Copy

Bijna Pasen, het mooie weer komt er aan!

Bekijk deze nieuwsbrief online
Pasen staat voor de deur, dus tijd voor de volgende nieuwsbrief Arbitrage! Een korte terugblik naar de afgelopen maanden, vooruit kijken richting het einde van de competitie en zelfs ook al naar komend seizoen!

Veel leesplezier!

De scheidsrechterscommissie
Scheidsrechters cursus Verenigingsscheidsrechter geslaagd
Het scheidsrechterskorps van onze vereniging is weer 7 gediplomeerde Verenigingsscheidsrechters rijker. Na 4 cursusavonden en vele stagewedstrijden mogen zij nu voor onze vereniging als gediplomeerd scheidsrechter 11 tegen 11 wedstrijden bij de junioren gaan leiden. 
 
Door grote inspanning en kunde van onze eigen scheidsrechtersbegeleiders, die onze scheidsrechters veel praktijkervaring hebben bijgebracht en de cursusleider vanuit de KNVB, Hans Moonen, hebben zij voldoende bagage om door te groeien naar een volwaardig scheidsrechter. 


 
Wij feliciteren Jasper de Bondt, Sterre Bijlsma, Reinier van der Zandt, Ronin van de Donk, Jordy Jansen, Kaj Fonken en Tim Tromp met het behalen van het diploma verenigingsscheidsrechter. Goed gedaan allemaal!
Uitreiking Arag Certificering
Zaterdag 2 april krijgen we de Arag Certificering uitgereikt. Een keurmerk voor ons scheidsrechtersbeleid, waar we heel trots op zijn! Veel dingen gaan bij onze vereniging best wel goed! Het officiële moment zal kort zijn, maar uiteraard wel interessant om bij te wonen.

Hoef je die dag zelf niet te fluiten? Zorg dan dat je 2 april om 10.30 uur aanwezig bent bij de Wilhelmina Boys. De scheidsrechters zullen ook in het zonnetje worden gezet, want zonder jullie was dit nooit mogelijk geweest.

Moet je die dag wel fluiten? Zorg dan dat je er goed verzorgd bijloopt en dat je net zoveel je best doet als anders. Er komen veel mensen van de KNVB en andere verenigingen bij ons kijken en die willen we graag laten zien hoe goed onze scheidsrechters zijn!

Of je nu wel of niet moet fluiten, wij zien jullie graag allemaal op zaterdag 2 april!
Spelregel- en thema avonden
Gaat dan alles helemaal goed binnen de commissie? Nee, dat helaas niet. Op een aantal vlakken willen we ons nog echt verbeteren. Zo verloopt de begeleiding van scheidsrechters nog niet soepel genoeg en is er naar ons idee een tekort aan gezamenlijke momenten waar scheidsrechters extra kennis op kunnen doen.

Dit laatste gaan we komend seizoen aanpakken. Het doel is om 1x per jaar een verenigingsbrede spelregelavond te organiseren. Voor iedereen die daarbij wil zijn. Deze avond willen we laten verzorgen door een Betaald Voetbal scheidsrechter.

Daarnaast willen we 3x per seizoen een thema-avond organiseren voor alleen de scheidsrechters. Tijdens zo'n bijeenkomst zullen we telkens inzoomen op één thema en die zullen we uitgebreid behandelen. Uiteraard aangepast op het niveau waarop elke scheidsrechter actief is. De 'grote' spelregelavond zal aan het begin van het nieuwe seizoen plaatsvinden. De overige avonden daarna. We hopen zo de kennis bij iedere scheidsrechter verder op peil te houden!
Jaarafsluiting
Als afsluiting van het seizoen willen we een gezamenlijk moment inplannen met alle scheidsrechters bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomst kunnen we onder het genot van een hapje en een drankje het seizoen evalueren en elkaar beter leren kennen. Dit doen we dan samen met alle scheidsrechter, van jong tot oud! We zijn nu nog het een en ander aan het organiseren, maar de uitnodiging hiervoor zal binnenkort bij jullie terecht komen!
Samenwerkingspartners
Als onderdeel van de Arag Certificering zijn wij begonnen met het ondersteunen van andere verenigingen op het gebied van Arbitrage. Op dit moment zijn Audacia, Best Vooruit, Brabantia en Boxtel aangesloten bij deze samenwerking. Wij zijn zelf ooit geholpen door Una en zij helpen nu ook onze samenwerkingspartners mee. Samen maken we allemaal stappen op het gebied van arbitrage. Iedere vereniging op haar eigen niveau, maar allemaal met het doel om de Arbitrage binnen de vereniging te verbeteren.
Cursus Scheidsrechtersbegeleider
Zoals bekend zijn we als commissie stappen aan het maken op het gebied van begeleiding van scheidsrechters. Rinie van Alphen, Lennart Geertsen en Harrie van Zalingen hebben de opleiding Praktijkbegeleider gedaan. Een forse opleiding, die niet voor iedereen van toepassing is. Maar er is nu ook lichtere variant: opleiding Scheidsrechtersbegeleider. Dit is een gratis opleiding van de KNVB bestaande uit twee avonden, waarin je de basis van het begeleiden aangereikt krijgt. 

We zijn nu met onze nieuwe samenwerkingsverenigingen (Una, Audacia, Brabantia, Best Vooruit en Boxtel) aan het inventariseren wie er behoefte heeft aan deze opleiding, zodat we deze samen (en dus in de buurt) kunnen organiseren. Het tijdstip van de opleiding is nu nog onduidelijk. Interresse? Meld je dan aan via scheidsrechterscommissie@wilhelminaboys.nl
Toernooien
Het seizoen vordert gestaag, dus ook de toernooien komen weer in het zicht. Het Internationaal Seniorentoernooi wordt dit jaar op 21 en 22 mei afgewerkt worden. Hiervoor worden jullie apart benaderd. Verder worden ook het Veteranentoernooi (11 juni) en PMSN-toernooi (18 juni) dit jaar weer georganiseerd. Hiervoor worden ook de scheidsrechters door de organisatie zelf benaderd.
Het indelen van de jeugdtoernooien wordt weer door de scheidsrechterscommissie geregeld. Hiervoor ontvangen jullie een mail vanuit ons, maar iedereen kan vast kijken wanneer hij of zij beschikbaar is. De jeugdtoernooien zijn dit jaar als volgt:
 • 14 mei: CL en F-toernooi (10.00 - 14.00 uur)
 • 16 mei (2e pinksterdag): C-toernooi (11.00 - 17.00 uur)
 • 28 mei: D-toernooi (gehele dag)
 • 29 mei: B-toernooi (11.00 - 17.00 uur)
 • 4 juni: E-toernooi (gehele dag)
Bij de jeugdtoernooien zal er weer 1 scheidsrechterscoördinator aanwezig te zijn om alle scheidsrechterszaken in goede banen te leiden. We gaan ons allemaal inzetten voor een reeks mooie toernooien!

Dit jaar rustige Paasdagen voor de scheidsrechters. Tweede Paasdag worden er alleen uitwedstrijden afgewerkt, dus er is ruimte genoeg om eieren te zoeken en te genieten van familie en vrienden tijdens deze feestdagen! Fijne Paasdagen allemaal!
Scheidsrechter worden?
Door het groeiend aantal teams op zaterdagmiddag en zondag zijn wij op zoek naar enthousiaste clubleden die als scheidsrechter wedstrijden willen leiden. Kom jij onze groep scheidsrechters versterken? Of weet je iemand die dit wellicht leuk zou vinden om te doen? Wij bieden je opleiding, begeleiding en een kleine vergoeding aan. Als jij:
 • Enthousiast bent,
 • Minimaal 14 jaar oud bent,
 • Actief voetbalt of gevoetbald hebt,
 • Bereid bent om een KNVB-cursus te volgen,
 • Beschikbaar bent om op zaterdagen en/of zondagen wedstrijden te leiden,
   
Dan ben jij de persoon die wij zoeken!

We gooien je uiteraard nooit zomaar voor de leeuwen. De commissie herbergt een aantal praktijkbegeleiders die jou (al naar gelang je ervaring) begeleiden in je eerste stappen als scheidsrechter. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie of een persoonlijk gesprek? Neem dan contact op met Harrie van Zalingen (voorzitter scheidsrechterscommissie) via 06-45160517 of via de mail op scheidsrechterscommissie@wilhelminaboys.nl
Copyright © 2016 Scheidsrechterscommissie Wilhelmina Boys