk
naar werk


Park Leudal-Oost brengt vanalles in beweging. Senna Heijnen was eerder vanuit haar opleiding betrokken bij Park Leudal-Oost. Onder andere met haar onderzoek naar individuele sporters en daarna de ontwikkeling van gezondheidsconcept voor 65+-ers. Met de uitkomsten van het laatste onderzoek, heeft ze inmiddels de handschoen opgepakt om dit ook verder op te tuigen. Fijn om haar als vrijwilliger bij Park Leudal-Oost welkom te mogen heten.

En nog mooier dat ze vanuit dat werk, inmiddels betaald werk aangeboden heeft gekregen. Eén van de eerder betrokken bureaus bij Park Leudal-Oost was zo onder de indruk van haar werkzaamheden, dat ze daar begin oktober 2016 kon starten.

Senna, we wensen je heel veel plezier op je nieuwe plek!
Leuke sportclinics met pilot sport BSO 

Eind september startte de pilot Sport BSO! Een samenwerking tussen Kinderdagverblijf Tante Pollewop, Park Leudal Oost en diverse verenigingen. Met ondersteuning van NOC*NSF en Huis voor de Sport Limburg. Leuke sportclinics voor schooljeugd vanaf groep 3! Een mooie kans om sportpassie te delen met de jeugd en kinderen kennis laten maken met diverse, bekende en nieuwe, vormen van sport en bewegen. Samen zorgen we voor mooie activiteiten voor de jeugd.

LTV Neer had eind september de primeur met de sport BSO. Begin oktober ging Buiten Zinnen aan de slag met bootcamp. Vanuit de pilot is er nog één clinic te gaan met GV Concordia: freerun en Circuit Sport & Spel! Ook kinderen die geen klant zijn van Kinderdagverblijf Tante Pollewop kunnen zich inschrijven.

LTV Neer Tennisclub Neer, Buiten Zinnen en GV Concordia, dankjulliewel dat jullie dit mee mogelijk maken! Kijk hier voor een sfeerimpressie op film. 
Ken je onze Facebook-pagina al? Voor de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen: like ons op Park Leudal-Oost (@parkleudaloost), deel onze pagina en berichten!
Over Park Leudal-Oost

Ondernemerschap en creativiteit van verenigingen en inwoners worden juist in deze tijden van bezuinigingen gewaardeerd. En dat doen we met de ontwikkeling van Park Leudal-Oost: we maken ons sterk voor een toekomstbestendig multifunctioneel, bovenlokaal park voor inwoners van Leudal-Oost. Samenwerking is daarbij nu al volop gaande én keihard nodig. Dat geldt voor verenigingen, kernen en voor de gemeente Leudal, die een faciliterende rol heeft.

Park Leudal-Oost is een plek waar sport, bewegen, onderwijs, zorg en cultuur elkaar ontmoeten. Op en rond het park komen verbindingen met natuur en recreatie. Het park is daarmee niet alleen en plek voor verenigingen en andere georganiseerde gebruikers. We willen het ook toegankelijk maken voor ongeorganiseerde gebruikers/recreanten.
 
Inmiddels ondersteunen al vele partijen Park Leudal-Oost. Met een slimme programmering en beheer van het park kunnen we samen veel meer! We pakken de verdere ontwikkeling gezamenlijk voortvarend op!
 
Weet je iemand die interesse heeft of meer wil weten over Park Leudal-Oost? Wij stellen het erg op prijs als je deze nieuwsbrief wilt doorsturen.


Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn
Website
Website
© Alle rechten voorbehouden - Park Leudal Oost | Wilt u zich afmelden voor deze nieuwsbrief? Stuur dan een e-mail met naar nieuwsbrief@parkleudaloost.nl (onderwerp: afmelding nieuwsbrief). 

http://www.parkleudaloost.nl
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
't Maasveld · Veurtje 3c · Neer, 6086 CH · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp