Copy

Nieuwsbrief | December 2015

Het team van het IFFC wenst u fijne feestdagen en een veilig en gezond 2016!

Wij danken u voor uw betrokkenheid in 2015 en zien u in het nieuwe jaar graag terug in onze projectgroepen, kamers en bijeenkomsten.


Het IFFC-secretariaat is gesloten van 24 december t/m 3 januari

Terugblik: Participantenbijeenkomst d.d. 3 november 2015

52 participanten ontmoetten elkaar bij Allen&Overy in Amsterdam om geïnformeerd te worden over de ontwikkelingen rond het instituut en te brainstormen over de jaaragenda 2016.
Klik hier voor het verslag.
Op basis van deze brainstorm en gesprekken met diverse stakeholders werkt het secretariaat aan een meerjarenplan. Dit stuk zal begin 2016 met alle participanten worden gedeeld en besproken.

Project: Asset Tracing & Recovery

De meest recente bijeenkomst richtte zich op de (on)mogelijkheden bij opsporing door een (private) onderzoeker. De discussie richtte zich oa. op beperkingen zoals (beperkte) toegang in NL tot basisregistratie en aandeelhoudersregister en op mogelijkheden die bijvoorbeeld social media bieden.

Ronde Tafel:  Intern Onderzoek

Eind november ontmoetten 26 advocaten, forensisch accountants en opdrachtgevers elkaar voor een discussie over verschillende aspecten die spelen bij (extern uitbestede) interne onderzoeken naar onregelmatigheden.

Kamer: Forensisch Accountants

Doelstellingen van de kamer zijn oa. het maken van richtlijnen inzake het inschakelen van een forensisch specialist en het opstellen van guidelines voor persoonsgericht onderzoek waarbij lessen worden getrokken uit het tuchtrecht

Kamer: Young Financial Crime

Tien enthousiaste young professionals (t/m 35) zijn druk bezig met de oprichting van IFFC-Young Financial Crime. Interesse? Volg hen op LinkedIn of stuur een mail
 

Onderzoek: Stakeholderanalyse

Hoe ziet in Nederland het landschap op het gebied van preventie, detectie en response van FEC eruit? Hoe wordt er samengewerkt tussen de verschillende organisaties en hoe zou dit anders en beter kunnen? Het onderzoek, uitgevoerd door een onderzoeksteam van Deloitte en de VU Universiteit, bevindt zich nu in de definitie- en inventarisatiefase. Het onderzoek is naar verwachting in juni 2016 afgerond.

Op de rol voor 2016

Op dit moment wordt er door participanten gewerkt aan nieuwe voorstellen. Thema's die in 2016 onder andere aan de orde komen, zijn: gedrag van bestuurders, insolventie, integriteit & governance, verzekeringsfraude, witwassen en zorgfraude. Ook zit het IFFC Dutch Caribbean in de oprichtingsfase. Geïnteresseerd? Stuur ons een mail.

Actuele ontwikkelingen op het gebied van financieel-economische criminaliteit volgt u hier !

Nog geen participant?

En wilt u wel op de hoogte worden gehouden van en deelnemen aan onze projecten en activiteiten?

Schrijf u dan hier in !

Share
Tweet
Forward
         Noteer alvast in uw agenda:
 
21 januari                              HSD Café: Grey Security & Fraude

5 april                                     IFFC Participantenbijeenkomst

2 juni                                      Risk & Compliance Congres'Impact Internationaal Toezicht'

13/14 oktober                        Fraude Film Festival 2016

Contactgegevens:

Institute For Financial Crime (IFFC)

Wilhelmina van Pruisenweg 104
2595 AN Den Haag
T: 070-2045011
W: www.iffc.nl
 Uitschrijven nieuwsbrief

E: info@iffc.nl

Copyright © Alle rechten voorbehouden.