Copy

Nieuwsbrief | Oktober 2016

In deze nieuwsbrief:

  Uitnodiging IFFC Events:
 • 15|11|2016 - IFFC-Participantenbijeenkomst, najaar 2016
 • 24|11|2016 - FINE/IFFC Congres 2016
 • 14|12|2016 - Lezing ‘Bestrijding van terrorisme(financiering)’
 • 31|01|2016 - Seminar Intern Onderzoek
  Oproep: enquête stakeholderanalyse
  Maak kennis met...Tames Rietdijk (oprichter kamer Trade Finance)
  Blog: Belastingontwijking: meer dan binnen de lijnen blijven?
  Terugblik
 • Digital Experience 2016 & IFFC-sessie over opsporingstechnieken
 • 3e editie van het Fraude Film Festival
  Van onze Partners

Uitnodiging

15 november 2015, 16:00
IFFC-Participantenbijeenkomst najaar 2016 

U bent weer van harte welkom op de IFFC-Participantenbijeenkomst die op dinsdag 15 november plaatsvindt op de campus van de HSD.

Deze derde participantenbijeenkomst staat in het teken van Publiek-Private Samenwerking. Diverse sprekers, waaronder vertegenwoordigers van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, ICC en leden van diverse kamers van het IFFC, zullen ons informeren over het belang en noodzaak van Publiek-Private Samenwerking voor een doeltreffende aanpak van FEC en dus voor het IFFC-netwerk. Heeft u ideeën? Neem ze mee voor een inspirerende discussie!

Zoals u gewend bent, wordt het programma afgesloten met de gelegenheid om te netwerken, kennis te maken en met elkaar bij te praten onder het genot van een hapje en drankje. Zorg dat u erbij bent!

Het programma begint om 16.00, inloop vanaf 15.30 uur.
Aanmelding is verplicht en mogelijk via deze link.

Deze bijeenkomst is exclusief voor IFFC-participanten (en genodigden).
Bent u nog geen participant? U bent al participant vanaf €195,00 per jaar, Young Professionals tot 35 jaar betalen €50,00 per jaar.
Kijk hier voor meer informatie en aanmelding.
 

FINE/IFFC Congres 2016

Op 24 november 2016 organiseert FINE samen met het IFFC en de HSD het congres "Data Science tegen Fraude". Welke kansen biedt datawetenschap voor de opsporing en preventie van fraude; welke nieuwe risico's ontstaan op dit gebied door de toenemende digitalisering?

We starten de middag plenair met een keynote van onderzoeksjournalist Peter Olsthoorn over de dilemma's van fraudebestrijding versus privacybescherming, en Leo Boer (FIOD)  over de unieke samenwerking met de trendwatchers van Science of Time.  

Aansluitend op het plenaire deel vinden 4 workshoprondes plaats, verdeeld over 3 inhoudelijke streams: 
 • Intelligence analytics
 • Predictive modelling
 • Insurance fraud
Verder praten kan vanaf 17:00 uur onder het genot van een hapje en drankje bij de netwerkborrel.  

Wat: FINE/IFFC Congres: Data Science tegen Fraude
Wanneer: 24 november 2016, inloop (lunch) vanaf 12:00 uur
Waar: HSD Campus, Wilhelmina van Pruisenweg 104, Den Haag. 
Inschrijven!
 • Klik hier om in te schrijven; 
 • Standaard inschrijftarief bedraagt €95;
 • Gratis deelname voor FINE leden en participanten van het IFFC.  
Klik hier voor de officiële aankondiging met het programma. 
Graag tot 24 november in Den Haag! 

14 december 2016, 16:00
Young Financial Crime Lezing:
Bestrijding Terrorisme(financiering)

Op 14 december a.s. vindt het eerstvolgende event van Young Financial Crime plaats. Houd onze maandelijkse nieuwsbrief en website in de gaten voor meer informatie over het programma en de locatie. Er zal aansluitend een (netwerk)borrel plaatsvinden.

Young Financial Crime is het jongerenplatform van IFFC.  Deze groep young professionals  werkzaam in de fraude- en corruptiebestrijding organiseert enkele malen per jaar een aantal bijeenkomsten  waarin actuele thema’s op het gebied van FEC zullen worden belicht. Kijk ook hier.

31 januari 2017, 15:00
Seminar: De impact van toezichthouders op waarheidsvinding

Op 31 januari 2017 organiseert het IFFC een seminar over de invloed van toezichthouders op interne onderzoeksprocedures van een onderneming en in het bijzonder de waarheidsvinding. Deze bijeenkomst vindt plaats in het hoofdgebouw van KPMG in Amstelveen. Met deze bijeenkomst wordt de aftrap gegeven voor de kamer Intern Onderzoek van het IFFC. U kunt zich hier aanmelden.

Oproep: doe mee aan het stakeholderonderzoek van het IFFC

Het IFFC werkt aan een  onderzoek met als doel een betrouwbaar en informatief overzicht te geven van alle stakeholders in Nederland met een actief belang op het gebied van de aanpak van financieel-economische criminaliteit (FEC). Er wordt onder andere gekeken naar samenwerkingsverbanden tussen zowel publieke als private organisaties die zich bezig houden met preventie, detectie van en respons op FEC. 

Onderdeel van dit onderzoek is een enquête. Mocht u deze nog niet hebben ingevuld, zouden wij het op prijs stellen als u dit alsnog wilt doen. Het beantwoorden van de vragen neemt maximaal 15 minuten in beslag. De resultaten van deze enquête zullen zorgvuldig en vertrouwelijk worden behandeld. 

De enquête is te vinden onder de volgende link

Maak kennis met de mensen achter het IFFC: Tames Rietdijk en de kamer Trade Finance

Sinds de oprichting van het IFFC zijn al diverse projecten en kamers van start gegaan. Meer informatie hierover vindt u op de website. In deze rubriek maakt u nader kennis met deze activiteiten en de mensen achter de schermen.

Deze keer: Tames Rietdijk, oprichter van BusinessForensics en initiatiefnemer van de kamer 'Trade Finance’. Lees verder...

Blog

Pepieta Kleemans over Belastingontwijking: meer dan binnen de lijnen blijven?

Grote internationale bedrijven opereren in vele jurisdicties met verschillende belastingwetten en –verdragen. Het optimaal inrichten van een belastingafdracht is een onderdeel van een (commerciële) plicht om de onderneming financieel zo gezond mogelijk te laten zijn. Overigens willen ook kleine en middelgrote organisaties het betalen van de belasting minimaliseren. Dat (grensoverschrijdende) belastingontduiking strafbaar is, weten we inmiddels, maar hoe zit het dan met belastingontwijking waarbij over het algemeen geen wetten worden overtreden?
Lees verder...

Terugblik

Digital Experience 2016: Money Never Sleeps, IFFC-sessie over opsporingstechnieken

Onlangs organiseerde software leverancier DataExpert uit Veenendaal een interessante themamiddag over Financiële Fraude, ondersteund door het Institute for Financial Crime en het Fraude Film Festival met als thema Money Never Sleeps.
 
Op deze middag werden een aantal voorbeeld cases uit de praktijk besproken door een aantal interessante sprekers te weten:
 • Inge Philips - sinds kort directeur Cybersecurity bij Deloitte. Zij sprak over het gebruik van big data in de opsporing.
 • Openingsfilm ‘Dit kan dus niet …” door Frans Bromet. Op de hem bekende wijze deed hij een poging er achter te komen wat frauduleus handelen precies is.
 • Ines Mazzilli - Non Executive Director Safilo Group, Senior Advisor GENPACT and former Senior Finance Director HEINEKEN. Zij sprak over fraude management in het digitale tijdperk en lichtte vanuit CFO perspectief toe hoe digitale technologieën kunnen worden ingezet om fraude te bestrijden.
 • Wendela Mulder – Officer van Justitie. Zij sprak over het onderzoek naar ondermijnende criminaliteit in Rotterdam Zuid.
 • Marcel Westerhoud - EBBEN Partners. De titel van zijn presentatie was 'Don’t trust the CEO’. Fake President Fraud, ook bekend als de CEO fraude of Bogus Boss Scam. Dit is een fraudevorm die het afgelopen jaar in opkomst is.
 • Bart Schermer – Considerati. Hij sprak als laatste over Digital Experience onder de titel “Hoe ver gaat dit, hoe ver mag dit gaan?”

3e editie van het Fraude Film Festival

De derde editie van het Fraude Film Festival is weer achter de rug. Twee inspirerende dagen vol prikkelende films  en lezingen die ons aan het denken hebben gezet. 

Was u er bij dit jaar? Waar bent u het meest van onder de indruk geraakt? Deel het met ons!

Binnenkort verschijnt op de site van het Fraude Film Festival een impressie van de deze dagen, houdt het in de gaten!

Van onze partners

2-3|11|2016 & 9-10|11|2016

Fact Finding, het fundament van waarheidsvinding

Klik op de foto voor meer informatie
1-9|12|2016

Week van de Integriteit

Klik op de foto voor meer informatie
6|12|2016

Behavioral Risk Congres op 6 december in Baarn

Klik op de foto voor meer informatie

Nog geen participant?

Klik hier!

Tweet
Forward
Share
Share
Contactgegevens:

Institute For Financial Crime (IFFC)
Wilhelmina van Pruisenweg 104
2595 AN Den Haag
www.iffc.nl
E: info@iffc.nl
Uitschrijven nieuwsbrief
Copyright © Alle rechten voorbehoudenThis email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Institute for Financial Crime · Wilhelmina van Pruisenweg 104 · The Hague, Zuid-Holland 2595 AN · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp